دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا

چاقی باعث شده باردار نشوم!


پرسش: من 100 کیلو وزن و قدم 165 و استخوان بندیم درشت است و متاهل و حدود 3 سال است برای بارداری اقدام کرده ام ولی به دلیل چاقی باردار نشده ام . رژیم لاغری 1 ماهه می خواهم که لاغر شوم.

چاقی باعث شده باردار نشوم!


پاسخ: چاقی، احتمال بارداری را در خانم‌ها کاهش می‌دهد. از آنجایی که چاقی به دو نوع آندرویید (مردانه) و ژینکویید (زنانه) تقسیم می‌شود. کسانی که مبتلا به چاقی آندرویید هستند، یعنی به طور مرکزی همانند سیب چاق بوده و شکم دارند. این چاقی به هورمون آندروژن وابسته است. این افراد بیشتر دچار مشکلات تخمدان هستند که این مشکل در این گروه زنان کم نیست. بنابراین بارداری در این افراد گاهی با مشکل مواجه می‌شود. اولین قدم در رفع مشکل آنها کاهش وزن است.
محدوده طبیعی وزن شما بین 50 تا 68 کیلوگرم می باشد. بر این اساس شما باید حداقل 32 کیلوگرم وزن کم کنید تا به محدوده طبیعی وزن خود برسید. پیشنهاد من اینست که تا قبل از اینکه به این محدوده نرسیده اید اقدام به بارداری نکنید و در این مدت از روش های پیشگیری استفاده کنید. زیرا حتی اگر با همین اضافه وزن باردار شوید مشکلات زیادی برای شما و فرزندتان پیش خواهد آمد. تولد نوزاد مرده ، افزایش احتمال دیابت بارداری ، فشار خون بالای ناشی از بارداری و همچنین زایمان به روش سزارین از جمله مشکلاتی است که می تواند ایجاد شود. زنان چاق در مقایسه با زنانی که برای متعادل کردن وزن خود در دوران بارداری به توصیه متخصصان عمل می‌کنند، بیشتر با بارداری‌های پیش از موعد و زودرس مواجه می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که زنان چاق دو برابر بیشتر از زنانی که وزن طبیعی دارند، ممکن است نوزادان کم وزن به دنیا بیاورند.
در نهایت توصیه من اینست که در ابتدا حداقل 32 کیلوگرم از وزن خود را کم کنید و سپس اقدام به بارداری کنید و در این مدت از روش های پیشگیری استفاده کنید. البته در این زمینه حتما لازم است که با پزشک خود و یک متخصص زنان و زایمان هم مشورت کنید.
برای یک کاهش وزن موفق و سالم باید یک رژیم غذایی مناسب و برنامه ورزشی منظم روزانه را رعایت کرد. هفته ای نیم تا یک کیلوگرم کاهش وزن در هفته را به شما پیشنهاد می کنم. بنابراین نمی توان در یک ماه به کاهش وزن مطلوب رسید. توجه داشته باشید این روند باید تدریجی باشد وگرنه عوارضی به دنبال خواهد داشت. توصیه های زیر در کاهش اشتها و مصرف غذای شما موثر خواهد بود:
1- در ظرف غذای خود از همان ابتدا مقدار کمی غذا بریزید.
2- 6 وعده غذایی کوچک در طول روز مصرف کنید. در میان وعده خود از دو گروه زیر استفاده کنید:
• 3 عدد بیسکویت ساقه طلایی
• یک عدد میوه
3- محدودیتی برای مصرف سبزیجات وجود ندارد. مثل گوجه فرنگی، خیار سبز، کاهو، کلم و ... (ترجیحاً قبل از صرف وعده غذایی، برای کاهش اشتها)
4- مصرف ماست كم چرب: کلسیم موجود در آن می تواند در سوخت و ساز چربی ها موثر باشد و اثر کاهندگی وزن آن ثابت شده است.
5- مصرف سالاد: به علت وجود فیبر معده شما را پر می کند و جلوی اشتها شما را می گیرد.
6- کنترل اشتهای کاذب: اشتهای کاذب یا همان هوس تنها 10 دقیقه طول می‌کشد و اگر شما بتوانید در این 10 دقیقه خودتان را کنترل کنید و به سمت خوراکی‌های پرکالری نروید، گام بزرگی به سمت کاهش وزن خود برداشته‌اید.
7- دوری از غذاهای پرکالری: غذاهای پرکالری را در دسترس خود قرار ندهید و به جای آنها از میوه و سبزی استفاده کنید.
8- آرام غذا خوردن: آرام غذا خوردن شما را زودتر سیر می کند و جذب غذاها را بهتر می کند.
برای دریافت رژیم غذایی می توانید به یک کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه کنید.
بهترین نوع ورزش برای کاهش وزن و سوزاندن چربی های اضافی، ورزش های هوازی مثل دویدن، شنا، دوچرخه سواری، قایقرانی و پیاده‌روی می باشد. ورزشی مفید است که حداقل 30 دقیقه مداومت داشته باشد. هر چه از 30 دقیقه بیشتر شود شما چربی بیشتری را خواهید سوزاند. استراحت کردن و توقف های بیش از حد در طول ورزش اثر فعالیت بدنی را در کاهش وزن و سوخت چربی ها کاهش خواهد داد. فعالیت در فضای باز و آزاد از فعالیت در محیط بسته و کم فضا بهتر است . در صورت امکان از پله هم استفاده نموده و از فعالیتهای سخت تر اما مناسب استفاده کنید.
نی‌نی‌بان جدیدترین و بهترین مطالب خود را در تلگرام و از طریق سه کانال «راهنمای بارداری»، «کودک‌یاری» و «سلامت جنسی» در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

براي عضويت در خبرنامه ني ني بان و اطلاع از بهترين و پربيننده ترين مطالب، کافي است يک بار فرم عضويت ما را از اينجا پر کنيد.