پنجشنبه, ۱۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 6 March, 2025
مجله ویستا
غذاهای خوب و بد برای سرطان

بسیاری از مواد غذایی میتوانند جلوی ابتلا به سرطان را گرفته و از پیشرفت آن جلوگیری کنند. برعکس برخی دیگر از مواد غذایی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهند. در اینجا به تحقیقاتی اشاره میکنیم که طی آن غذاهای ضدسرطان و سرطانزا مشخص شدهاند.
سودا مضر برای سرطان پانکراس محققان دانشگاه مینسواتا میگویند رابطه مستقیمی بین ابتلا به سرطان پروستات و مصرف سودا وجود دارد. این پژوهشگران پس از زیرنظر گرفتن ۶۰ هزار اندونزیایی اعلام کردند افرادی که به طور مرتب عادت به مصرف سودا دارند بیشتر به سرطان پانکراس دچار میشوند. به نظر میرسد قند بالای این نوشیدنی سبب افزایش میزان انسولین تولیدشده از سوی پانکراس شده و احتمال رشد سلولهای سرطانی را افزایش میدهد. سرطان پانکراس شاید از جمله سرطانهای نادر باشد ولی بسیار کشنده بوده و احتمال زنده ماندن برای مدت ۵ سال بعد از ابتلا به آن تنها ۵ درصد است.
چای سبز در مقابل سرطان ریه آیا میدانستید مصرف چای سبز حتی اگر سیگاری باشید میتواند از ابتلای شما به سرطان ریه جلوگیری کند. طبق تحقیقی که در کنفرانس انجمن آمریکایی تحقیقات در مورد سرطان مطرح شد پلیفنولهای موجود در چای سبز خاصیت آنتیاکسیدانی قوی داشته و میتوانند از تشکیل تومورهای سرطانی پیشگیری کنند. برای اثبات این موضوع محققان عادات غذایی ۱۷۰ بیمار مبتلا به سرطان ریه و ۳۴۰ فرد سالم را زیر نظر گرفتند. نتایج نشان داد افرادی که چای سبز مصرف نمیکنند ۵ برابر بیش از سایرین که حداقل یک فنجان در روز چای سبز مینوشند احتمال دارد به سرطان ریه مبتلا شوند. این میزان درمیان سیگاریها ۱۲ برابر است.
هویج مضر برای سیگاریها تحقیقات پژوهشگران نشان داده است مصرف بیشتر کاروتونوییدها، خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش میدهد اما در مورد کسانی که به طور مرتب سیگار میکشند، کاروتونوییدها اثر عکس دارند و میتوانند خطر ابتلا به سرطان کولون و کولورکتال را افزایش دهند.
زردچوبه مفید در پیشگیری از سرطان مدتهاست که پژوهشگران روی خواص ضدسرطانی زردچوبه تحقیق میکنند. اما تحقیقات اخیر نشان داده است این ادویه با هدف گرفتن سلولهای بنیادی میتواند از ابتلای فرد به سرطان پیشگیری کند. محققان مرکز سرطانشناسی دانشگاه میشیگان آمریکا معتقدند نوعی ماده شیمیایی در زردچوبه به نام کورکومین و نوعی ماده شیمیایی در فلفل سیاه به نام پیپرین سبب کاهش سلولهای بنیادی سلولهای نرمال میشود. حذف سلولهای بنیادی سرطانی و کاهش تعداد سلولهای نرمال در مبارزه با سرطان بسیار نقش مهمی دارد. جالب است که ماده شیمیایی موجود در فلفل پشتیبان ماده شیمیایی موجود در زردچوبه بوده و هر دو در کنار هم روند تولید سلولهای بنیادی سرطانی را متوقف میکنند.
منبع: top sante
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست