دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
راهنمای انتخاب کفش مدرسه
![راهنمای انتخاب کفش مدرسه](/web/imgs/16/87/aiqeq1.jpeg)
تهیه کفش نامناسب علاوه برآنکه عوارض مختلف بر جسم و روح دانشآموز بر جای میگذارد، میتواند در پیشرفت تحصیلی و یادگیری او آثار منفی به همراه داشته باشد.
کفش نامناسب علاوه بر اینکه ناراحتی مختلفی برای دانشآموز در پیخواهد داشت، میتواند او را به انواع بیماریها مثل میخچه، حساسیتهای پوستی، دردهای مفصلی و اسکلتی مانند درد پاشنه و زانو مبتلا کند.
کفشهای نامناسب همچنین سبب فرو رفتن ناخن در گوشت پا، تاول و خستگی زودرس در دانشآموز میشود. بنابراین اهمیت بسیاری دارد که کفش متناسب با سن واندازه پای دانشآموز تهیه کنید در مورد انتخاب کفش مناسب برای دانشآموزان این نکات را فراموش نکنید:
۱) کفش باید اندازه باشد
کفش به عنوان پوشش پا، نقش بسزایی در تحمل فشار و وزن بدن دارد وباید متناسب با سن و اندازه پای دانشآموز باشد، یعنی خیلی کوچکتر یا بزرگتر از پای او نباشد. اگر کفش بیش از حد بزرگ باشد، باعث عدم تعادل در راه رفتن و زمین خوردن و بروز حادثه میشود. از سوی دیگر، کفش کوچکتر از اندازه پای دانشآموز، موجب فشردگی پنجه، پشت پاشنه و ایجاد تاول و میخچه میشود.
۲) کفش سنگین نخرید
وزن کفشها نباید زیاد باشد. کفشهای سنگین ضمن اینکه خستگی دانشآموز را در پی دارد، میتواند پاهای دانشآموز را زخمی کند.
۳) نه پاشنهبلند، نه بیپاشنه
پاشنهکفش باید کمتر از سه سانتی متر باشد زیرا با توجه به تحرک و فعالیتهای مختلف دانشآموز، پاشنههای بلند میتواند تعادل او را از بین ببرد. توجه داشته باشید که کفشهای پاشنه بلند و بدون پاشنه، هرکدام باعث اختلالاتی در راه رفتن دانش آموز شده و در مواردی، باعث خستگی زودرس و فشار بر ستون فقرات و زانوها میشود. البته منظور از پاشنه، چیزی نیست که شما حتما بهصورت جداگانه آن را میبینید. ممکن است کفش در قسمت پاشنه یا از داخل بلندتر باشد و پاشنه داشته باشد، ولی سطح بیرونی کف آن صاف باشد.
۴) کفش پنجهباریک ممنوع
کفشهای پنجه باریک و دارای پشتی کوتاه نیز برای دانشآموزان مناسب نیست. کفشهای دارای پاشنه بلند برای حفاظت مچ پا در برابر صدمات بسیار مناسب است.
۵) کفش عاجدار بخرید
کف کفشها نباید لغزنده باشد، چون سطح بدون عاج دار و صاف کفشها، سبب واژگون شدن دانشآموز و صدمه زدن به او را فراهم میکند.
۶) جنس کفش خیلی مهم است
پوشش داخلی کفش نباید پلاستیکی باشد و این نوع کفشها جلوی رسیدن هوا به پا (تنفس پا) را میگیرد.
بهطور کلی چرم مناسبترین جنس برای کفش است، زیرا در کفشهای چرمی تبادل هوا به راحتی صورت میپذیرد. در ضمن،خرید کفش باید در ساعات آخر روز صورت گیرد تا در صورت وجود ورم، سایز کفش مناسب باشد.
۷) هر کاری کفش خودش را میخواهد
دانشآموز در طول روز کارها و فعالیتهای مختلفی انجام میدهد، بنابراین بهتر است برای مثلا فعالیتهای ورزشی و غیر ورزشی از کفشهای مخصوص به خود استفاده کند. برای مثال برای فعالیت ورزشی یا اردوهای تفریحی باید از کفشهایاسپورت استفاده کرد.
۸) بهداشت فراموش نشود
پا نیز همانند سایر اعضای بدن دارای گردش خون، تنفس و تعریق است. اگر بهداشت پا رعایت نشود، باعث آلودگی کفش و بروز مشکلات بهداشتی میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست