چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

محافظت در برابر دزدی های آنلاین


محافظت در برابر دزدی های آنلاین

آگاهی نسبت به امنیت رایانه و افزایش شناخت نسبت به تهدیدات موجود اینترنتی مانند به روزرسانی نرم افزار امری ضروری است

آگاهی نسبت به امنیت رایانه و افزایش شناخت نسبت به تهدیدات موجود اینترنتی مانند به روزرسانی نرم افزار امری ضروری است تا احتمال هدف قرار گرفتن توسط دزدان آنلاین را به حداقل رسانده شود همچنان که اکنون بسیاری از بانک ها و موسسات مالی نسبت به آموزش مشتریان خود اقدام کرده اند. دزدی اطلاعات شخصی اینترنتی یکی از جرایمی است که امروزه در کشورها بویژه در آمریکا با رشد سریعی مواجه است به طوری که آن را جزء پنج نوع کلاهبرداری طبقه بندی کرده اند که بسیار گزارش شده است. آمارها نشان می دهد با وجود افزایش آگاهی افراد و موسسات مالی نسبت به دزدی اطلاعات شخصی، هیچ نشانی از کاهش آن وجود ندارد و سال گذشته زیان های ناشی از دزدی اطلاعات شخصی که ۴۰ درصد از شکایت های کلاهبرداری را شامل می شود، به حدود ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

بر اساس این گزارش فرد کلاهبردار به اطلاعات بیشتری نسبت به آنچه که در کارت اعتباری وجود دارد، نیازمند است و این اطلاعات مورد نیاز توسط افراد به هنگام گشت و گذارهای توام با بی احتیاطی در اینترنت و استفاده از رایانه هایی که امنیت آن ها با آلوده شدن توسط ویروس ها از بین رفته، فراهم می شود. یکی از دلایل دزدی آنلاین اطلاعات شخصی مورد حمله فیشینگ قرار گرفتن است، یعنی شکلی از دزدی اطلاعات شخصی که استراتژی مجرمانه در آن به کار بسته می شود و کارشناسان امنیتی حرفه ای آن را مهندسی اجتماعی می نامند و بر ارسال ایمیل های فریبنده و کشاندن افراد به سایت های جعلی برای دزدی اطلاعاتی نظیر شماره حساب بانک یا اطلاعات کارت اعتباری مبتنی است؛ این دزدان آنلاین از تروجان ها برای به دست آوردن نام کاربری و رمز عبور به منظور دست یابی به اطلاعات مالی افراد استفاده می کنند. کارشناسان امنیتی در حالی که بسیاری به نرم افزارهای آنتی اسپم و آنتی ویروس اعتماد زیادی دارند، کارشناسان امنیتی بر این باورند که برنامه های امنیتی در برابر دزدان اطلاعات شخصی چندان ضد نفوذ نیستند و این نرم افزارها بیشتر برای رفع اکثر حملات فیشینگ و تهدیدات تروجان ها به کار می روند و در صورت همراه شدن با آگاهی کاربر از تاکتیک های مهندسی اجتماعی پیشرفته، موثر واقع خواهند شد. بنا بر اعلام ضمیمه ایمیل، معمول ترین راه انتقال برنامه های اسب تروجان است که باید احتیاط دو گانه ای را در مورد آن به عمل آورد، به این معنی که توجه داشت که تنها با دیدن نام فرستنده نمی توان از بی خطر بودن ایمیل و گشودن آن اطمینان حاصل کرد؛ ورم های شبکه نیز از انواع خطرناک ویروس ها هستند که بدون نیاز به دخالت صاحب رایانه منتشر می شوند و انواع پیشرفته آن ها با دسترسی به آدرس های ایمیل خود، بدون آگاهی صاحب ایمیل به ارسال ایمیل های آلوده اقدام می کنند و از این رو هرگز نباید ایمیلی را که انتظار دریافتش را نداریم، باز کرد و برای اطمینان باید با فرستنده آن تماس گرفت.

کارشناسان امنیتی عقیده دارند حتی اگر با اطلاع قبلی، ضمیمه ایمیلی دریافت می شود، باز هم خالی از خطر نخواهد بود، زیرا ممکن است فرستنده، فایل آلوده ای را ناخواسته ارسال کند، این امر به عهده نرم افزارهای امنیتی و آنتی ویروس ها خواهد بود تا تشخیص دهند ضمیمه قابل گشودن است یا نه؛ فایل های ضمیمه اغلب حاوی اسناد و گرافیک هایی هستند که در صورت وجود کدهای مخرب پنهان شده در آن ها، کلیک بر روی آن ها موجب فعال شدنشان خواهد شد.پیام های مذکور در ظاهر ممکن است حاوی مطالب مفرح یا کمک خواهی باشند که فرد را به ارسال و اشتراک پیام با دوستان خود دعوت می کند اما در کنار به کار بستن احتیاط فوق العاده در مورد ضمیمه ها، حفاظت چند لایه رایانه ضروری است و از این رو نباید تنها نرم افزارهای آنتی ویروس را به کار برد بلکه باید از رایانه در برابر اسپم ها و spyware ها حفاظت و حداقل از محصولی استفاده کرد که حفاظت پیشرفته ایمیل و اسکن ضمیمه های خطرناک را در پیام های ارسالی و دریافتی ممکن می سازد؛ همچنان که اکنون شرکت های معتبری نظیر مک آفی، بسته های امنیتی را عرضه می کنند که شامل چندین نوع برنامه مکمل حفاظتی در برابر ویروس، اسپم، ورم و حملات فیشینگ است. کارشناسان اعلام می کنند از آن جا که اغلب نرم افزارهای امنیتی پیشرفته برای تشخیص امکان آلوده شدن سیستم رایانه، عملکرد فعلی کدهای مخرب را مورد بررسی قرار می دهند، به تاخیر انداختن بروزرسانی این نرم افزارها، آن ها را در خطر قرار می دهد، همچنین آگاهی نسبت به تنظیم ویژگی بروزرسانی نرم افزار حائز اهمیت است؛ برخی ازبرنامه ها امکان انتخاب یک فاصله زمانی میان بروزرسانی های معمولی را می دهند که در اکثر نرم افزارهای امنیتی، یافتن این تنظیم آسان است. اکثر بسته های امنیتی مشهور امکان برنامه ریزی برای اسکن کامل سیستم را به منظور شناسایی نفوذ گران می دهند، اگرچه این اسکن زمان بر خواهد بود اما باید به موقع انجام شود تا امکان تشخیص و حذف ویروس های آسیب زننده و spyware هایی که اطلاعات شخصی را به سرقت می برند را داشته باشیم؛ یکی از عملکردهای معمول و مطمئن، اجتناب از کلیک بر روی لینک های ایمیل های دریافتی است، بنابراین باید همیشه آدرس یک وب سایت را در یک صفحه جدید مرورگر باز کرد؛ این اقدام احتیاطی ما را از خطر حملات فیشینگ مصون خواهد کرد.

بر اساس این گزارش یکی دیگر از موارد مورد احتیاط استفاده از مرورگر اینترنتی مطمئن است، به عنوان مثال مرور گر IE۶ مایکروسافت هدف حملات زیادی قرار گرفت زیرا هکرها با آگاهی از این که ۹۰ درصد کاربران اینترنتی از این مرورگر استفاده می کنند، انواع برنامه های مخرب خود را بر اساس ضعف های امنیتی این مرورگر طراحی می کردند. البته اکنون مرورگر۷ IE با ویژگی های امنیتی ارتقا یافته و ویژگی آنتی فیشینگ آن تا حدودی این مشکل را برطرف کرده است. در کنار استفاده از نرم افزارهای امنیتی و هوشیاری به هنگام انجام داد و ستدهای تجاری آنلاین، باید مراقب اطلاعات اعتباری خود باشیم، برای این کار باید از خدمات کنترل اعتبار استفاده کرد تا اطمینان حاصل کنیم هدف دزدان اطلاعات قرار نگرفته ایم. یک سرویس کنترل اعتبار می تواند به محض مشاهده هر معامله مشکوک که ممکن است اطلاعات اعتباری را تحت تاثیر قرار دهد، اعلام کند.