پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
پلاستیک را از زندگی خود حذف کنید
![پلاستیک را از زندگی خود حذف کنید](/web/imgs/16/18/9lavr1.jpeg)
حتما این جمله را شنیدهاید که شما آن چیزی هستید که میخورید. اما اینبار نوعی دیگر به این جمله و مفهوم آن نگاه کنید. وقتی که ما چیزی را میخوریم یا میآشامیم که در ظروف پلاستیکی نگهداری میشود، مزه آن را حس میکنیم و میگوییم بوی پلاستیک گرفته؛ ما همچنین در طول روز لباسهای پلاستیکی میپوشیم، روی سطوح پلاستیکی مینشینیم و... پس ما در زندگی با پلاستیکها سر میکنیم و پلاستیک به نوعی با زندگی ما همراه شده است. در این چرخه حتی پلاستیک وارد مواد غذایی ما شده و مواد غذایی وارد پلاستیک و بدن ما میشوند. بنابراین، به معنای واقعی کلمه ما آنچه هستیم که میخوریم.
پلاستیک طوری همه زندگی ما را فراگرفته که شاید تصور زندگی بدون این ماده ناممکن باشد. طبق مطالعهای در این زمینه ۹۳ درصد آمریکاییها دقت کنید، ۹۳ درصد که تقریبا یعنی همه افراد، مقدار مشخصی بیسفنول BP A )A که از پلاستیک پدید میآید) در بدنشان وجود داشت. البته قبل از اینکه خیلی ناراحت شوید باید این را هم بگوییم که سطح قابل تشخیص این مواد حتما به معنای دریافت دوز سمی نبوده یا این مفهوم را ندارد که سرطان میگیریم یا چیزی شبیه آن. اما یک مساله مشخص است و آن هم این که مقدار قابل تشخیص مواد مضر ناشی از پلاستیک در بدن ما صفر نیست.
این مواد از کجا وارد بدن ما میشوند؟
حالا دیگر خیلی چیزها از ظروف پلاستیکی نوشابه که از فروشگاه موادغذایی میخرید تا لولههای آب منزل شما از جنس پلاستیک هستند. این مواد همه جا هستند و در تماسی نزدیک با مواد غذایی و نوشیدنی. پس تعجبی هم ندارد که بخشی از مواد پلاستیکی وارد بدن ما میشود.
با این موارد شاید همه به این نتیجه برسیم که مصرف مواد پلاستیکی را در زندگی کمتر و کمتر کنیم. اما چند پیشنهاد کوچک هم برای کاهش استفاده از این مواد داریم، چون نمیتوان پلاستیک را به طور کلی از زندگی حذف کرد. بخصوص وقتی فواید پلاستیک بر مضرات آن برتری مییابد. اما میتوان با رعایت نکاتی ساده کمتر از مضرات آن آسیب دید.
- هیچ وقت غذا را در ظروف پلاستیکی داخل مایکروفر گرم نکنید.
شما میدانید که پس از انجام این کار برای چند دفعه، پلاستیک ظاهری نامناسب پیدا کرده و حتی شاید کمی شکننده نیز بشود. شاید دلیل این مطلب آن باشد که برخی از مواد شیمیایی موجود در پلاستیک نیز جذب غذای شما میشوند.
بنابراین مهم نیست که این کار ممکن است کمی سخت باشد، اما همیشه مواد غذایی را از ظروف پلاستیکی خارج کرده و آن را در ظروف شیشهای قرار دهید.
- غذاها را بیش از چند ماه در ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید. هرچه غذا مدت بیشتری در ظرف بماند، مواد شیمیایی بیشتری وارد غذا میشود.
- به جای موادی که در ظروف پلاستیکی نگهداری میشوند، مواد غذایی تازه یا یخ زده بخرید. بنابراین از پلاستیک فقط برای نگهداری مواد غذایی سرد مانند شیر یا در دمای اتاق برای مدتی به نسبت کوتاه استفاده کنید و از این ماده برای نگهداری غذاهای گرم مانند چای، قهوه، سوپ و... اجتناب کنید. در ضمن ظروف پلاستیکی را در صورت خراشیده شدن یا شکستن استفاده نکنید.
نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست