پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

دونفر ویك تیم


دونفر ویك تیم

هر زمان كه فرناندو آلونسو, راننده جوان تیم رنو مسابقه ای دارد, رافائل نادال, تنیسور جوان اسپانیایی خود را به پیست محل مسابقه او می رساند و از نزدیك شاهد رقابت راننده هموطنش با دیگر رقبا می باشد

هر زمان كه فرناندو آلونسو، راننده جوان تیم رنو مسابقه ای دارد، رافائل نادال، تنیسور جوان اسپانیایی خود را به پیست محل مسابقه او می رساند و از نزدیك شاهد رقابت راننده هموطنش با دیگر رقبا می باشد. نادال و آلونسو دو چهره جوان و موفق اسپانیا هستند كه بردهای مكرر آنها در زمین مسابقات نشان از تحولی جدید در ورزش كشورشان می دهد، اما در آخرین رقابت آلونسو، نادال نتوانست خود را به پیست «سیلورستون» در انگلستان برساند و تماشاگر رقابت دیدنی سلطان جدید پیست و جدال او با ركورددار قهرمانی این مسابقات یعنی میشائیل شوماخر باشد.

یكشنبه ۱۱ ژوئن، نادال در فرانسه به مصاف دیگر قهرمان تنیس جهان یعنی راجر فدرر سوئیسی رفت و آلونسو در انگلستان برای كسب عنوان قهرمانی دیگری در سال ۲۰۰۶ می جنگید. یكشنبه ای كه با قهرمانی هر دو ورزشكار اسپانیایی همراه شد و در واقع این روز در تاریخ ورزش به نام اسپانیا رقم خورد.

هشتمین هفته پیكارهای اتومبیل رانی قهرمانی جهان در دسته فرمول یك، بار دیگر «فرناندو آلونسو» راننده جوان اسپانیایی را در سكوی قهرمانی جای داد. در هشتمین مرحله از كل ۱۸ مرحله پیكارهای این سال كه این بار در انگلستان و در پیست «سیلورستون» برگزار شد، بار دیگر آلونسو، دارنده عنوان قهرمانی جهان در سال پیش از تیم رنو، بر دیگر نامداران این ورزش برتری داشت. میشائیل شوماخر آلمانی، راننده فراری دارنده ۷ مقام قهرمانی جهان كه ركورددار قهرمانی در این مسابقات نیز هست به مقام بهتری جز دومی نرسید و قبل از «كیمی رای كونن» «فنل ندی » از تیم مك لارن مرسدس ایستاد. هم اكنون آلونسو با كل ۷۴ امتیاز با فاصله زیادی در رده اول جدول امتیازات جای دارد. پس از او شوماخر با ۵۱ امتیاز نفر دوم است و رای كونن در مكان سومی جای دارد.

قبل از آلونسو، جوان ترین مردی كه قهرمان فرمول یك جهان شده، امرسون فیتی پالدی برزیلی بوده است. او در سال ۱۹۷۲ در سن ۲۶ سالگی همراه با تیم لوتوس در صدر برترین های اتومبیل رانی فرمول یك قرار گرفت، اما فرناندو آلونسوی اسپانیایی در سن ۲۴ سالگی این عنوان را از دست فیتی پالدی خارج كرده و آن را به خود اختصاص داده است. آلونسو برخلاف سن كم و جوانی، كمتر اشتباه می كند و قهرمانی های مداوم او و بردهای پیاپی اش باعث گسترش اتومبیل رانی در دیگر كشورها از جمله اسپانیا شده است. «فلاویو بریاتوره» مدیر تیم رنو، همان كسی كه قهرمانی های شوماخر در سال های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ را سازماندهی كرد، ابتدا آلونسو را به تیم «میناردی» فرستاد و از سال ۲۰۰۳ او را به عنوان راننده تیم رنو به كار گرفت. بریاتوره می گوید: «این پسر بسیار خونسرد است. تعجب می كنم، نه اشتباهی و نه شتابی. او همیشه خوشفكر است. در اتومبیلرانی فكر حرف اول را می زند و این از نقاط قوت آلونسو است» . «پت سیموندز» مدیر اجرایی تیم رنو هم می گوید: «اعتماد به نفس وجه مشترك آلونسو و شوماخر است. فرناندو به مانند میشائیل به توانایی اش اعتقاد كامل دارد. او می داند چه می خواهد و چه طور باید به آن برسد» .

به دنبال افت شوماخر در فرمول یك، اكنون آلونسو به خوبی جای او را پر كرده و حتی در پیست های مسابقه با حركاتش قهرمان دوره های قبل را شگفت زده می كند.

در واقع بردهای مكرر این جوان اسپانیایی، گوی سبقت را از نامداران فرمول یك یعنی شوماخر، رای كونن و مونتویا ربوده است. دیگر كمتر كسی با شنیدن فرمول یك، نام شوماخر را بر زبان می آورد و موفقیت های آلونسو به ویژه در یك سال گذشته از سوی این جوان بی ادعا او را به عنوان یكی از چهره های دوست داشتنی در ورزش اسپانیا تبدیل كرده و هواداران زیادی در این كشور از او حمایت می كنند. به اعتقاد كارشناسان و طرفداران مسابقات فرمول یك، آلونسو قهرمانی جهان را از شوماخر گرفته و در واقع به حكومت قهرمان افسانه ای رقابت های فرمول یك پایان داده است.

آلونسو از زمان كودكی علاقه زیادی به رانندگی و مسابقات اتومبیل رانی داشت. هرگاه كه درباره فرمول یك و یا پیروزی های شوماخر مطلبی را می شنید آرزو می كرد كه زمانی بتواند در این مكان قرار بگیرد و اكنون او به آرزوی خودش رسیده است.

فرناندو در ۲۹ ژوئیه ۱۹۸۱ در اویدوی اسپانیا متولد شد. نام او از نام مادرش «فرنادی» كه كارمند یك شركت بود گرفته شده است. پدرش «خوزه لوییز» نیز متخصص حفر معدن بود. خانواده اش از نظر مالی در وضعیت خوبی قرار داشتند. پدر فرناندو نیز به اتومبیل رانی علاقه مند بود و به همراه فرناندو و خواهر بزرگترش یعنی لورنا به تماشای مسابقات می رفت. زمانی كه فرناندو ۵ سال بیشتر نداشت پدرش از واگن های معدنی كه در آن كار می كرد به دست خود اتومبیلی ساخت و به همراه پسرش با آرزوی این كه زمانی در مسابقات اتومبیل رانی حضور یابد سوار بر آن فكر رسیدن به آن زمان را در سر می پروراند. وقتی فرناندو به ۱۰ سالگی رسید پدرش اتومبیلی برقی برای او ساخت و فرناندو سوار بر آن از بازی با اتومبیلش لذت می برد.

قهرمان فعلی اتومبیل رانی جهان پس از تحصیل، مكانیكی و تعمیر اتومبیل را نیز از پدرش فرا گرفت و هنگامی كه ۱۹ ساله بود پس از حضور در تیم میناردی به تیم رنو پیوست و در رقابت های اف۳۰۰۰ به عنوان جوان ترین فاتح این مسابقات شناخته شد.

زمانی كه شوماخر به طور مداوم قهرمان مسابقات فرمول یك می شد و تماشاگران این رقابت ها به دلیل بردهای تكراری شوماخر دیگر رغبتی برای تماشای این مسابقات نداشتند ، یكباره فرناندو پا به پیست گذاشت و جای شوماخر را گرفت و تحولی جدید در مسابقات فرمول یك ایجاد كرد و برعكس شوماخر كه به رنگ قرمز علاقه زیادی دارد، رنگ آبی را برای خود انتخاب كرد. او نه تنها می تواند با استفاده از مهارتی كه دارد به نتیجه برسد، بلكه قدرت بالایی برای عقب راندن حریفانش نیز دارد. فرناندو آلونسو امروز یك قهرمان ملی در اسپانیاست و توانسته علاقه مردم كشورش كه همواره منتظر برد تیم فوتبال كشورشان بودند و فقط به فوتبال علاقه داشتند را به خود جلب كند. خودش نیز از این كه توانسته به این مهم دست یابد احساس رضایت و خوشحالی دارد و می گوید: از این كه باعث سرور و غرور هم وطنانم شده ام خوشحالم. طرفداران اسپانیایی آلونسو در مسابقات متعدد، قهرمان كشورشان را همراهی می كنند و با در دست داشتن پلاكاردهایی كه روی آنها نوشته شده؛ «آلونسوی جادویی» و «آلونسو قهرمان است» به تشویق او می پردازند.

فرناندو از این كه توانسته با پیروزی در فرمول یك نام این ورزش را در كشورش زنده نگه دارد و علاقه كسانی كه بیشتر به گاوبازی و فوتبال تمایل داشتند را به خود و فرمول یك جلب كند، احساس رضایت دارد و می گوید: «من از كشوری می آیم كه فرمول یك در آن طرفدار زیادی نداشت. من خیلی مبارزه كردم تا توانستم به این مقام برسم، چرا كه در تمام طول زندگی حرفه ای خود از طرف هیچ كس حمایت نشدم و این بزرگترین چیزی است كه من در حرفه ام می توانستم به دست آورم» .

آلونسو پس از پیروزی در پیست سیلورستون به دنبال كسب ركورد در عنوان قهرمانی است و می گوید: «می دانم كه كسب ركورد برای من خیلی مهم است، اما آنچه برای من مهم تر می باشد این است كه در پایان فصل بتوانم دوباره رو به جلو حركت كنم و پیروز شوم» .

روزنامه دیلی میل پس از قهرمانی اخیر آلونسو در مطلبی در همین مورد نوشت: «آلونسو، شوماخر سال ۲۰۰۴ است. او می تواند به مانند شوماخر در سال ۲۰۰۴ بر فرمول یك غلبه كند و پیروز تمام رقابت های آن باشد» . روزنامه ایتالیایی «لوگازتا دلو اسپرت» نیز آلونسو را یك شوماخر دیگر معرفی كرده و نوشته: «فرناندو در تیم رنو به خوبی رشد كرده و بر رقیبان غلبه می كند مانند فراری در بهترین زمان حضورش در مسابقات فرمول یك یعنی در فاصله سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۴ ، در سیلورستون دوئلی بین میشائیل شوماخر در فراری و میشائیل شوماخر در رنو بود، با این تفاوت كه شوماخر تیم رنو از شوماخر تیم فراری ۱۳ سال جوان تر بود».

●یك روز خوب دیگر برای اسپانیا

در كشور اسپانیا، ماتادورها جایگاه خوبی داشتند و هر هفته طرفداران زیادی برای تماشای مسابقات گاوبازی به ورزشگاه های این كشور هجوم می آوردند؛ ورزشی كه علاقه مندان زیادی را در اسپانیا به خود اختصاص داده بود. اما در اواسط قرن بیستم به مرور ورزش گاوبازی علاقه مندانش را به فوتبال داد و این فوتبال بود كه هواداران زیادی پیدا كرد. تیم های بزرگ این كشور یعنی بارسلونا و رئال مادرید عناوین قهرمانی زیادی را در سطح اروپا برای این كشور به ارمغان آوردند.

تیم ملی فوتبال این كشور نیز در سال ۱۹۶۸ توانست قهرمان اروپا شود و پس از آن در سال ۱۹۸۴ نیز نایب قهرمان اروپا شد، اما از آن زمان به بعد نتوانسته با بازیكنان مطرحی كه در اختیار دارد آن چنان مقامی را كسب كند كه هواداران این تیم انتظار آن را دارند. تیم ملی فوتبال اسپانیا اگرچه در جام های جهانی مختلف حضور یافته، اما نتوانسته مقامی بهتر از چهارمی آن هم در سال ۱۹۵۰ را از آن خود كند و یا حتی به جمع ۴تیم برتر جام های جهانی بپیوندد. مردم اسپانیا به تیم ملی فوتبال كشورشان در مسابقات جام جهانی ۲۰۰۶ چشم دوخته اند و در انتظار بردهای شیرین تیمشان هستند. این تیم نیز در بازی اول در مقابل اوكراین توانست بهترین نتیجه بازی ها را در هفته اول به خود اختصاص دهد و با گلهای ژاوی آلونسو، ویلا (۲ گل) و فرناندو تورس در صدر گروه ۸ (H) یعنی تیم های اوكراین، عربستان و تونس قرار گیرد.

با شروع توفانی تیم ملی فوتبال اسپانیا درجام جهانی به نظر می رسد قدری از آرزوی طرفداران این تیم برطرف شود، اما در دور بعد تیم اسپانیا چنانچه همچنان در صدر جدول گروه خود باقی بماند باید با تیم دوم گروه ،۷ یعنی فرانسه، سوئیس، توگو و كره جنوبی مسابقه دهد. به نظر می رسد رقیب اسپانیا، فرانسه یا سوئیس خواهد بود. باید منتظر ماند كه آیا این تیم می تواند از دور دوم نیز صعود كند و آرزوی چندین ساله هواداران كشورش را به حقیقت نزدیك كند. اما مردم اسپانیا زمانی كه یك ورزشكار اسپانیایی دیگر مثل فرناندو آلونسو در رقابت های فرمول یك به مقام قهرمانی می رسد قدری از ناكامی های فوتبال كشورشان را به فراموشی می سپارند و از این رو به خود می بالند. طرفداران تیم فوتبال اسپانیا بارها در ورزشگاه ها با صدای بلند فریاد زده اند كه« فوتبالیست های اسپانیا، تعصب را از فرناندو بیاموزید ».

●نادال یك اسپانیایی شكست ناپذیر

سرانجام پس از دو هفته مسابقات تنیس جام قهرمانی فرانسه«رافائل نادال »بازیكن ۲۰ ساله اسپانیا توانست با پیروزی مقابل راجر فدرر بازیكن ۲۴ ساله سوئیسی قهرمان پیكارهای جایزه آزاد فرانسه در پاریس شود. نادال تنها كسی است كه توانسته از عهده راجر فدرر سوئیسی برآید و درست در همان روزی جام قهرمانی را به بالای سر خود كشید كه فرناندو آلونسو، راننده اسپانیایی تیم رنو، نیز در سیلورستون انگلیس این جام را بالای سر خود برد.

نادال در فینال گرند اسلم تنیس رولان گاروس پاریس در دیداری كه ۳ ساعت و ۲ دقیقه به طول انجامید توانست در ۴ ست و با نتایج ۶-۱ ، ۱-،۶ ۴-۶ و ۶-۷ راجر فدرر را شكست داده و برای دومین سال متوالی فاتح این گرند اسلم معتبر شود. نادال سلطان بلامنازع زمین های خاكی تنیس با ناكام كردن راجر فدرر در این دیدار صاحب شصتمین پیروزی متوالی خود شد. این پنجمین رویارویی نادال و فدرر بود كه تنیسور اسپانیایی توانسته در دو مسابقه آخر پیروزی را از آن خود كند. فدرر پس از شكست در مقابل نادال، شكست در فینال را بدترین نوع باخت عنوان كرد و گفت:«ترجیح می دهم كه اگر می بازم در همان روز نخست و مرحله اول باشد».

فاطمه ابوطالبی

منابع: فرمول یك و دویچه وله-ژوئن