پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

مشکل اضافه‌ وزنتان را با خوردن سبزیجات پرفیبر و کم کالری حل کنید


مشکل اضافه‌ وزنتان را با خوردن سبزیجات پرفیبر و کم کالری حل کنید

خوردن سبزیجاتی همچون شلغم قبل از وعده‌های غذایی اصلی به دلیل دارا بودن فیبر بالا و کالری کم موجب افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن افراد می‌شود.
گاهی این تصور در بین افراد به وجود …

خوردن سبزیجاتی همچون شلغم قبل از وعده‌های غذایی اصلی به دلیل دارا بودن فیبر بالا و کالری کم موجب افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش وزن افراد می‌شود.

گاهی این تصور در بین افراد به وجود می‌آید که با مصرف نوع خاص سبزی وزنشان به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. به عنوان مثال، برخلاف تصور برخی زنان، خوردن لوبیا سبز پخته و یا کلم آب پز شده نه تنها موجب کاهش وزن بدن نمی‌شود بلکه به دلیل دارا بودن کالری زیاد، موجب افزایش وزن است.

افراد باید توجه داشته باشند آنچه که به کاهش وزن کمک می‌کند مصرف مواد غذایی پرفیبر و کم کالری است که به طور منظم با ایجاد سیری کاذب در فرد ضمن پر کردن معده با افزایش کالری همراه نیست.

هر نوع رژیم غذایی چنانچه خودسرانه و به صورت عادت دائمی ادامه یابد علاوه بر ایجاد سوء تغذیه، سلامتی فرد را نیز به خطر می‌اندازد، بنابراین همه روش‌های درمان چاقی از جمله روش فوق الذکر باید با مشاوره متخصص تغذیه ادامه یابد.

یک رژیم غذایی حاوی چربی اندک و عموما برپایه سبزیجات در کمک به زنان برای کاهش وزن و بهبود حساسیت انسولین در بدن خیلی موثرتر از رژیم همه چیز خواری است.

در مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته، ۵۹ زن مبتلا به اضافه وزن و یائسه مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. این زنان به دو گروه تقسیم شدند که نیمی از آنها رژیم گیاه خواری را دنبال کردند و نیمی دیگر یک رژیم غذایی کنترل شده از همه چیزخواری را در پیش گرفتند.

پس از مدتی معلوم شد زنانی که از رژیم گیاه خواری پیروی کردند، در حالی که از مصرف نامحدود میوه‌ها و سبزیجات کلیدی غلات و سایر مواد غذایی به طور صحیح لذت می‌بردند توانستند وزن خود را بدون هیچ گونه احساسی گرسنگی ناراحت کننده کاهش دهند.

از این‌رو با آغاز مشاهده‌ی تاثیرات مثبت در این روش که تمرکز آن بر روی مصرف میوه‌ها و سبزیجات است به تدریج تمایل این گروه به دنبال کردن این نوع رژیم غذایی برپایه‌ی گیاه خواری افزایش پیدا کرد.

چاقی و اضافه وزن از افرادی که رژیم گیاه خواری دارند بسیار دور است، در حالی که در مطالعات اخیر بر روی بیش از ۵۵ هزار زن سوئدی نشان داد که ۴۰ درصد از این زنان که رژیم غذایی گوشتی دارند مبتلا به چاقی یا اضافه وزن هستند، در صورتی که این رقم در میان گیاه خواران کاهش یافته و به ۲۵ تا ۲۹ درصد می‌رسد.

به گفته‌ی کارشناسان، جمعیت گیاه خواران در سراسر جهان کمتر به بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون بالا و سایر امراض تهدید کننده‌ی زندگی مبتلا می‌شوند.

همچنین در پاره‌ای از پژوهش‌های جدید که نتایج آن در مجله‌ی اورولوژی در آمریکا منتشر شده مشخص شده است که رژیم غذای حاوی چربی اندک و سبزیجات بیشتر احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.