دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

جام اتحادیه فوتبال فرانسه در گذر از مرحله یک شانزدهم نهایی


جام اتحادیه فوتبال فرانسه در گذر از مرحله یک شانزدهم نهایی

حذف بوردو, پیروزی پاری سن ژرمن و بازگشت دوباره موناکو

«امی ین» دسته دومی با پیروزی در زمین استراسبورگ که در رده های میانی جدول رده بندی لوشامپیونه قرار دارد، شگفتی ساز مرحله یک هشتم نهایی جام اتحادیه شد. در دیدارهای مرحله یک شانزدهم نهایی جام اتحادیه فرانسه، تیم های بزرگ و اسم و رسم داری چون بوردو، تولوز، لیل، سنت اتی ین، استراسبورگ و نانت، در نیمه های راه از ادامه رقابت بازماندند. با توجه به ذات نامنتظره اینگونه مسابقات، مفهومی به نام تساوی در فرجام کار جایی ندارد. همواره تیم های کوچک از دسته های پایین تر با ایجاد شگفتی و شکست دادن بزرگان، برای خود نام و اعتباری به دست می آورند. در این رهگذر با نگاهی به نتایج به دست آمده به عملکرد قابل قبول تیم هایی از دسته دوم برمی خوریم که به قول معروف، عرق تیم های حاضر در لوشامپیونه را درست و حسابی در آوردند. تروآ، کلرمون و لاوال با وجود اینکه در تقابل با نیس، رن و لومان از ادامه حرکت بازماندند اما تا ثانیه های آخر پا به پای حریف دسته برتری خود، دست از تلاش برنداشتند. از سوی دیگر «امی ین» که این روزها در میانه های جدول دسته دوم دست و پا می زند به تلافی حذف دیگر دسته دومی ها در زمین استراسبورگ با به ثمر رساندن ۲ گل مجوز صعود به مرحله یک هشتم نهایی را به دست آورد.

پیروز دیگر مرحله یک شانزدهم نهایی تیم شمالی و متوسط والنسین بود که در ادامه عملکرد خوب در لوشامپیونه (کسب رده سوم با گذشت ۷ هفته) تیم دسته برتری سوشو را که در لیگ اصلاً حال و روز خوشی ندارد با دشواری پشت سر نهاد. سوشو که فصل گذشته را با قهرمانی در جام حذفی و به تبع آن کسب مجوز حضور در جام یوفای فصل جاری به پایان رسانده بود، یک شروع بد را تجربه می کند و در انتهای جدول دست و پا می زند. برای سوشو پیروزی و صعود از نظر روحی رویداد مهمی به حساب می آمد که به هر حال این اتفاق رخ نداد تا حریف روپا و سرحال همچنان درحال پیشرفت باشد. از سوی دیگر لانس که با حضور ژان پی یر پاپن روی نیمکت خود رفته رفته شرایط پیشرفت را در لیگ به دست آورده و در حال جدا شدن از انتهای جدول است، در یکی از دربی های شمال فرانسه پذیرای لیل بود. کلود پوئل که شرایط تازه ای را از نظر امکانات فنی و در اختیار داشتن گروهی از بازیکن جوان و چند بازیکن قدیمی از جمله کلایورت معروف تجربه می کند، با توجه به اینکه امید چندانی برای رسیدن به رده های بالای لوشامپیونه ندارد، پیروزی و صعود در مراحل گوناگون جام حذفی و اتحادیه را به عنوان یک هدف نزدیکتر، مورد توجه قرار داده اما با قبول شکست یک بر صفر مقابل لانس و حذف از جام اتحادیه به کسب عملکرد بهتری در جام حذفی و همچنین صعود چند پله ای در لیگ، چشم دوخته است و برعکس پاپن و شاگردانش با رسیدن به مرحله بعدی جام اتحادیه با روحیه بهتری به ادامه کار در لوشامپیونه فکر می کنند.

● بوردو، خیلی زود حذف شد

متز با نتیجه ۲ بر یک مدافع عنوان قهرمانی جام اتحادیه را حذف کرد. لوران بلان طبق معمول پیش از آغاز بازی، شاگردان خود را در ارتباط با آسان پنداشتن حریف و مسابقه را از پیش برنده بودن، بر حذر داشته بود اما کمبود تمرکز، جدی نگرفتن جام اتحادیه و در نهایت فریب شرایط کنونی حریف (قرار داشتن در انتهای جدول) را خوردن، باعث شد بوردو در تقابل با حریف سختکوش و با انگیزه ای که برای گریز از سقوط به جنگ بی امانی دست زده است، به قول معروف از آسمان بر زمین افتاد! بوردو بازی را خوب آغاز کرد و خیلی زود به وسیله «جمالی» به گل رسید اما در ادامه شاگردان بلان که گویی مجوز صعود را در جیب خود می دیدند، با ناکارآمدی فردی و گروهی و ناهماهنگی در میانه زمین، زمام کار را به سود حریف از دست دادند تا جایی که در ابتدای نیمه دوم (یعنی در دقیقه ۴۹) متز از شلوغی و ناهماهنگی جلوی دروازه بوردو استفاده کرد و گل تساوی را به ثمر رساند. با این گل متز به تیم برتر میدان تبدیل شد و به گونه ای دروازه بوردو به طور دائم در معرض سقوط قرار داشت. برتری و تهاجم متز سرانجام در دقیقه ۷۷ به بار نشست و «اریش لمه» دروازه بان بوردو برای بار دوم تسلیم شد. تعویض های بلان، یعنی آمدن ۲ مهاجم (بلیون و ژوسیه) هم چاره ساز نشد تا متزی ها که در لیگ روزگار دشواری را سپری می کنند با شجاعت و اعتماد به نفس مثال زدنی در دیدار با تیم دوم جدول لوشامپیونه مجوز حضور در مرحله یک هشتم نهایی را به دست آورند.

● پاری سن ژرمن و یک پیروزی دیگر در خارج از خانه

پاری سن ژرمن هر بار که در خارج از خانه بازی می کند بر وجود ۲ نکته مهر تأیید می زند؛

۱) به همان اندازه که در پارک دوپرنس و مقابل تماشاگران خود پریشان و بدون اعتماد به نفس و ضعیف کار می کند، در خارج از خانه راحت، با انگیزه و موفق به توپ ضربه می زند.

۲) شاگردان پل لوگوئن، در بازی های خارج از خانه همواره منتظر پیروزی هستند و اینکه با کدام تیم و در قالب چه مسابقه ای بازی می کنند اصلاً مهم نیست. آنها با انگیزه شکست دادن حریف گام به میدان می گذارند. در مرحله یک شانزدهم نهایی جام اتحادیه نیز چنین اصلی و قاعده ای وجود داشت.حریف، یعنی لوریان که سابقه شکست دادن پاریسی ها را در آغاز فصل جاری در کارنامه خود دارد، این بار پذیرای تیمی بود که بر اساس یک قانون نانوشته و چه بسا خرافی، باید شکست های خانگی را در خارج از خانه جبران می کرد! از همان آغاز کار پاری سن ژرمن بنا را بر تهاجم نهاده بود چرا که دروازه بان لوریان (لیونل کاگون) روی ارسال پاس گونه بازیکن جوان حریف، یعنی «دیوید انگوگ» دچار اشتباه شد تا نخستین گل بازی در دقیقه ۲۲ به سود شاگردان پل لوگوئن رقم بخورد. لیو گلزن پاریسی ها که فرصت مناسبی را برای نشان دادن توانایی هایش به دست آورده بود بار دیگر تیمش را صاحب گل کرد. لوریان نیمه دوم را با تعویض دروازه بان آغاز کرد و برای جبران گل های دریافتی، حریف پاریسی را تحت فشار قرار داد اما شاگردان لوگوئن با پشت سر نهادن دقایق آغازین نیمه دوم، بازی را به تعادل کشاندند تا اینکه «پائولتا» بازیکن تعویضی پایتخت نشینان با سود بردن از اشتباه خط دفاعی لوریان بر این واقعیت که پاری سن ژرمن در خارج از خانه به تیم دیگری بدل می شود، مهر تأیید زد. پاری سن ژرمن که در لوشامپیونه روزگار چندان خوشی ندارد با صعود به مرحله یک هشتم نهایی جام اتحادیه تا حدودی جبران مافات کرد. پل لوگوئن و شاگردانش دوست دارند همه بازی های خود را خارج از ورزشگاه تاریخی شهر پاریس برگزار کنند! هر چند مربی پاریسی ها بر این باور است که برای زدودن این تفکر که «پارک دوپرنس» ورزشگاهی «بدیمن» است مبارزه ای را شروع کرده که به یاری شاگردانش، باید موفق شود.

● موناکو و بازگشت از دوردست

یکی از بازی های حساس مرحله یک شانزدهم نهایی جام اتحادیه به دیدار موناکو با نانت (بزرگی که فصل را در دسته دوم سپری می کند) بر می گردد. شاگردان ریکاردو که ۳ دیدار آخر خود را در لیگ با شکست پشت سر نهاده اند، در رویارویی با نانت، ۴۵ دقیقه نخست را با دریافت ۲ گل به پایان رساندند اما در نیمه دوم ورق به گونه ای برگشت که تیم شکست خورده با ارائه یک بازی برتر و به ثمر رساندن ۳ گل مجوز حضور در مرحله بعدی را به دست آورد. اینکه موناکو برای پیروزی مقابل نانت و صعود به یک هشتم نهایی جام اتحادیه دردسر و هیجان فراوانی را تحمل کرد، سخن بیهوده ای نخواهد بود اما عملکرد قابل قبول شاگردان ریکاردو جدا از اینکه می تواند محصول دگرگونی های تاکتیکی او باشد، به همان اندازه نیز به عدم طراوت و تاب و توان رو به نزول نهاده جسمانی شاگردان «زاکاریان» بر می گردد.

بدون تردید نانت که ۳ روز قبل از این بازی در دیداری بسیار دشوار در دسته دوم، با پیروزی میدان را ترک کرده بود، در نیمه دوم از نظر جسمانی کم آورد و نتوانست مقابل هجوم همه جانبه حریف پایداری کند. مربی نانت که برای این بازی چند بازیکن خوب خود را از جمله «هارلینگتون» ملی پوش اهل موزامبیک را روی نیمکت نشانده بود، مجبور شد یکی از قدیمی ترین بازیکنان نانت، یعنی «داروشا» را روانه میدان کند اما هنگامی که زانوها جواب نمی دهند، تعویض ها نیز بی اثر می مانند! با این پیروزی نوار سیاه شکست های موناکو بریده شد تا این دیدار در حافظه تاریخی این تیم باقی بماند و بیهوده نبود که ریکاردو به عنوان یک مربی خوشبخت در پایان بازی اینگونه اظهار نظر کرد: «یک بازی خیلی خوب و یک مسابقه واقعی از جنس جام اتحادیه بود و من از نتیجه به دست آمده، بسیار خوشحال هستم.»