دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

سیگنال شناسی


سیگنال شناسی

کسب پول و ثروت چندان دشوار نیست تنها باید آگاه و گوش به زنگ فرصت ها بود

برای کسب درآمد نباید اصول اولیه اقتصاد خُرد، یعنی عرضه و تقاضا را از نظر دور داشت. اول آن که نباید سراغ کاری رفت که تقاضای حال حاضر آن در بازار کاهش یافته و مردم پولی بابت خرید آن خرج نمی کنند. دوم آن که به مدد هوش و البته جست وجو می توان زمینه کسب و کاری را یافت که علیرغم نیاز مردم، هنوز در طرف عرضه ضعف دارد و به اصطلاح دست در آن زیاد نشده است.

واضح است که سرمایه گذاری به حجم سرمایه موجود در دست هر فرد وابستگی بسیاری دارد. اما این اصلاً بدان معنا نیست که با سرمایه های اندک نمی توان یک کسب و کار به راه انداخت. وقتی حجم سرمایه اندک است، باید سراغ کارهایی رفت که در کوتاه مدت برگشت پذیری بیشتری دارند، چرا که در بلند مدت، حتی اگر این سرمایه گذاری سود آوری زیادی داشته باشد، از آنجا که در نهایت نسبت سود به سرمایه رقم قابلی نیست، سودی که به دست می آید به خاطر ارزش زمانی پول و به ویژه تورم جاری کشورمان، ناچیز خواهد بود.

● از علوم کمک بگیرید

برای حداکثر نمودن سود سرمایه گذاری باید از علم و دانش روز بهره جست. برای مثال مدتی است که شاخه جدیدی از علم به نام "اقتصاد فیزیک" پا به عرصه علوم گذاشته است. این دانش می تواند به بررسی زمان های صعود یا نزول بازارهای سرمایه گذاری (به خصوص بورس اوراق بهادار) از طریق قوانین فیزیک بپردازد که در نوع خود جالب و قابل توجه است. همچنین داشتن اطلاعات بازارهای موازی و اخبار اقتصاد سیاسی، نقش بسزایی در درک زمان های صعود یا نزول در یک بازار سرمایه گذاری دارند. با این توضیحات کاملاً مشخص است که برای ثروت سازی باید با کسب اطلاعات از بازارها میانه خوبی داشت. کسب ثروت و سود اتفاقی نیست و تنها باید راه آن را بلد بود. در این راه همین اطلاعات ساده بازارند که سیگنال های ثروت اندوزی را به سمت ما ساتع می کنند.

به ابتکار «اقتصاد ایران»، در ابتدای هر فصل یک گزارش از بازارهای جانشین سرمایه گذاری ارایه می شود که ارزش سرمایه گذاری در این بازارهای جانشین را معرفی و تحلیل می کند. با اندازه گیری درصد و چگونگی نوسان این بازارها در کنار دیگر اطلاعات موجود می توان زمان درست خرید و فروش در این بازارها را شناسایی و در بازه های کوتاه مدت کسب سود کرد. بد نیست بدانید در فصل گذشته، سرمایه گذاری در سکه طرح قدیم بیشترین سود را در میان گزینه های زمین و مسکن، بانک، اوراق مشارکت، سبد مصرفی کالاها و بازار سرمایه عاید سرمایه گذاران کرده است.

نکته دیگر این که نباید به توضیحات و اطلاعات خام فرد یا افرادی که سرمایه گذاری نزد آنها صورت می گیرد اکتفا کرد. برخی از این اطلاعات، حکم پیام های بازرگانی بی اساس را دارند و گاهاً ضعف های موجود را بیان نمی کنند. بهترین راه، استفاده از رقبا برای جمع آوری رایگان اطلاعات مربوط به نقاط ضعف آن سرمایه گذاری است.

● حد انتظار از پول و سرمایه

با هر میزان از پول و سرمایه می توان یک کسب و کار موفق به راه انداخت، اما نکته حایز اهمیت این است که انتظارات از راه اندازی یک کسب و کار، باید متناسب با همان پول و سرمایه باشد. برای مثال با ۵ میلیون تومان سرمایه می توان یک کسب و کار به راه انداخت، اما طبعاً این کسب و کار در مقیاس یک کارگاه تولیدی مجهز نیست. شاید بتوان با این میزان سرمایه و با یک تحقیق میدانی کارآمد در سطح یک منطقه، کالایی که عرضه نمی شود و یا عرضه آن دایمی نیست را شناسایی کرد و با تحمل مقداری هزینه حمل و نقل، به توزیع آن در منطقه مربوطه پرداخت و حتی پس از شناخت بازار و جذب منابع سرمایه ای (تسهیلات، مشارکت و غیره) به تولید آن در منطقه مورد نظر اقدام کرد.

● مشت، نمونه خروار

نقص نظام توزیع و تمرکز تولید سبب شده اند که برخی کالاها در کلان شهرهای کشورمان با قیمت های بالایی به فروش برسند. محصولات کشاورزی که در فصول یا مناطقی خاص بار می دهند، از این نمونه اند. به عنوان یک مثال کوچک، قیمت یک شیشه زیتون شور در کلان شهرها در حدود ۵ هزار تومان است که با کسر وزن آب و شیشه آن تنها ۳۵۰ گرم مربوط به خود زیتون خواهد بود. به این ترتیب می توان قیمت فروش هر کیلو زیتون را در حدود ۱۴ هزار تومان در نظر گرفت. حال اگر زیتون به صورت عمده از باغ های شمال کشور خریداری شود، با حساب کرایه حمل بار و هزینه آماده سازی و بسته بندی زیتون ها، قیمت تمام شده حدود نصف این مبلغ خواهد بود.

مثال های فراوانی از این دست را می توان در میان گروه های مختلف یافت. با اندکی همت و سنجیدن تمامی زوایای یک کسب و کار می توان از سرمایه ای خرد، سودی درخور کسب نمود.