دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
۵ سوالی که زنان نمی پرسند
برای بیشتر مردم، به ویژه خانمها، همواره سوالهای زیادی در خصوص مسائل جنسی مطرح است. شاید بسیاری از این پرسشها ساده بهنظر برسند و پاسخهای سادهای نیز داشته باشند...
اما گروهی دیگر از این پرسشها، پرسشهایی هستند که مردم، بهویژه زنان، از پرسیدنش شرم دارند و چه بسا عمری را بدون پرسیدن و پاسخ گرفتن سپری کنند و احیانا با عوارض ناشی از آن دست و پنجه نرم کنند و به وضعیت حادتری دچار شوند. این در حالی است که بسیاری از این پرسشها پاسخهای طبیبانه سادهای دارند که دانستنش میتواند به بهبود بیمار کمک کند. به همین دلیل در صفحه «ازدواج و سلامت جنسی» این هفته به بررسی ۵ مورد از رایجترین سوالهایی که در این خصوص مطرح است، پرداختهایم.
۱. خونریزی هنگام رابطه زناشویی طبیعی است؟
اینکه چرا حین رابطه زناشویی دچار خونریزی یا خشکی واژن میشوید، سوالی است که ممکن است ذهن شما را درگیر کند ولی شاید از بیان آن خجالت بکشید.
خونریزی بعد از رابطه زناشویی، خونریزی مقاربتی نامیده میشود و علامتی است که هرگز نباید نادیده گرفته شود زیرا میتواند نشانه هشداردهندهای از یک یا چند مشکل جدی باشد. خونریزی واژینال هنگام رابطه زناشویی ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد و در هر صورت طبیعی نیست.
این خونریزی گاهی میتواند به دلیل خشکی واژن یا حرکات شدید حین رابطه یا ابتلا به عفونت منتقله از راه جنسی مانند کلامیدیا باشد. همچنین وجود تومورهای خوشخیم واقع در گردن رحم مانند پولیپ، فیبروئید یا ابتلا به عفونت گردن رحم نیز از دیگر علل این عارضه است.
۲. درمان خشکی واژن چیست؟
خشکی واژن معمولا در سنین یائسگی رخ میدهد، اما اگر سطح هورمونها کمتر از حد عادی باشد یا غدد مترشحه واژن فعالیت کمی داشته باشند، بروز آن در جوانی نیز ممکن است. درد هنگام برقراری رابطه زناشویی از اولین علایم این ناراحتی است. بعد از یائسگی، سوزش واژن یا بیاختیاری ادرار هم به آن افزوده میشود. علت اینکه بسیاری از خانمها پس از ازدواج دچار این مشکل میشوند، آموزش کم درخصوص مسائل جنسی است. برخی زوجها قبل از آغاز رابطه زناشویی، معاشقه کمی انجام میدهند و واژن به اندازه کافی نرم نمیشود. اگر با وجود معاشقه همسر، زن تحریک نمیشود و آمادگی لازم را برای برقراری رابطه زناشویی پیدا نمیکند، میتواند با پزشک خود در مورد استفاده از مواد لغزنده و مرطوبکننده مخصوص واژن (که در داروخانهها میفروشند) مشورت کند؛ مثلا ژلهای آمیزشی، بهخصوص ژلهای حاوی اسید هیالورونیک. وجود اسیدهیالورونیک موجود در ترکیب این ژلها تا حد زیادی به بهبود رابطه کمک میکند چراکه باعث افزایش ترشحات داخل واژن میشود. اثر این ژلهای نرمکننده ماندگار است و اگر حتی قبل از شروع رابطه زناشویی از آن استفاده کنید، دیگر نیازی به استفاده مجدد از آن حین رابطه نیست.
۳. درمان دیسپارونی چیست؟
دیسپارونی یا همان مقاربت دردناک برای بسیاری از زنان در برخی مراحل زندگیشان مسالهای نسبتا شایع است. گاهی مشکلات جسمی نهفتهای مانند آندومتریوز یا فیبروییدها عامل ایجاد درد هستند یا اینکه چنین دردی بعد از زایمان به سراغ زن میآید اما برای بیشتر زنان، مقاربت دردناک به خاطر این است که به اندازه کافی از نظر جنسی برانگیخته نشدهاند. بسیاری از زنان به دلیل اینکه مقاربت برایشان دردناک است، حین برقراری رابطه زناشویی میترسند که درد بیشتری را احساس کنند بنابراین دچار اضطراب میشوند. این اضطراب مانع تحریک آنها میشود و درنتیجه درد بیشتری را تجربه میکنند. دراین حالت بهترین راه، حفظ آرامش است.
۴. زایمان برای ماهیچههای واژن ضرر ندارد؟
دیوارههای واژن درحالت عادی با هم تماس دارند ولی ماهیچههایی که واژن را احاطه کردهاند، ممکن است به دلایلی شل شوند. یکی از علل موثر در بروز این عارضه، زایمان طبیعی است، هرچند گاهی پس از سزارین هم شلی ماهیچههای دربرگرفته واژن اتفاق میافتد. البته در چنین مواقعی فیزیوتراپیست میتواند در تقویت عضلات واژن کمک کند و در غیر این صورت، در صورت صلاحدید پزشک، میتوان عمل ترمیمی انجام داد.
۵. تقویت ماهیچههای لگن میتواند لذت جنسی را افزایش دهد؟
بله، تقویت عضلات پرینه و کف لگن احساس لذت بیشتری را در زن و مرد ایجاد میکند. ماهیچههای کف لگن، گروهی از عضلات بین پاها هستند که از مقابل استخوان شرمگاهی (در جلوی بدن) تا انتهای ستون فقرات (در پشت) کشیده شدهاند و به نگه داشته شدن مثانه، رحم و رودهها در جای خود و نیز به ماهیچههایی که مقعد، مجاری ادراری و واژن را میبندند، کمک میکنند. ضعیف شدن یا آسیب دیدن این ماهیچهها، مثلا در نتیجه زایمان، باعث میشود که آنها دیگر نتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند. این امر ممکن است باعث بیاختیاری ادرار، کاهش میزان لذت از رابطه زناشویی و بروز عارضه پایینافتادگی رحم شود.
دکتر آزیتا صفارزاده
متخصص زنان و زایمان
عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست