شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
برنامهریزی اقتصادی برای جوانان
بار پیش از اهمیت برنامهریزی اقتصادی در همان سنین جوانی و شناختن معانی واژههایی چون «صرفهجویی»، «پسانداز»، «وام» و «بدهکاری» در دههء بیست زندگی اهمیت و تلاش برای داشتن استقلال مادی گفتیم، در این قسمت میتوان توصیههایی برای جوانانی که تازه پای در دههء سوم زندگی خود گذاشتهاند، داشت.
اهمیت داشتن اهداف کوتاهمدت، میانمدت، درازمدت
اولین قدم و شاید بهترین قدم، برای داشتن یک برنامهء مناسب اقتصادی تشخیص اهداف با همان هدفگذاری است. برای آنکه کار راحتتر شود میتوان به صورت قراردادی برای این اهداف و برای تقسیمبندی آنها زمانبندی کرد و براساس یک تعریف عمومی اهداف کوتاهمدت اقتصادی برای یک جوان ۲۰ تا ۲۵ ساله مسایل مربوط به پنج سال اول پیشرو است. مسایل میانمدت مسایل اقتصادی بین پنج تا ۱۰ سال بعد است و مسایل درازمدت مسایل مربوط به ۱۰ تا ۳۰ سال بعد زندگی او. حالا این اهداف چه چیزهایی میتواند باشد؟
اولین اهداف کوتاهمدت و شاید مهمترین آنها- از لحاظ اقتصادی- مسالهء ازدواج است که مخارج مهمی را به همراه دارد. مسایل اقتصادی مرتبط با ازدواج بهخصوص در بخش هزینهها با هزینههایی چون مراسم نامزدی، مخارج دوران نامزدی، جشن عقد و عروسی و سپس ماهعسل در صورتی که ایدهء مناسبی برای تامین آنها وجود نداشته باشد یک جوان را با مشکلات اساسی روبهرو میکند. در بخش مربوط به ازدواج تامین مسکن مناسب و حداقل وسایل مورد نیاز برای یک زندگی معمول هم جزو سایر هزینههای مهم هستند. از دیگر اهداف کوتاهمدت یک جوان تامین یک وسیلهءنقلیهء مناسب است.
اما در مورد اهداف میانمدت، شاید مهمترین مساله در اهداف میانمدت مسالهء تامین مسکن، البته به صورت خرید مسکن باشد. در واقع تصاحب یک واحد مسکونی که بار هزینهء اجارهخانه را از دوش یک جوان بردارد میتوان به کیفیت زندگی او و خانوادهاش و انجام برنامهریزی مناسب اقتصادی برای آینده و پسانداز کردن او کمک کند. بخش مهم دیگر در اهداف میانمدت تامین هزینههای تحصیلی و مسایل جانبی تحصیل کودکان است.اما در مورد اهداف درازمدت، این اهداف در واقع مربوط به دوران پایان کار و بازنشستگی و مسایل مربوط به آن هستند. در نظر گرفتن مسایل درمانی مورد نیاز در آن دوران داشتن حقوق مناسب یا محل درآمد مناسب برای دوران بازنشستگی و نیز برنامههایی برای حمایت از فرزندان و نیز گذراندن با کیفیت آن دوران- مثلا داشتن برنامههایی برای به سفر رفتن در آن دوران- است.برای آنکه یک جوان بتواند در راه رسیدن به این اهداف موفق شود باید یک برآورد صحیح از هزینههای هر کدام از این اهداف داشته باشد. بهترین کار برای یک جوان این است که در همان دوران جوانی هزینههای حداقل برنامههای کوتاهمدت و میانمدت را مکتوب کرد و در دوران فراغت برای تامین این هزینهها راههای مختلف را یادداشت کرد. مکتوب کردن هزینههای هر بخش و هزینههای احتمالی جانبی و اندیشیدن راههایی برای تامین این هزینهها و پسانداز کردن برای رسیدن به این اهداف همان چیزی است که به آن برنامهریزی اقتصادی میگویند.
منبع: Financial Planning.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست