پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
قارچ خوراكی
به فارسی « كلاه دیوان » - « چترمار » و دركتب طب سنتی با نامهای « سماروغ » « فطر » ( نوع غیر سمی ) آمده است. به فرانسوی Champignon و به انگلیسی Mushroom گفته می شود .
گیاهی است بدون گل و بدون كلروفیل از خانواده Agaricaceae دارای گونه های مختلفی است كه نام علمی دو گنهان كه بیشتر در طب سنتی مورد توجه است عبارت اند از :
Agaricus campestris L. مترادف ان : Psalliota campestris (L) Fr
Agricus ostreatus ( jacq) , Fries
مشخصات
این قارچها معمولا قارچهای كلاهدارند . گیاهانی هستند بدون گلو كلروفیل . گونه Agaricus campestris از گروه قارچهای ( اسپر ارغوانی ) است ، این قارچ در مساحتهای وسیعی كاشته می شود و از محصول آن برای تغذیه استفاده می شود و در بازارهای دنیا عرضه می شود .
از نظر مواد عامله وموثره طبق بررسی های به عمل آمده در شیره این قارچ یك ماده ای وجود دارد كه در مقابل حرارت معتدل با ثبات است و خوراندن آن موجب انقباض قلب نوعی قور باغه است و همچنین در انقباض قلب سگ نیز تاثیر می گذارد .
تركیبات شیمیایی
از نظر تركیبات شیمیایی در هر یك صد گرم قارچ خام تجارتی خوراكی گونه Agaricus campestris مواد زیر وجود دارد : اب ۹۰ % ، پروتئین ۷/۲ % ، چربی ۳/۰ % ، قند و مواد نشاسته ای ۴/۳ % ، كلسیم ۶ میلی گرم ، فسفر ۱۱۶ میلی گرم ، اهن ۸/۰ میلی گرم ، پتاسیم ۴۱۴ میلی گرم ، تیامین ۱/۰ میلی گرم ، رایبو فلاوین ۴۶/۰ میلی گرم ، نیاسین ۲/۴ میلی گرم ، ویتامین C ۳ میلی گرم
خواص – كاربرد
گونه A.Campestris تونیك و ملین است و نیروی جنسی را افزایش می دهد .
و در مورد گونه A.Ostreatus له كرده آن را با كمی آب مخلوط كرده و به صورت خمیر روی لثه های دندان می اندازند در موارد ترشح مفرط بزاق مفید است .
ضمنا مقوی معده است و در استعمال داخلی این قارچ برای قطع اسهال خونی واسهال معمولی نافع می باشد و خون ریزی های داخلی را متوقف می نماید .
از خانواده Agaricaceae گونه های دیگری نیز از قارچ های خوراكی لذیذ وجود دارد كه یكی از آنها با نام علمی Pleurotus ostreatus به صورت قارچ ممتاز خوراكی به بازار عرضه می شود.
این قارچ به صورت طبقه طبقه و دارای چند طبقه روی خرده چوب و تنه درختان می روید . پایك انها خیلی كوتاه ودر كنار قارچ است و یا بدون پایك می باشد و كلاهك آنها نیز به شكل صدف است . این قارچ را به فرانسوی Pleurote en coquille d,huitre گویند و معمولا در طول ماههای مهر ماه تا دی ماه و بهمن ماه روی تنه درختان رشد می كند . رنگ كلاهك آنها قهوه ای تیره است و در قسمت بالای كلاهك مانند صدف گردی دیده می شود . گوشت آن كمی سفت است ولی دارای طعم بسیار عالی است.
استادمیرحیدر
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات سعید جلیلی مسعود پزشکیان ایران ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ مناظره مناظره انتخاباتی سیاست
هواشناسی شهرداری تهران تهران اربعین پلیس قتل سلامت فضای مجازی سازمان هواشناسی وزارت بهداشت محیط زیست حوادث
قیمت دلار قیمت طلا خودرو حقوق بازنشستگان دلار قیمت خودرو مسکن قیمت سکه بازار خودرو دولت سیزدهم تورم اقتصاد
ماه محرم محرم الناز شاکردوست تلویزیون سینما فیلم سینمایی سینمای ایران تخت جمشید علیرضا قربانی رسانه ملی کتاب تئاتر
دانش بنیان ماهواره کنکور ۱۴۰۳ کهکشان
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین روسیه جنگ غزه ترکیه آمریکا دونالد ترامپ حزب الله لبنان چین اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس سپاهان کریستیانو رونالدو باشگاه استقلال جام ملت های اروپا لیگ برتر لیگ برتر ایران
هوش مصنوعی گوگل سامسونگ اینستاگرام اپل ربات نمایشگاه الکامپ ایرانسل عیسی زارع پور
خواب دیابت قهوه کاهش وزن سبک زندگی مغز افسردگی فشار خون