چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
لاغر و بی ادعا
هرچند لپتاپها طی سالهای اخیر عرصه را بر دیگر نمونههای کامپیوتر نظیر pcها و کامپیوترهای چندمنظوره و... تنگ کردهاند. اما برخی از کاربران کامپیوتر همچنان علاقهمند به استفاده از کامپیوترهای رومیزی هستند و ترجیح میدهند به جای استفاده از رایانههای ظریف همراه، همچنان از دستگاههایی با صفحه نمایشهای بزرگ و قابلیتهای فنی بالاتر استفاده کنند.
اما در کنار این علاقهمندی، کاربران کامپیوترهای رومیزی از فضای زیادی که pcها اشغال میکنند عاجزند. به همین دلیل توجهها به سمت کامپیوترهای چندمنظوره یا همان all in oneهای معروف که طی یکی دو سال اخیر در بازار به وفور مشاهده میشوند جلب شده است. اما آیا واقعا کامپیوترهای ALL INE ONE یا AIOها رقیب قدری برای پیسیها هستند؟ حقیقت این است که کامپیوترهای چندمنظوره از لحاظ قابلیتهای فنی، چندان رقیب جدی برای پیسیها و لپتاپها محسوب نمیشوند و برجستهترین مزیت آنها بهرهمندی از ظاهری زیبا و شیک و اشغال فضای اندک است، چرا که تمام قطعات مورد نیاز در یک کیس باریک و جمعوجور تعبیه شدهاند. البته این اواخر برخی از برندها نمونههایی مجهز به پردازشگرهای قدرتمند Sandy Bridge، حافظه و رمهای با ظرفیت بسیار و... به بازار عرضه کردهاند که در کنار نمایشگرهای لمسی، باعث شدهاند که کار با All-in-oneها به مراتب جذابتر از دسکتاپهای غولآسا شود.
با توجه به همین جذابیت و محبوبیت شاهد افزایش تنوع در برند و نمونههای مختلف این کالا در بازار هستیم که چنین موضوعی انتخاب را برای خریداران سخت کرده است. به همین دلیل ما در این بخش سعی کردهایم بخشی از نکاتی را که برای خرید یک کامپیوتر چندمنظوره لازم است یادآوری کنیم و در ضمن بگوییم که این دستگاهها برای چه گروههای کاربری مناسب هستند. پس اگر قصد خرید یک کامپیوتر چندمنظوره دارید این مطلب را بخوانید:
کامپیوترهای چندمنظوره برای چه کسانی مناسباند؟ کامپیوترهای چندمنظوره «ALL IN ONE» از لحاظ سختافزاری کاربردی مشابه لپتاپ دارند. پس اگر تنها پارامتر انتخاب رایانه ابعاد نمایشگر باشد، قطعا انتخاب رایانه All-in-One ارجحیت دارد. چون مدلهای پایه این دستگاه با مانیتورهای ۱۹ اینچ به بالا عرضه میشوند، اما حداکثر ابعاد بهکاررفته در ساخت نمایشگر لپتاپ مقدار ۱۷ اینچ است و تنوع این دسته از لپتاپها نیز چندان بالا نیست؛ اما زمانی که هدف از خرید رایانه امکان جابهجایی آن باشد، انتخاب یک لپتاپ در اولویت قرار میگیرد، چون کاربر برای راهاندازی آن نیازی به قرارگیری در مجاورت پریز برق ندارد و حداقل تا سه ساعت میتواند از منبع برق شهری دور باشد. این را هم در نظر داشته باشید که یکی از بزرگترین مزیتهای رایانههای All-in-One الحاق تجهیزات جانبی آنها اعم از وبکم و اسپیکر داخل یک بدنه واحد است که به نحو موثری از ریختوپاش و درگیری با کابل میکاهد. بسیاری از رایانههای امروزی دارای پورتهای USB در دسترس هستند، اما زمانی که ماوس، کیبورد، هاب، فلش، هارد و گجتهای دیگر به این پورتها وصل شود، فضای میز کامپیوتر مملو از این تجهیزات اضافی میشوند و یافتن کابل هر دستگاه، جدا کردن و اتصال دستگاه دیگر به امری گیجکننده مبدل خواهد شد. در رایانههای All-in-One اولا اجزایی همانند اسپیکر و وبکم با الحاق با بدنه از تراکم کابل و سیم روی میز میکاهد و در ضمن ماوس و کیبورد ارائهشده همراه بستهبندی آن از نوع بیسیم خواهد بود که مجموعهای بسیار تمیز و مرتب در اختیار کاربر قرار خواهد داد.
۱-بودجه و هدف خود را مشخص کنید:
این یک اصل عمومی هنگام انتخاب و خرید هر کالایی است. در مورد کامپیوترهای AIO «چند منظوره» به دلیل رشد سریع تنوع در مدل و برندها و همچنین عرضه نمونههای مبتنی بر تکنولوژیهای مختلف باید دقت بیشتری در این مورد شود. پس قبل از انتخاب یک سیستم AIO، مشخص کنید که کامپیوتر چندمنظوره را برای انجام چه کاری خریداری میکنید و چه بودجهای برای خرید در نظر گرفتهاید.
اگر قصد دارید دستگاهی برای انجام امور روزمره و گشت و گذار در اینترنت خریداری کنید که در ضمن به صفحه لمسی هم مجهر نباشد، با صرف هزینهای حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، میتوانید یک دستگاه مناسب بیابید. اما اگر این کالا را با هدف انجام بازیهای کامپیوتری خریداری میکنید، باید مبلغ بیشتری هزینه کنید. چرا که AIOهای مناسب برای انجام این امور به کارت گرافیکی و پردازندههای قدرتمند و صفحه لمسی و... مجهزند. این کامپیوترهای چندمنظوره با قیمتی بالای دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار موجودند.
AIO-۲ را با IMAC مقایسه نکنید
قبل از هر چیز باید بگوییم که اگر رویای خرید IMACهای APPLE را دارید و به دلیل قیمت بالای این محصولات به سمت نمونههای مشابه IMAC یا همان ALL IN ONE PCها رفتهاید، اشتباه بزرگی کردهاید. چرا که اصلا IMAC دنیایی متفاوت با دیگر ALL IN ONE یا همان AIOهای معروف دارد. مهمترین وجه تمایز هم سیستمعامل و قابلیتهای فنی و... است. به همین دلیل است که به تدوینگران و گرافیستهای حرفهای استفاده از هیچ یک از کامپیوترهای چندمنظوره به جای IMAC توصیه نمیشود.
۳-به قابلیتهای فنی دستگاه توجه ویژهای داشته باشید
در نظر داشته باشید که تنها تجهیز یک دستگاه ALL IN ONE به پردازنده قدرتمند و کارت گرافیک قوی و همچنین صفحه نمایش لمسی ضامن بهترین بودن آن نیست!
با رشد تکنولوژی و محبوبیت این دستگاهها، نمونههای مبتنی بر تکنولوژیهای جدیدتری وارد بازار شدهاند که کاربری بهتری را برای کاربر به ارمغان میآوردند. مثلا برخی از دستگاهها به Blu-ray Player و نمایشگر لمسی HD مجهزند. گروهی نیز به پردازندههای پرقدرتIVY BRIDGE مجهزند که بهترینها در بازار هستند. پس هنگام انتخاب به قابلیتهای دستگاهی که میخرید توجه خاصی داشته باشید. همچنین برخی از کامپیوترهای چندمنظوره دارای قابلیت نمایش تصاویر بهصورت سهبعدی هستند. پس اگر از طرفداران این نمونههای هستید، بدانید باید مبلغی بیش از سه میلیون تومان هزینه کنید. این را هم فراموش نکنید که رایانههای All-in-One در اکثر موارد فاقد قابلیت تعویض قطعات داخلی هستند، اما برخی برندها برای راضی نگه داشتن کاربران مشکلپسند اقدام به ساخت مدلهایی کردهاند که کاربر پس از خرید آنها میتواند رم، هارد، فنها و درایو اپتیکال را به دلخواه تعویض کند.
۴-آیا به صفحه نمایش لمسی علاقهمندید؟
اگر نمایشگر سیستم شما لمسی باشد، کار با بازیهای جالبی چون AngryBirds بسیار برایتان جذاب خواهد بود. این لذت برای گیمرهای کم سن و سال به مراتب بیشتر است. اما نکته مهمی که باید به آن توجه شود این است که، این نمایشگرها معمولا چندان هم با ویندوز ۷ سازگاری ندارند.
۵-به اتصالات دستگاه توجه کنید
محصولات ظریف در نوع خود بسیار زیبا هستند، اما این ظرافت به قیمت کم شدن تعداد پورتهای آنها تمام میشود. با وجود این، هرچه یک محصول جدیدتر باشد، خروجیهای جدیدتر و بیشتری خواهد داشت. در کل یک دستگاه AIO به پورتهای USB ،HDMI CARD READER ، E SATA و... مجهز است که دستگاههای جدیدتر به پورت USB ۳.۰ نیز مجهزند.
مریم عسگری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست