دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
تکنیک های مدیتیشن برای
تکنیکهای مدیتیشن از شیوههای آرامبخشی روح و جسم است که زیرمجموعه درمانهای طب جایگزین و طب روان تنی قرار میگیرد. تکنیکها و راهحلهای این شیوه درمانی به تسکین تنشها و فشارهای عصبی انسان کمک میکند و مانع از تجمع این تنشها و اختلالات در بدن و بروز بیماریهای جسمی و روحی میشود. استفاده از تکنیکها و متدهای تنفسی و تمرکزی این شیوه درمانی در طول روز در خانه یا محل کار به ما کمک میکند تا گرفتاریهای فکری، فشارها و استرسهای فعالیت روزانهمان را در همان روز کنار بگذاریم و آنها را با خود به روزهای بعد منتقل نکنیم.
● عادتهای بد را از خود دور کنیم
برای همه ممکن است این حالت پیش بیاید که در موقعیت حسادت کردن به دیگران یا قضاوت کردن راجع به دیگران بربیایند. برای کنترل این حالت راهحلهای متنوعی در شیوه درمانی و آرامبخشی مدیتیشن وجود دارد که کاربردیترین آنها استفاده از تکنیک تنفس است. بسیاری از عادتهای ذهنی با تغییر در چگونگی تنفس قابل تغییرند. بنابراین برای رهایی از حس حسادت یا قضاوت بهترین کار این است که بهطور عمیق نفس بکشید، بهگونهای که عضلات شکم را به داخل کشیده و حین عمل بازدم آنها را رها کنید. در این حین به این موضوع بیندیشید که تمامی افکار منفی و قضاوتهای نادرست شما همراه با عمل بازدم از شما دور میشوند. به این ترتیب پس از یک تا ۲ دقیقه تنفس عمیق خواهید دید که در شرایط راحتتری قرار دارید.
● پیشگیری از پرخاشگری با مدیتیشن
اگر در گروه افرادی قرار دارید که خیلی زود بر اثر حادثه یا اتفاقی نگران، عصبانی یا پرخاشگر میشوند، میتوانید با تمرین تکنیکهای تنفسی مدیتیشن بر این حالت غلبه کنید. بهترین راهحل کاربردی برای پیشگیری از پرخاشگری، تنظیم تنفسها به حالت عمیق و کند است. این کار موجب تخلیه بار منفی و انرژی کاذب ذخیره شده در بدن و مانع از پرخاشگری و رفتارهای شدید و غیرقابل کنترل میشود.
● راهی برای افزایش قابلیتهای فردی
یکی دیگر از فواید مدیتیشن افزایش قابلیتها و تواناییهای فردی است. با آموزش این تکنیک و تکرار آن در طول زندگی بیشک میتوانیم موفقیتها و امتیازهای زیادی را در مراحل مختلف زندگی کسب کنیم. برای انجام این تکنیک کافی است در محیطی آرام با هوای تازه و سرشار از اکسیژن قرار بگیرید. چهارزانو و آرام بنشینید و با تنظیم دم و بازدم، کاملا آرام و رها شوید. در این حالت تنها به ویژگیهای مثبت، عادتهای مثبت و موفقیتهایتان بیندیشید و خود را تحسین کنید.
● درمانبیماری وسواس با تمرکز
تحقیقات زیادی درباره تاثیرات درمانی مدیتیشن و تصویرسازی بر درمان بیماری وسواس در جهان منتشر شده است. بسیاری از درمانگران معتقدند یکی از بیخطرترین و مطمئنترین راهها برای درمان وسواس، مدیتیشن و تصویرسازی است. درمانگران برای تسکین حالتهای افراد وسواسی به آنها توصیه میکنند در طول روز نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه از وقت خود را به مدیتیشن و تمرکز اختصاص دهند. این گروه با انجام مدیتیشن و تنظیم عمل دم و بازدم و همینطور بهرهگیری از عبارتهای کلامی مثبت مانند «من از نظر روحی سلامتم»، «تمام سلولها و دستگاه عصبی من سلامت است» میتوانند بسیاری از اختلالات رفتاری خود را کنترل کنند. این بیماران با استفاده از ۸ تکنیک مدیتیشن در ۸ مرحله زمانی میتوانند بر این اختلال غلبه کنند.
