چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پیرسینگ چرا و به چه قیمت
در میان زیورآلات آویزی، گوشوارهها کمخطرترین هستند اما در شرایطی خاص حتی گوشوارهها هم خطرناک محسوب میشوند....
نرمه گوش (قسمت گوشتی پایین گوش) از جمله امنترین نواحی بدن برای اتصال آویز گوشوارههاست. سوراخ کردن نرمه گوش و آویزان کردن آویزی به آن، رسمی است که از دیرباز در فرهنگهای گوناگون برای خانمها مرسوم بوده است. در بعضی کشورها مثل هند قرار دادن آویزی در بینی نیز متداول است اما در کشور ما، آویز سنتی بر لاله گوش قرار میگیرد. ولی امروزه، بسیار دیده میشود که به تقلید از فرهنگ غرب، زیورآلاتی در نواحی مختلفی بدن از جمله لب، زبان، ناف و... قرار میگیرد. قرار دادن این زیورآلات در نواحی مختلف به جز نرمه گوش بسیار خطرناک و منبع عوارض گوناگون است.
زیورآلاتی که با سوراخ کردن ناحیه لب و زبان در این نواحی قرار میگیرد، بسیار خطرناک است. لب و زبان جزو بافتهای بسیار پرخون بدن هستند که سوراخ کردن آنها احتمال ایجاد خونریزیهای شدید و نیز التهاب و عفونت در این نواحی را به همراه دارد. تورمهای شدیدی که گاه به دنبال سوراخ کردن لب یا زبان ایجاد میشود ممکن است به بسته شدن راههای هوایی بینجامد. آویزهای متصل شده به لب یا زبان ممکن است جدا شده و بلعیده شوند و خطر خفگی ایجاد کنند. این آویزها ممکن است صحبت کردن فرد را دچار اشکال کنند و از سوی دیگر ممکن است باعث لب پر شدن دندانها در آن منطقه شوند و لثه در آن ناحیه تحلیل پیدا کند. همینطور آویز قرار گرفته شده در ناحیه دهان، برای گرفتن رادیوگرافیهای ناحیه دهان ایجاد اختلال میکند.
● آویز بینی و عفونت
آویزهایی که در بینی قرار میگیرند نیز خطرناکاند. احتمال عفونت در سوراخ کردن بینی وجود دارد. از طرفی، احتمال رها شدن آویزبینی و کشیده شدن آن به همراه تنفس به نواحی بالای بینی وجود دارد.
● آویز ناف و بدشکلی شکم
در مورد سوراخ کردن ناحیه ناف و اتصال آویزهایی به این منطقه، احتمال باقی ماندن جای زخمها وجود دارد. در افراد چاق و یا کسانی که باردار میشوند، سوراخی که برای نصب آویز در کنار ناف قرار داده میشود، تغییر شکل و مکان داده و بسیار بد شکل میشود. احتمال ایجاد التهاب نیز در ایندوره (بارداری) وجود دارد.
از طرفی آویزهایی که در ناحیه ناف وجود دارند، در اثر مالش لباسها یا کمربندها حرکت کرده، پوست آن منطقه نرم میشود و احتمال ایجاد عفونت و زخم افزایش مییابد. نصب زیورآلات در نوک پستان بسیار خطرناک بوده و با احتمال بالای ایجاد عفونت همراه است. زخمهای ایجاد شده در این ناحیه بسیار دیر بهبود پیدا میکند و امکان تشکیل آبسه وجود دارد. زیورآلات در نوک پستان امکان شیردهی مطلوب را کاهش میدهد. قرار دادن زیورآلات در عضو جنسی، ممکن است اختلالات ادراری، خونریزی، عفونت و واکنشهای شدید آلرژیک ایجاد کند.
● سوراخ کردن گوش، تنها روش مطمئن
نرمه گوش (قسمت گوشتی پایین گوش) از جمله امنترین نواحی بدن برای اتصال آویز و گوشوارههاست. در بسیاری از خانوادهها مرسوم است که گوش دختر بچهها را در سنین بسیار کم و با روشهای خانگی نخ و سوزن سوراخ میکنند اما این روش ممکن است به دلیل استریل نبودن گوش شخص را دچار عفونت کند.
بهتر است برای سوراخ کردن گوش کودکان به مراکز درمانی مجاز که از استریل بودن وسایل و تجهیزات آن مطمئن هستیم، مراجعه کنیم زیرا احتمال انتقال عفونتهایی مثل هپاتیت و کزاز با وسایل آلوده وجود دارد. بهتر است در این مورد از پزشک کودک خود راهنمایی بخواهید. سوراخ کردن گوش در شرایط استریل، در مجموع عملی کمخطر اما در مورد بعضی از بیماران مثل کسانی که استعداد عفونت دارند (بیماران دیابتی یا افرادی که کورتون مصرف میکنند) و یا افرادی که احتمال خونریزی در آنها بالاست (مثل افرادی که داروی ضدانعقاد مصرف میکنند)، بهتر است قبل از سوراخ کردن گوش، با پزشک مشورت شود.
● عوارض سوراخ کردن گوش
با وجودی که گوش یکی از رایجترین نواحی بدن برای نصب آویزهاست اما سوراخ کردن گوش نیز ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض میتوانیم به عفونتها، حساسیت به فلزهای مختلف گوشوارهها، تشکیل یک بافت برجسته در ناحیه نرمه گوش و نیز پارگی گوش در اثر ضربه اشاره کنیم.
ایجاد چند سوراخ روی گوش شایع است اما سوراخ کردن لاله گوش (قسمت غضروفی بالای گوش) خطرناک است زیرا این منطقه غضروفی است و رگ خونی ندارد، در نتیجه التهاب اطراف سوراخ ایجاد شده دیرتر بهبود پیدا میکند و احتمال ایجاد عفونت و تاول معمولا در ماههای اول بعد از سوراخ کردن، به خصوص در ماههای گرم سال، زیاد است. علامت ایجاد این عفونت در قسمت لاله گوش، تورم دردناک، گرمی و قرمزی است که معمولا نرمه گوش را درگیر نمیکند.
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده
متخصص پوست و مو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست