چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چکوی میگو با سوراغ


چکوی میگو با سوراغ

سوراغ یک نوع خورشت بندری هاست که قدمت هزار ساله دارد. البته باید آن را نوعی دسر نامید چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می شود.

سوراغ یک نوع خورشت بندری هاست که قدمت هزار ساله دارد. البته باید آن را نوعی دسر نامید چون برای طعم دادن به غذا از آن استفاده می شود.

مواد لازم:

روغن مایع به میزان لازم

پیاز خردکرده 2 عدد

زردچوبه به میزان لازم

ادویه کاری یا فلفل تند 1 قاشق سوپخوری

گوجه فرنگی رنده کرده 1عدد

سوراغ 4 تا 5 قاشق غذاخوری

آب 4 تا 5 پیمانه

میگوی لافتی (میگوی ریز خشک) 250 گرم

ماش نیم پز 1 پیمانه

برنج 3 پیمانه

طرز تهیه:

1-در تابه ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آن گاه زردچوبه، فلفل یا ادویه کاری را بیفزائید و کمی تفت دهید.

2-سپس گوجه فرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را - که از یک ساعت قبل خیسانده اید - اضافه کنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به میگوها اضافه کنید.

3-بعد از آن که چند جوش زد، ماش نیم پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد کنید تا آب برنج کشیده شود. آن گاه صبر کنید تا برنج دم بکشد. اکنون چکوی میگو را در دیس زیبائی بکشید و مصرف کنید.

یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمک استفاده نکنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، می توانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.

یادآوری 2: سوراغ، از مخلوط کردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلک» - که از گیاهان مخصوص جزیره هرمز می باشد - همراه با نمک و پوست نارنج به دست می آید.

4-مخلوط فوق را در حلب می ریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار می دهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود که به آن سوراغ می گویند.