● افزایش نشاط با تکنیک تنفس
برای بدست آوردن نشاط و شادابی در طول روز میتوانید صبح پس از بیدار شدن در محلی مناسب و آرام که با هوای تازه و پر از اکسیژن صبحگاهی همراه است، این متد را تمرین کنید. برای این کار لازم است بهصورت چهارزانو بنشینید و خیلی آرام با کمک دهانتان تنفس کنید. در این حالت اجازه دهید دهانتان مقدار کمی باز بماند و از این طریق عمل دم و بازدم را انجام دهید. دقت کنید که نفسهایتان عمیق نباشد. به این ترتیب تمام تمرکز خود را روی نفسهای آرام و منظم خود متمرکز کنید تا در بدنتان احساس سبکی و آرامش کنید. پس از مدتی احساس سبکی و شلی را در عضلات صورت، فکها و تمام بدن حس میکنید. در این مرحله تنها کافی است به واژههای خنده، شادی، نشاط و شادابی فکر کنید. روی این واژه تمرکز کنید. ۱۵ دقیقه در این حالت بمانید. این نشاط در سراسر روز شما را همراهی خواهد کرد.
نکته : پس از اتمام ساعت کاری در محل کار یا منزل یا پیش از فرا رسیدن ساعت خواب، بهترین راهحل برای دور کردن افکار شلوغ و کارهای باقی مانده استفاده از تکنیک آرام بخشی چشمها است
● بعد از ساعت کاری این تکنیک را انجام دهید
پس از اتمام ساعت کاری در محل کار یا منزل یا پیش از فرا رسیدن ساعت خواب، بهترین راهحل برای دور کردن افکار شلوغ و کارهای باقی مانده استفاده از تکنیک آرام بخشی چشمها است. در این روش با کمک ماساژ سطحی چشمها و پلکها به آرامشی عمیق دست پیدا میکنید و تمامی برنامهها و شلوغیهای فکری را از خود دور کنید. برای این کار لازم است ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در محلی آرام بنشینید و سرانگشتان هر دو دست را روی پلکها بدون هیچ فشاری قرار دهید. با انجام این کار بهطور ناخودآگاه تمام افکار و برنامههای کاری از شما دور میشود و آرامشی نسبی به سراغتان میآید.
● بیماری آسم را هم میتوانید کنترل کنید
بسیاری از درمانگران تکرار تمرینات و متدهای مدیتیشن را در طول روز و بهصورت مستمر در درمان و تسکین عوارض ناشی از بیماری آسم در بدن بیماران موثر میدانند. استفاده از تکنیکهای مدیتیشن، اصلاح شیوه تنفس، تنظیم دم و باز دم، تنفس عمیق و دریافت میزان اکسیژن کافی در طول تمرینات مدیتیشن، تمرکز و مراقبه برای بازگشت سلامت به بدن، دوری از افکار منفی و پر استرس از جمله عواملی است که به درمان مبتلایان به آسم کمک میکند.
● بهترین زمان و مکان برای رسیدن به آرامش
برای انجام مدیتیشن و استفاده از کاربردهای کم نظیر آن در آرامسازی روح و جسم، بهتر است از این تکنیکها همزمان با طلوع و غروب خورشید در طول روز استفاده کنید. علاوه بر این، محلی که برای انجام مدیتیشن درنظر میگیرید باید آرام و بدون صدا و در محیطی با هوای تازه و سرشار از اکسیژن باشد. هنگام نشستن دقت داشته باشید که کاملا صاف بنشینید و گردن و ستون فقراتتان را در وضعیت عمود و بدون فشار قرار دهید.
● یک شیوه درمانی برای میگرن و بیخوابی
انجام تکنیکهای مدیتیشن تاثیر زیادی بر حفظ سلامت و تندرستی و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها دارد. براساس یافتههای دانشمندان، استمرار و مداومت بر انجام تکینکهای ساده مدیتیشن بهصورت روزانه به درمان اختلالات اضطرابی، زخمهای گوارشی، التهاب رودهها، پسوریازیس و افسردگی کمک میکند. همینطور این مداومت به افراد سالم کمک میکند تا از ابتلا به این بیماریها پیشگیری کنند. علاوه براین، شیوه درمانی مدیتیشن یک درمان مکمل و همراه برای شیوههای درمانی طب رایج در درمان و تسکین بیماریهایی مانند التهاب مفاصل، دردهای عضلانی، سرطان، میگرن و انواع بیخوابیهاست.
سیب سبز
باز نشر اختصاصی: Bartarinha.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست