شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مسمومیت دارویی
خرید خودسرانه دارو گرچه در برخی موارد به كمك ما میآیند و باعث بهبود بیماری میشوند ولی اكثر اوقات باعث بروز عوارض وخیم و خطرناك می شود. مسمومیت دارویی، یكی از شایع ترین و ناگوارترین مسمویتها است كه بنا به دلایل متعددی از مصرف بیش از حد داروهای تجویز شده گرفته تا تداخلات دارویی بروز میكند و بیش از همه كودكان را گرفتار میسازد كه اغلب برای پاسخ به حس كنجكاوی خود از طعم و مزه داروها به سراغ آنها میروند.
مسمویت دارویی بسته به نوع داروی مصرف شده علائم متفاوتی دارد كه در اینجا به برخی از آنها اشاره میشود. آسپرین: تهوع و استفراغ، سوت كشیدن گوش، حالت خواب آلودگی و گیجی و منگی حین تنفس. استامینوفن: درد شكم، تهوع و استفراغ. آرام بخشها: خستگی و خواب آلودگی كه منجر به كاهش هوشیاری میشود، تنفس سطحی، نبض ضعیف، نامنظم یا به طور غیرطبیعی كند یا تند. البته ممكن است علائم یا نشانه های هشداردهنده مهم، بلافاصله در كودك ظاهر نشوند. بسیاری از سموم در بدن سریع عمل می كنند بنابراین زمان كوتاهی برای درمان خواهید داشت. اگر فكر میكنید شخصی دارو یا مواد شیمیایی موجود در منزل را مصرف كرده و آن شخص هوشیار نیست یا در حال تشنج است یا تنفس ندارد فوراً درخواست آمبولانس كنید. در غیر این صورت هم منتظر ظهور علائم مسمومیت در فرد نشده و فوراً با مركز اورژانس مسمومیت تماس بگیرید.
نوع، زمان و مقدار مصرف داروی موجب مسمومیت، همین طور مشخصات و وضعیت فرد مسموم را به كارشناس مركز اورژانس بگویید.
هرگز فرد مسموم را وادار به استفراغ نكنید مگر اینكه به وسیله كارشناسان اورژانس توصیه شوید، البته در صورت توصیه كارشناس برای وادار كردن شخص به استفراغ یا خوردن مایعات، فرد مسموم نباید در حال تشنج، بیهوشی یا خواب آلودگی باشد. برای جلوگیری از چنین مواردی، بهترین راه قفل كردن قفسه یا كمدی است كه داروها در آن قرار دارد. برای جلوگیری از فاسد شدن داروها كه این خود نیز مسمومیت شدیدی به دنبال دارد همیشه داروها را در شیشه یا قوطی اصلی خود نگاه دارید. از قرار دادن داروها در برابر حرارت و نور خودداری كنید.. قرص ها و كپسول ها را در جاهای نمناك نگهداری نكنید. چراكه رطوبت و حرارت باعث تغییرات شیمیایی در دارو می شوند. از یخ زدن داروهای مایع جلوگیری كنید. داروها را در یخچال نگهداری نكنید مگر بعضی داروهای خاص كه در برچسب آن قید شده باشد. داروها را برای مدت طولانی در اتومبیل قرار ندهید. در مسافرت داروی خود را در چمدان قرار نداده و همراه خود داشته باشید چرا كه امكان گم شدن چمدان یا قرار گرفتن آن در محیط های خیلی سرد یا خیلی گرم وجود دارد. داروهای تاریخ گذشته یا بی مصرف خود را در منزل نگهداری نكنید و از اینكه داروی دور ریخته شده خارج از دسترس كودكان باشد اطمینان حاصل كنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست