سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
بوش در پایان ماموریت
اولین روز ماه می سال ۲۰۰۳ جرج بوش شخصا یک هواپیمای بمبافکن F-۱۰۲ نیروی هوایی امریکا را بر روی عرشه ناو آبراهام لینکلن فرود آورد تا رسما پایان «حمله اصلی» علیه ارتش عراق و سقوط کامل حکومت صدام حسین را اعلام کند. در برابر رئیس جمهور آمریکا این پارچه نوشته بزرگ به چشم میخورد: «ماموریت به پایان رسید». اکنون بیش از سه سال از آن روز میگذرد و افزایش نگرانکننده تلفات نیروهای آمریکایی و بروز نشانههای مرگبار یک جنگ بزرگ داخلی باعث شده تا درباره درستی این ماموریت پرسشهای بیشماری مطرح شود .
رئیس جمهور امریکا طی هفتههای گذشته با فشار فزاینده بازنشستگان سرشناس ارتش و بسیاری از مشاوران سیاسی نزدیکش برای فراخواندن سربازان آمریکایی از عراق مواجه بودهاست. بسیاری از نامزدهای انتخاباتی حزب جمهوریخواه او را در میانه بحران عراق تنها گذاشته و آشکارا از او فاصله گرفتهاند. این مسئله باعث شده تا او اینک به روشنی از احتمال تغییر استراتژی در عراق سخن بگوید: «اگر کاری که انجام میدهی بینتیجه است روش انجام آن را تغییر بده».
آخرین نظر سنجی انجام شده توسط شبکه خبری سی ان ان نشان میدهد که بیش از ۶۴ درصد مردم آمریکا بر این باورند که جنگ عراق اساسا یک اشتباه بوده است و این نظر رئیس جمهور را که اوضاع فعلی عراق را با مقاطعی از جنگ ویتنام قابل مقایسه دانسته تائید میکنند.
بسیاری از مردان آمریکایی که در ویتنام جنگیدهاند هنوز بهخوبی به یاد دارند که در سالهای پایانی دهه ۶۰ میلادی هیچ شانسی برای پیروزی نظامی ارتش آمریکا قابل تصور نبود «مگر اینکه تمام ساکنان شمال ویتنام کشته شوند».
تغییر سیاست بوش اما از بسیاری جنبهها غیر منتظره است. تنها سه ماه از آخرین سلسله سخنرانیهای او برای جلب حمایت عمومی از جنگ عراق میگذرد.
در آن سخنرانی ها او موضوع عراق را از جنگ علیه تروریسم نیز فراتر برد و آن را نبرد بزرگی خواند که برای تعیین سرنوشت دنیای متمدن در قرن بیست و یکم سوشت ساز است: «پیروزی ما درعراق پایان خوش بزرگترین کشمکش ایدئولوژیک قرن بیست و یکم خواهد بود. عراق آزاد می تواند الهامبخش سایر کشورهای خاورمیانه برای انتخاب دموکراسی باشد و نشان خواهد داد که طرفداران آزادی برنده نهایی جنگ خواهند بود».
اما آنچه امروز از طرف مشاوران منصوب رئیس جمهور آمریکا به وی توصیه میشود یک «خروج تمیز و آبرومندانه» از عراق است، بدون اینکه هیچ نشانه روشنی از پیروزی ، آزادی و یا دموکراسی را به همراه داشته باشد.
واقعیت اینست که کاخ سفید خیلی دیر به فکر درس گرفتن از وقایع ویتنام افتاده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست