سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
چشم انداز کجور پنهان در بلندای شهر
یکی از عناصر مهم گردشگری ایران وجود روستاهای زیبا که هر یک ویژگی های منحصربهفردی دارند، است.
ایران دارای روستاهای فراوانی است که با شناخت مشخصات و ویژگی های بارز آنها همچنین معرفی آنها به عنوان قطب گردشگری میتوان مقاصد بکر و کمتر توجه شدهای را به مسافران و گردشگران معرفی کرد.
با این اقدام همه مردم و مسافران می توانند تعطیلات خود را در مقاصد خلوت و زیبا بگذرانند و از گره های ترافیکی مقاصد پرتردد کم می شود و از همه مهمتر مهاجرت معکوس از روستاها به شهرها و نقاط پرجمعیت متوقف می شود.
بنابراین شما هم به عنوان یک گردشگر بهتر است به جای استقبال از شهرهای پرمسافر که تا چشم کار می کند هتل و ویلا و بناهای دستساز انسان در آنها ساخته شده به روستاگردی و جاذبه های بینظیر روستاهای ایران روی بیاورید، از همین روی سعی شده در چند گزارش به معرفی بعضی از روستاهای زیبا و شگفتانگیز ایران توجه شود.
به طور کلی استان مازندران با توجه به آب و هوای معتدل و چشماندازهای بینظیر روستاهای زیبایی را در دل خود جا داده است.
روستاهایی که هر یک به تنهایی می تواند به شهرهای بزرگ این استان فخرفروشی کند. یکی از این روستاها روستای کجور است که در ۸۵ کیلومتری جنوب شرقی نوشهر واقع شده است.
نام قدیم روستا، گنجور (مکانی با گنج فراوان) بوده است که بعدها به کجور تغییر کرده است. مردم این روستای زیبا به زبان مازندرانی و طبری با واژگان پهلوی گویش می کنند.
این روستای ییلاقی در یکی از درههای زیبای کوهستانهای مرتفع البرز استقرار یافته است و طبیعتی سرسبز، آب و هوایی خوش و چشماندازهای بسیار زیبایی دارد. نزدیک رودخانه پرآب و زیبای کجور که پس از طی مسیری به رودخانه چالوس میپیوندد، منطقه مناسبی برای ماهیگیری و گذران اوقات فراغت گردشگران به شمار میآید. همین طور چشمه زیبایی به نام انگیل در این روستا وجود دارد که با آب زلال و فراوان محل مناسبی برای اتراق است. جنگلهای انبوه اطراف روستا هم که کجور را دور تا دور در بر گرفته است چشمانداز منطقه را برای عکاسی و ثبت خاطرات زیباتر کرده است.
البته طبیعت و جاذبههای طبیعی تنها ویژگی این روستا نیست و اگر به تاریخ هم علاقهمند باشید، دستخالی بر نمیگردید چون در دوکیلومتری کجور شهر قدیمی کجور معروف به خرابشهر، پایتخت قدیمی رویان قرار دارد.
شهر قدیمی کجور در زمان حمله مغول تخریب شد و قلعه کجور معروف به دور قلعه یا سوته قلعه در این شهر قرار دارد.
آرامگاه امامزاده طاهر و مطهر برجاجری کوچک و چهارضلعی است که کتیبه آجری از آیات قرآنی دارد و در سال ۸۲۹هـ.ق ساخته شده است، یکی دیگر از جاذبههای تاریخی کجور است. آرامگاه امامزادهعبدالله در شرق روستا، بقعه خالق شیوب و بقعه حسن شهید از دیگر آثار مذهبی و تاریخی روستای کجور است.
کجور سوغاتیها و صنایع دستی قابل توجهی مثل قالیبافی، نمدمالی، بافت لباسهای سنتی، کلاهنمدی، جوراب، چوخا، چرم و ابزار چوبی زیبایی دارد.
همچنین اگر مسافر این روستا شدید میتوانید طعم به یاد ماندنی غذاهای محلی خوشمزهای مثل آش شیر، خورشت کدو، کدهکشی، بیشه داش، سرجوی، یخنی، کچ ماچ و خورشت ترش را تجربه کنید. همین طور انواع شیرینیهای محلی مثل مشکی حلوا، آرد حلوا، بادونه، دمکو، برساق و انواع مربا.
اگر تصمیم گرفتید این روستای زیبا را ببینید میتوانید از طریق جاده ساحلی (شهد رویان) و جاده چالوس (بالاتر از مرزنآباد) از طریق مسیر آسفالت راه دسترسی کجور را با پرس و جو از محلیها بیابید اما این سفر به همین جا ختم نمیشود و از آنجا که یکی از ویژگیهای بارز روستاهای ایران نزدیکی قابل توجه آنها به یکدیگر است میتوانید علاوه بر گشت و گذار در کجور از روستای دیدنی و معروف کندلوس که در نزدیکی کجور قرار دارد نیز دیدن کنید.
روستای کندلوس، با بافت مسکونی نسبتاً متراکم در شیب ملایم دامنه کوه استقرار یافته است. کوچههای روستا پیچ در پیچ و سنگفرش است. خانههای قدیمی غالباً در دو طبقه با سقفی شیروانی ساخته شدهاند و پوششی کت بدی یا سفالی دارند.
دیوارهای گلی، ایوانهای کوچک، پنجرههای چوبی و معماری ساده، زیبایی روستا را چند برابر کرده است و شاید همین ویژگی موجب شده که روستای کندلوس از سایر روستاهای این منطقه جذابتر باشد و همه ساله توریستهای زیادی به این روستا وارد شوند. به راستی روستای کندلوس با خانهها و کوچه باغهای روستایی منحصر به فرد خود به یک قطب جدید گردشگری روستایی تبدیل شده است.
رنگ مزارع گیاهان دارویی، جلوه باغهای میوه، سرسبزی ارتفاعات سر به فلک کشیده البرز، آبوهوای مطبوع و چشمههای آب معدنی، جذابیت خاصی به این روستا بخشیده است.
همین طور دیوچشمه بزرگترین چشمه آب معدنی سرد منطقه است که اطراف آن را انواع گلها و گیاهان و درختان سرسبز فراگرفتهاند.
چشمه آب معدنی دیگری نیز در پائین دست روستا قرار دارد. حواشی رودخانه کندلوس و دره زانوسی با انواع گونههای گیاهی و جانوری از دیگر جاذبههای طبیعی این روستا است.
بافت مسکونی سنتی، تپههای باستانی، چندین گورستان مربوط به دوره پیش از اسلام و فرهنگ غنی محلی، روستای کندلوس را به فضای متفاوتی تبدیل کرده است.
همچنین اگر قصد سفر به این مقصد را داشتید نگران اقامت و امکانات این روستا نباشید چون در کندلوس مجتمع فرهنگی و توریستی، امکانات مورد نیاز گردشگران مثل محل اقامت، رستوران محلی، پارک کودکان، فروشگاههای مواد خوراکی و محصولات فرهنگی و یک موزه مردمشناسی وجود دارد.
موزه کندلوس با الهام از داستانهای شاهنامه ساخته شده است. در قسمتی از آن اشیای مختلف و ارزشمند دورانهای مختلف تاریخی و در قسمتی دیگر جلوههایی از آداب و رسوم و ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی مردم منطقه به نمایش گذاشته شده است.
میتوانید برای دیدن کندلوس از طریق جاده کرج به سمت چالوس حرکت کنید و قبل از رسیدن به چالوس خروجی روستای پول را بپیمایید. شما با روستاگردی میتوانید خاطراتی متفاوت از سفرهای تکراری و معمول برای خود به یادگار بگذارید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست