یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مادران مضطرب دخترزا میشوند!
پژوهشگران اظهار داشتند، نتایج پژوهشی درباره تاثیرات زلزله سال ۲۰۰۵ در شیلی روی خانمهای باردار نشان داده که اضطراب زیاد در دوران بارداری، حتی استرس داشتن در مورد مسائل مختلفی همچون فقر و... میتواند تاثیر مستقیم روی جنسیت جنین داشته باشد. پژوهشگران گواهیهای تولد همه نوزادانی که بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ در پایتخت شیلی متولد شدهاند، که بیش از ۲۰۰ هزار نفر در سال بوده اند، را تجزیه و تحلیل کردهاند. بررسی سوابق این تولدها اطلاعاتی درباره این نوزادان و مادرانشان عرضه کرده است که نشان میدهد این مادران به چه میزان به مرکز اصلی زلزلهای که به بزرگی ۷.۹ ریشتر رخ داد، نزدیک بودهاند.
دختر زایی بیشتر میشود؟
حالا دستاندرکاران این پژوهش دریافتهاند، وقوع حادثهای پر اضطراب مثل زلزله در طول ۳ ماهه اول بارداری، نسبت تولد نوزادان پسر به دختر را کاهش میدهد.
دکتر «کارین کلینهاس»، استاد روانپزشکی و متخصص بیماریهای زنان و دارای مدرک دکترای محیطزیست در دانشگاه نیویورک، میگوید: «بهطور کلی، تعداد نوزادان پسر زنده متولد شده بیشتر از نوزادان دختر است. نسبت متولدان پسر به دختر، تقریبا ۵۱ به ۴۹ است. این به آن معناست که از هر ۱۰۰ تولد، ۵۱ نفر از آنها پسر خواهند بود اما نتایجی که ما در تحقیقاتمان به دست آوردهایم نشاندهنده کاهش ۸/۵ درصدی این نسبت بود. یعنی نسبت به ۴۵ تولد پسر به هر ۱۰۰ تولد تغییر کرده بود بهطوری که اکنون نسبت متولدان دختر به پسر در پایتخت شیلی بیشتر شده است که این یک تغییر قابل توجه در آمارگیری است.»
چرا پسرها کم میآورند؟
شاید این دستاورد مربوط به پژوهشی که پیش از این انجام شده بود، باشد که جنینهای پسر در مقایسه با جنینهای دختر بیشتر رشد میکنند و نیاز به دریافت منابع بیشتری از مادر دارند، از این رو احتمال سقط جنین هنگام وجود استرس افزایش مییابد. به علاوه جنینهای پسر ممکن است نسبت به دخترها درشت هیکلتر باشند و شاید کمتر توانایی تطبیق رشد خود را با محیط پراسترس در رحم داشته باشند.
همچنین این پژوهش نشان داده، خانمهای بارداری که در ماه دوم یا سوم بارداری خود وقوع زلزله را تجربه میکنند، بارداریهای کوتاهتری دارند و احتمال این که نوزاد نارس به دنیا بیاورند نیز بیشتر است.
اضطراب یعنی زایمان زودتر
پژوهشها نشان داده است، دوران بارداری زنان اهل شیلی که در ماه دوم بارداری خود وقوع زلزله را تجربه کردهاند، در مقایسه با زنانی که در قسمتهایی از شیلی زندگی میکردهاند که دور از مرکز زلزله قرار داشته، بهطور میانگین تا ۲ روز کمتر بوده است و دوران بارداری کسانی که در ماه سوم در معرض زلزله بودهاند، بهطور میانگین حدود ۳ روز کمتر بوده است.بیش از ۹۰ نفر از ۱۰۰ زنی که در ماه سوم بارداری در معرض زلزله بودهاند، نوزادان نارس زایمان کردهاند که ۴/۳ درصد نسبت به میزان طبیعی که حدود ۶نفر در هر ۱۰۰ نفر بوده است، افزایش داشته. این تاثیرات در بین نوزادان دختر بسیار قابل توجه بوده که درصورت وقوع زلزله در ماه دوم بارداری مادر، نزدیک به ۴ درصد در تولدهای پیش از موعد افزایش داشته و چنانچه در ماه سوم این اتفاق رخ داده باشد، ۸/۳ درصد افزایش داشته است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست