یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

باورهای غلط یا افسانه‌هایی در مورد آلرژی‌


باورهای غلط یا افسانه‌هایی در مورد آلرژی‌

پزشکان تاکید دارند برخی از باورهای عمومی درباره بیماری آلرژی از لحاظ پزشکی معتبر نبوده و اعتقادات غلطی است که بین مردم رواج پیدا کرده‌است.
برخی از این افسانه‌ها را درباره …

پزشکان تاکید دارند برخی از باورهای عمومی درباره بیماری آلرژی از لحاظ پزشکی معتبر نبوده و اعتقادات غلطی است که بین مردم رواج پیدا کرده‌است.

برخی از این افسانه‌ها را درباره آلرژی‌ها نباید باور کنید:

ـ افسانه شماره یک: برای پیشگیری از آلرژی‌ها به بالش یا کاور خاص احتیاج دارید. فریب تبلیغات بازاری را نخورید، چون هیچ بالش یا پتویی وجود ندارد که عاری از غبار و ذرات آلرژی‌زا باشد.

تنها اقدام موثری که می‌توانید انجام دهید این است که از پارچه‌های کتان برای رختخواب خود استفاده کنید، چون بافت آنها بسیار محکم و سفت است و در نتیجه اجازه نمی‌دهد گرد و غبار به داخل پتو یا بالش نفوذ کند. همچنین می‌توانید به طور مرتب رختخواب خود را در آب داغ بشویید.

ـ افسانه شماره ۲: همه حیوانات خانگی روی آلرژی‌های شما تاثیر می‌گذارند. این اعتقاد غیرواقعی است. فقط حیوانات خانگی فوق‌العاده آلرژی‌زا می‌توانند واکنش آلرژیک در انسان ایجاد کنند.

در واقع آنچه باعث ایجاد حساسیت می‌شود، پشم یا موی حیوانات خانگی نیست، بلکه بزاق آنهاست که هنگام شستن بدن با زبان، روی بدن آنها باقی می‌ماند. با این حال گرد و غبار منزل ممکن است لا‌به‌لای موهای حیوانات بماند که چاره آن شستن منظم و خشک کردن آنها است.

ـ افسانه شماره ۳: آلرژی مشکل گذرایی است و منجر به مرگ نمی‌شود. برخی حساسیت‌ها می‌تواند موجب بروز شوک آلرژیک شود که واکنش فوق‌العاده خطرناکی است، به طوری که حتی می‌تواند منجر به مرگ فرد شود.

برای مثال افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند در صورت مصرف این آجیل دچار افت شدید فشار خون می‌شوند و زبان و گلوی آنها بشدت متورم می‌شود و راه تنفس آنها را می‌بندد. این شوک‌های حساسیتی در اثر مصرف مواد غذایی، داروها یا نیش حشرات بروز می‌کند و نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی دارد.

ـ افسانه شماره ۴: شما ممکن است به شیر حساسیت داشته باشید. اما حساسیت به شیر فقط ممکن است در دوران نوزادی بروز کند، که با بالا رفتن سن از بین می‌رود.

ـ افسانه شماره ۵: منابع غذایی از نظر آلرژی‌زایی اهمیتی ندارد، اما واقعیت آن است که برخی مواد پروتئینی و شیمیایی در مواد غذایی می‌تواند واکنش‌های آلرژیک جدی ایجاد کند.