شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
رژیم غذایی كشورهای حاشیه مدیترانه خطر سكته و سرطان را كاهش می دهد
دانشمندان در یك مطالعه جدید نشان دادند رژیم غذایی رایج در میان ساكنان كشورهای حاشیه دریای مدیترانه كه شامل مصرف زیاد پنیر، مغزهای خوراكی( گردو، بادام، فندق و ...)، ماهی و روغن زیتون است، خطر بروز سكته و سرطان را به میزان زیادی كاهش می دهد.محققان دانشگاه آتن در یونان، پس از مطالعه رژیم غذایی ۲۲ هزار تن از ساكنان این كشور متوجه شدند رژیم غذایی كشورهای مدیترانه ای موجب شده كه احتمال بروز سكته در ساكنان این منطقه ۳۳ درصد كمتر و خطر ابتلا به سرطان ۲۴ درصد كمتر از مصرف كنندگان سایر رژیم های غذایی باشد.رژیم غذایی ساكنان مناطق مدیترانه ای در كشورهای مختلف متفاوت است، اما معمولا در این كشورها مصرف گوشت قرمز تنها یك یا چند بار در ماه و مصرف گوشت مرغ، تخم مرغ و شیرینی جات نیز یك بار در هفته صورت می گیرد.سبزیجات، میوه، آجیل، حبوبات، گندم سبوس دار، روغن زیتون، پنیر، ماست و گوشت ماهی بخش عمده رژیم غذایی ساكنان این منطقه را تشكیل می دهند.
دانشمندان عقیده دارند كه هیچ كدام از مواد مصرفی در این رژیم به تنهایی موجب افزایش سطح سلامتی افراد نشده و احتمالاً اثر متقابل مواد غذایی مختلف موجود در این رژیم غذایی، موجب كاهش خطر سكته و سرطان شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست