شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مرگ تدریجی یک رویا ـ عوارض ژل های تزریقی این زیبایی های تقلبی
● عوارض ژلهای تزریقی این زیباییهای تقلبی
امروزه به دنبال تغییر روشهای زندگی و لوکسگرایی، تغییر در شکل ظاهری و زیبایی مورد توجه قرار گرفته است. ایجاد برجستگیها و تغییر در فرم صورت، افراد زیادی را حتی در سنین بالا برای تزریق ژل و برجستهسازی بخشهای مختلف چهره و رفع چین و چروک هر چند برای کوتاه مدت وسوسه میکند، غافل از این که این زیباییهای تقلبی ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. به گزارش ایسنا، کارشناسان بر این باورند که تغییر شکل ظاهری اثرات هیجانی شدیدی را به ویژه در مواقعی که خواسته متقاضی برآورده نمیشود، به دنبال خواهد داشت. همچنین نقش جراح، به کار گرفتن تکنیکهای مناسب و آگاهی متقاضی از نتیجه عمل قبل از انجام آن بسیار مهم است.
برجسته سازی قسمتهای مختلف چهره و از بین بردن چین و چروک صورت این روزها متقاضی زیادی پیدا کرده و روشهای متفاوتی مانند تزریق ژل و چربی به این منظور به کار گرفته میشوند. دکتر فیض الله نیازی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، با اشاره به تاریخچه استفاده از تزریق چربی و ژل گفت: اصلاح بافت نرم به دنبال تغییراتی که در بدن و به ویژه لایههای سطحی بدن رخ میدهد در اواخر سال ۱۸۹۳ توسط جراح آلمانی با استفاده از چربی خود شخص انجام شد.
با گذشت زمان از تزریق پارافین استفاده شد به این ترتیب متقاضی برای اصلاح تغییرات بافت نرم بویژه صورت روز به روز افزایش یافت. به گفته وی، خطوط اطراف چشم، اطراف دهان و لب، اطراف لب و بینی در برخی افراد سریع شکسته میشود. علل اصلی این تغییرات، بالا رفتن سن، قرار گرفتن در معرض خورشید، مصرف سیگار و عواملی از این قبیل است. همچنین برخی افراد به صورت سرشتی این چنین هستند. در مجموع افزایش لایههای سطحی پوست و آتروفی عمقی، چین و چروکهایی را سبب میشوند.
دکتر نیازی با اشاره به تغییرات انجام شده در سطح پوست گفت: بخشی از این تغییرات، افتادگیهای بافت نرم است که در این موارد پوست باید بالا کشیده شده و پوست اضافی با جراحی برداشته میشود. گاهی نیز حجم پوست کاهش مییابد که در این مواقع از پرکنندهها و فیلرها به منظور افزایش حجم لایههای سطحی پوست و جوانتر شدن ظاهر آن، استفاده میشود. در مجموع برای رفع تغییرات پوست درمانهایی مانند برداشتن پوست اضافه، لایه برداریهای شیمیایی یا لیزری از لایههای سطحی پوست، قرار دادن آناتومیکال بافتها در جای خود، تزریق ژل و چربی و ... به کار گرفته میشود. این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی علت اصلی تغییرات در صورت را فعال بودن برخی از عضلات دانست و گفت: برای حل این مشکل از تزریق «بوتاکس» به صورت موقت (۴ تا ۶ ماه) عضلات صورت را فلج میکند. به این ترتیب با فلج شدن این عضلات، به صورت موقتی چین و چروک ها از بین میروند.
وی فیلرها را در دو نوع دایمی و موقت عنوان کرد و در توضیح تزریق چربی برای افزایش حجم و پر کردن چین و چروکها گفت: تزریق چربی به این منظور، عوارض احتمالی دیگر فیلرها را ندارد. همچنین شانس عفونت در آنها کم بوده و از طرف دیگر پیوند چربی قابل تکرار است. چربی را میتوان از خود شخص و چربیهای پشت زانو و ناحیه شکم استفاده کرد.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی در این باره ادامه داد: در اغلب موارد به منظور دایمی شدن اثر تزریق چربی، نیاز به یک یا دو تزریق مجدد است. همچنین میزان هزینهبری آن نسبت به روشهای دیگر بیشتر است بنابراین طرفداران کمتری دارد. وی با اشاره به محدودیتهای تزریق چربی برای افزایش حجم قسمتهای مختلف صورت گفت: چربی برای چینهای عمقی به کار میرود و در چینهای ظریف کاربردی ندارد. همچنین هنوز در علم پزشکی مشخص نشده که با چه روشی و به چه نحوی برای باقی ماندن طولانی مدت، استفاده میشود. نظرها بر این است که پس از یک سال هر چه از میزان آن باقی بماند، ماندگار میشود. معمولا تزریق چربی بسته به محل تزریق حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر انجام میشود؛ چرا که میزانی از آن پس از تزریق جذب بدن میشود.
