یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

علیزاده - حسین (١/٦/١٣٣٠)


علیزاده - حسین (١/٦/١٣٣٠)

در تهران متولد شد. پس از پایان تحصیلات در هنرستان موسیقی به دانشگاه موسیقی راه یافت و از اساتید برجسته موسیقی آن زمان بهره برد و در دو رشته نوازندگی و آهنگسازی فارغ التحصیل …

در تهران متولد شد. پس از پایان تحصیلات در هنرستان موسیقی به دانشگاه موسیقی راه یافت و از اساتید برجسته موسیقی آن زمان بهره برد و در دو رشته نوازندگی و آهنگسازی فارغ التحصیل شد. همزمان با تحصیل در دانشگاه نزد اساتید موسیقی ایران به آموزش موسیقی مشغول بود. اساتیدش هوشنگ ظریف، علی اكبر شهنازی، احمد عبادی، نورعلی برومند، محمود كریمی، عبد اله دوامی، یوسف فروتن و سعید هرمزی بودند. در این زمان در اركستر ملی ایران به رهبری حسین دهلوی به عنوان نوازنده تار عضویت داشت. اجرای كنسرت در ایران و خارج از ایران، عضویت در رادیو، همكاری با كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، اجرای تكنوازی های بسیار و... همگی از فعالیت های این دوره علیزاده بودند. گروه عارف را با همیاری تعدادی از هم دانشگاهیان و موسیقی دانان جوان آن زمان راه اندازی كرد و با همكاری با گروه شیدا در بازآفرینی و بازخوانی آثار موسیقی ایران كارهای بسیاری انجام دادند.

با راه اندازی گروه چاووش، آثار تاریخی موسیقی كشورمان اجرا شد كه در ساخت و اجرای این آثار علیزاده سهم عمده ای داشت. سرپرستی و آهنگسازی چاووش در تعدادی از این كارها بر عهده علیزاده بود. پس از انقلاب به منظور تحصیل و تدریس به آلمان رفت و به عنوان تز دوره آهنگسازی قطعه عصیان را ساخت. با برگشت به ایران در سال شصت و هفت به اجرای شورانگیز و تركمن پرداخت كه دریچه ای جدید به روی موسیقی ایران گشود. تكنوازی ها و همنوازی های وی با ارشد تهماسبی، اجراهای بسیار در ایران و خارج از ایران، ضبط آثار، اجرای ردیف میرزاعبداله فراهانی، تدوین كتاب های ده قطعه برای تار كه آثارش را ارائه كرده، كتاب های آموزشی، كاست های آموزشی، تدریس تار و سه تار، كار بر روی مقام ابداعیش و اجرای كنسرت های داد و بیداد و ...، ساخت موسیقی فیلم كه جملگی برنده جوایزی شدند، همگی علیزاده را به عنوان پركارترین و همچنین موسیقی دان پیشرو در موسیقی ایران مطرح كرده است. كارهای فعلی وی، اجرای كنسرت در كشورهای مختلف به همراه محمد رضا شجریان و كیهان كلهر است.