یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
۵ ضد آفتاب خوراکی
۱ - شکلات تلخ
از آنجا که شکلات تلخ نوعی آنتی اکسیدان قوی و غنی از فلاوانوئید است، از پوست در برابر آفتاب سوختگی و سرطان محافظت میکند. فلاوانوئید، نور ماورای بنفش را به خود جذب میکند و التهاب را کاهش میدهد. در صورت مصرف روزی تنها ۵۶ گرم شکلات تلخ خطر بروز سرطان کاهش پیدا میکند.
۲ - سبزیهای برگ سبز
این نوع سبزیها حاوی کاروتنوئید و آنتی اکسیدانهایی مانند لوتئین است که از پوست در برابر آسیب نور خورشید و بیماریهای پوستی محافظت میکند. مصرف اسفناج، کلم پیچ و برگ چغندر خطر سرطان را ۵۰ درصد کاهش میدهد. کلم بروکلی نیز مفید است و برای به دست آوردن اثر مثبت آن کافی است روزی نصف پیمانه مصرف کنید.
۳ - ماهی
ماهی ماکرو، سالمون، ساردین، قزل آلا و شاه ماهی غنی از اسید چرب امگا ۳ است که خطر بروز ملانوما کشنده ترین نوع سرطان پوست را کاهش میدهد. خوردن هفتهای ۲ وعده ماهی برای محافظت از پوست کافی است. مکملهای روغن ماهی نیز در کاهش آفتاب سوختگی موثر است.
۴ - سبزیجات نارنجی
هویج و کدو حلوایی حاوی بتاکاروتن است که به طور موثر کاهش دهنده آفتاب سوختگی است. هر چه گیاه رنگیتر باشد، قدرت محافظتی آن در برابر اشعه ماورای بنفش بیشتر است و آثار پیری و سرطان پوست را نیز کاهش میدهد. البته پس از مصرف ویتامین D، از ضدآفتاب استفاده کنید.
۵ - گوجه فرنگی
متخصصان انگلیسی در یک مطالعه جدید دریافتهاند که گوجه فرنگی میتواند پوست را جوان نگه دارد و از این بافت حیاتی در برابر آفتاب سوختگی محافظت کند.
خوردن خوراکیهای تهیه شده از گوجه فرنگی برای حفاظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی و نیز پیشگیری از پیری پوست ناشی از تماس با نور خورشید، مفید است.
گوجه حاوی ترکیبی به نام لیکوپن است که با پیری مقابله میکند. لیکوپن از رنگدانههای طبیعی موجود در گوجه است که در فرآیندهای مختلف طبخ و تهیه سس کچاپ و رب و آب گوجه فرنگی، مقدار آن نه تنها از بین نمیرود بلکه افزایش پیدا میکند. این متخصصان پوست ۲۰ زن داوطلب را که نیمی از آنها به مدت ۱۲ هفته از سس گوجه فرنگی همراه با روغن زیتون مصرف کرده بودند، آزمایش کردند. این زنان با گروه دیگری مقایسه شدند که در طول مطالعات فقط روغن زیتون مصرف کرده بودند. متخصصان دریافتند میزان مقاومت پوست در برابر اشعه فرابنفش خورشیدی در زنانی که سس گوجه نیز خورده بودند به میزان چشمگیری بیشتر بود.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای آ و ث، اسید فولیک یا بتاکاروتن و مقدار کمی از ویتامینهای گروه ب شامل ب۱، ب۲، ب۳ و ب۵ است. گوجه همچنین دارای مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی مختلف شامل کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، کمی آهن، مس و روی است.
گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن این ویتامینها و املاح، از بدن در برابر امراض و بیماریهای عفونی محافظت میکند. مصرف آن به بدن نیرو و نشاط میبخشد و پوست و دانههای آن به هضم غذا کمک میکند و در پاکسازی رودهها موثر است. همچنین آب گوجه فرنگی ادرارآور مفیدی است.
گوجه فرنگی در عین حال هضم مواد نشاستهای را آسان میکند و به همین دلیل از آن سس درست و با حبوبات پخته مصرف میکنند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
امیرعبداللهیان حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه دولت سیستان و بلوچستان جنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی حجاب دولت سیزدهم مجلس حسن روحانی
سیل یسنا تهران هواشناسی شهرداری تهران بارندگی سازمان هواشناسی باران فضای مجازی آتش سوزی هلال احمر آموزش و پرورش
هوش مصنوعی خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو قیمت دلار مسکن قیمت طلا تورم دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
تلویزیون جهان صدا و سیما مهران غفوریان موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران سازمان صدا و سیما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل جنگ غزه روسیه آمریکا ترکیه انگلیس اوکراین نوار غزه ایالات متحده آمریکا یمن
فوتبال پرسپولیس رئال مادرید استقلال سپاهان لیگ برتر باشگاه استقلال بازی باشگاه پرسپولیس علی خطیر جواد نکونام بایرن مونیخ
آیفون اینستاگرام دیابت اپل ناسا عکاسی تبلیغات موبایل گوگل
کبد چرب فشار خون