دکتر نیازی در توضیح فیلرهای دایمی گفت: بسیاری از ژلهایی که در بازار استفاده میشود ثبت شده اروپا و کاناداست اما از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) پذیرفته نشده و استفاده نمیشود. ملاک ما هم برای استفاده از این ژلها، انواعی است که توسط FDA آمریکا نیز ثبت شده باشد. وی ادامه داد: ژلهای تزریقی در انواع و نامهای تجاری مختلف ارایه میشوند. انواعی از این ژلها پس از تزریق، لابهلای سلولهای بدن قرار گرفته و با آنها یکی میشوند و برخی دیگر این خاصیت را ندارند.
در مجموع «سیلیکون» شایعترین فیلرهای دایمی است که استفاده میشود. متاسفانه قبل از اینکه نتیجه نهایی فیلرهای سیلیکونی مشخص شود در کشورهایی مانند ایران، مصر و ترکیه استفاده وسیعی یافت. اگرچه در اروپا اجازه استفاده از آنها گرفته شد اما با احتیاط و تحت عنوان تحقیقات به کار گرفته میشوند.
دکتر نیازی در این باره ادامه داد: فیلرهای سیلیکونی نتیجه زیبایی قابل قبولی را به ویژه در مراحل اولیه ایجاد میکند. این در حالی است که عوارضی را به دنبال دارد. این فیلرها پس از تزریق به مرور زمان (شش یا هفت ماه پس از تزریق) حرکت کرده و تغییر مکان میدهند و با گذشت زمان حرکت آنها افزایش مییابد. همچنین ممکن است در اطراف آن تغییر رنگ ایجاد شود. عوارض ایمونولوژیک نیز از آن دیده شده است.
وی گفت: فیلرهای سیلیکونی ممکن است به صورت وسیع تزریق شود. در صورتی که این ژلها وارد عروق شوند باعث ایجاد نکروز میشوند. در مجموع سیلیکون توسط FAD آمریکا ثبت نشده و در آمریکا اجازه مصرف ندارد. تنها سیلیکون ۱۰۰۰ برای بیمارانی که به جداشدگی لایه رتین دچار شدهاند اجازه مصرف دارد.
دکتر نیازی در رابطه با خصوصیاتی که فیلرها باید از آنها برخوردار باشند گفت: فیلرها نباید آلرژنزا و سرطانزا بوده و میزان بروز حساسیت در آنها کم باشد. همچنین در صورت استفاده ناخواسته در زنان باردار باعث بروز اختلال در جنین میشود، فیلرها نباید به مرور زمان جابجا شوند، تغییرات واضح پوستی ایجاد نکند، قابل تکرار بوده، ماندگاری داشته باشد و توسط FDA آمریکا نیز ثبت شده باشد. به گفته این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی، بخشی از واکنشهای پوستی به انواع فیلرها ساده و سطحی هستند از قبیل قرمزی، تورم و حالت خارش که این عوارض گذراست. اما، عوارضی مانند نکروز بافت نرم مدیریت خاصی را به منظور عدم پیشرفت میطلبد.
متاسفانه اگر نکروز در صورت اتفاق افتد از حیطه تخصصی خارج شده و فوق تخصصی میشود و عفونت آن باید کنترل و خارج شود؛ چرا که صورت حساس بوده و بافت مشابه برای جایگزین آن وجود ندارد. این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: از جمله عوارضی که باید در تزریق ژلها مورد توجه قرار گیرد، تزریق داخل عروق است. در موارد کمی از گزارشها، تزریق فیلرها در اطراف چشم منجر به کوری شده است، البته این امر بسیار نادر است. به همین دلیل باید در تزریق ژل شرایط استریل را به کار برد. همچنین اگر شخصی دچار تب خال یا عفونتهای دیگر در سطح پوست بود، ابتدا باید درمانهای خاص انجام شده و مقدمات تزریق فراهم شود.
وی گفت: در مجموع ژلهای سیلیکونی که توسط FDA آمریکا ثبت نشده بهتر است استفاده نشوند و افرادی که برای تزریق آن اقدام میکنند باید در عملکرد خود بازنگری کنند. مواد کلاژن و چربی جایگزینهای مناسبی هستند که در دسترس نیز قرار دارند. معمولا فیلرها پس از ساخت توسط کشورهای اروپایی و آمریکایی، با قیمتهای قابل توجه و تبلیغات ماهوارهای به کشورهایی مانند کشور ما صادر میشود و پس از آن که عوارض آن مشخص شد، سپس آن کشورها اجازه یا عدم اجازه مصرف آن را در کشور خود صادر میکنند.
دکتر نیازی معتقد است که امروزه تزریق این ژلها در کشور ما توسط رشتههای مختلف پزشکی انجام میشود. مهارت یافتن برای تزریق این ژلها کار مشکلی نیست اما قضاوت در مورد این که کدام یک از این ژلها و در کدام ناحیه و در چه سطحی استفاده شوند بسیار مهم بوده و باید به آن توجه کرد. به نظر میرسد تعداد کمی از افرادی که اقدام به این کار میکنند، توانایی انجام آن را داشته باشند. این در حالی است که اثر اغلب این ژلها موقت بوده و بعد از مدتی از بین میروند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست