چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ ماده مغذی و حیاتی برای سلامت


۱۰ ماده مغذی و حیاتی برای سلامت

بدن ما روزانه به مواد مغذی فراوانی نیاز دارد. فقط در صورت دریافت این مواد مغذی ضروری است که می توانیم زندگی سالمی داشته باشیم و از زندگی لذت ببریم. در این مطلب به نقل از نیوزویک …

بدن ما روزانه به مواد مغذی فراوانی نیاز دارد. فقط در صورت دریافت این مواد مغذی ضروری است که می توانیم زندگی سالمی داشته باشیم و از زندگی لذت ببریم. در این مطلب به نقل از نیوزویک شما را با چند ماده مغذی حیاتی برای بدن آشنا می کنیم.

بتاکاروتین در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

ویتامین A برای بینایی، تقویت سیستم دفاعی بدن و رشد سلول ها لازم است. ویتامین A مانند آنتی اکسیدان در خنثی کردن رادیکال های آزاد نقش دارد. در مصرف این ماده مغذی محدودیت وجود ندارد.

برای تامین میزان نیاز هفتگی بدن به ویتامین A و به دست آوردن خاصیت مهم آنتی اکسیدان موجود در بتاکاروتین، مصرف سبزی های سبز پررنگ و نارنجی مانند هویج، انبه و ... را افزایش دهید.

ویتامین B۱۲ در ساخت DNA که سازنده ژن هاست نقش دارد و از عصب های سالم و گلبول های قرمز محافظت به عمل می آورد. منبع عمده این نوع ویتامین در گوشت، ماهی، تخم مرغ و لبنیات مانند ماست و شیر می باشد.

کروم:

بدن برای تبدیل کردن مواد غذایی به انرژی قابل استفاده، به کروم نیاز دارد. این ماده به سلول های اصلی انسولین برای جذب گلوکز نیز کمک می کند. مواد غذایی غنی از کروم عبارتند از نان های سبوس دار، غلات، گوشت، میوه مغزدار، آلو، کشمش.

ویتامین K:

بدن برای تولید انواع مختلف پروتئین نیاز به ویتامین Kدارد. برخی از این پروتئین ها به عنوان عامل لخته شدن خون که در جلوگیری از خون ریزی و بهبود زخم ها موثر است کاربرد دارند. اسفناج، کلم بروکلی، کاهو، روغن دانه سویا، روغن کانولا، روغن زیتون، کلم و گوجه فرنگی منبع غنی ویتامین K می باشند.

پتاسیم تقریبا در تمامی اعمال حیاتی بدن از جمله حفظ فشار خون، عملکرد قلب و کلیه، انقباض عضلات و حتی قوه هاضمه نقش دارد. مواد غذایی غنی از این ماده مغذی عبارتند از:

میوه، سبزی، لبنیات کم چرب، غلات سبو س دار، ماهی و گوشت کم چرب.

منیزیم:

منیزیم در حیاتی ترین اعمال بدن نقش دارد. منیزیم مسئول بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمی است که مهم ترین آن تولید انرژی از مواد غذایی می باشد. منیزیم در میوه های مغزدار، آواکادو، سبزیجات سبزرنگ، کدو، کیوی و بادام به وفور موجود است.

ویتامین C:

طبق تحقیقات ویتامین C سازنده کلاژن نوعی ماده ساختاری برای استخوان، پوست، رگ های خونی و بافت های دیگر است.

تقریبا همه محصولات از جمله پرتقال، فلفل دلمه ای سبز، توت فرنگی، کلم بروکلی، طالبی، گوجه فرنگی، شلغم و بامیه منبع ویتامین C می باشند.

ویتامین D همراه با ویتامین C در ساخت و حفظ استخوان لازم است. برای تامین ویتامین D باید علاوه بر شیر غنی شده از چند نوع ماهی از جمله شاه ماهی و ساردین استفاده کنیم ، منبع طبیعی دیگری برای تامین ویتامین D بدن وجود ندارد. در نتیجه لازم است به مکمل ها و نور خورشید مستقیم رو بیاوریم.

اسیدفولیک برای تولید سلول های نو از جمله گلبول های قرمز ضروری است. کمبود اسیدفولیک علت عمده نقص مادرزادی در نوزادان می باشد. غذاهای غنی از اسیدفولیک شامل جگر، لوبیا، نخود، اسفناج، سبزی های سبزرنگ و غلات غنی شده است.

روی، ماده موثر تمام سلول های موجود در بدن برای سالم نگه داشتن سیستم دفاعی بدن و حتی تنظیم کردن تستوسترون است.

نخود، گوشت بوقلمون، ران کباب شده مرغ، دانه هندوانه و ماست کم چرب منبع خوب روی می باشند.

مترجم: کشمیری