پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مادر مهربانتری باشید
![مادر مهربانتری باشید](/web/imgs/16/151/aso441.jpeg)
اگر جزو آن دسته مادرانی هستید که ناگهانی و به خاطر مسائل ریز و درشت بر سر فرزندانتان جیغ و فریاد میکنید و بعد خیلی زود پشیمان میشوید این توصیهها را جدی بگیرید ...آنچه که در فرزندانتان میبینید در واقع آیینهای از حرکات کوچک و بزرگی است که در طول روز خودتان مقابل چشمان آنها انجام میدهید. پس اگر فرزندتان راهی را به اشتباه میرود و حرکتی را به غلط انجام میدهد قبل از هرگونه توبیخ و تنبیه او آنچه را که پیش روی چشمانش انجام دادهاید، مرور کنید. رفتار او میتواند یک نمای عینی یا یک کپی بینقص از رفتار خود شما باشد.
● بهای گزافی که میپردازید
بهتر است قبل از هر چیزی بدانید که تکرار منظم بدخلقی و بداخلاقی در مقابل چشمان بچهها ضرر و زیان بسیاری را برای آنها و شما در پی خواهد داشت. جدیدترین تحقیقات نشان داده است هر چه والدین به خصوص مادرها که بیشتر با بچهها طرف هستند عصبانیت بیشتر از خود در زمینههای مختلف مقابل فرزندانشان نشان دهند. بچهها ناخودآگاه نسبت به هم سن و سالهایشان خصوصیات تهاجمی بیشتری خواهند داشت و افسرده خواهند شد. آنها خیلی راحت چنین مشکلاتی را در مدرسه و در جمع هم سن و سالهایشان نشان میدهند. فراموش نکنید هر چه فرزند شما کوچکتر باشد رفتارهای شما تأثیرگذاری بیشتری روی روح و روان او دارد. نکته اینجاست که چطور میتوان در عین عصبانیت مهربان هم بود. بچهها در واقع مهمترین درسها را زمانی از پدر و مادرهایشان یاد میگیرند که آنها در اوج عصبانیت قادر به کنترل رفتار خود هستند. شما در چنین موقعیتی این نکته را به فرزندتان قند که میشوید که همه عصبانی میشوند اما مهم این است که چطور در اوج عصبانیت بتوان موقعیت را مدیریت کرد.
● دعواهای زن و شوهری ممنوع
عذابآورترین اتفاق برای بچهها که اتفاقا تأثیرگذاری غیرقابل انکاری روی شخصیت آنها هم دارد دعوای پدر و مادر مقابل چشم فرزندانشان است. مهمتر از این، بدگویی شما از همسرتان برای فرزندانتان است. این اتفاق هیچ ثمرهای جز استرس برای بچهها ندارد. به جای این بعد از بحث و دعوا بهتر است موضوع را اینطور برای بچهها روشن کنید. «ما از هم ناراحت بودیم و به خاطر همین ناراحتی با هم صحبت کردیم و حالا هم داریم روی این موضوع کار میکنیم تا مشکل زودتر حل شود. طبیعی است وقتی آدمها با هم زندگی میکنند گاهی اوقات از یکدیگر عصبانی هم میشوند. ما هر دو متأسفیم که صدایمان کمی بلند شد. مطمئن باشید ما هنوز همدیگر را دوست داریم درست مثل سابق.» ترس بچهها را که ثمره دعوای زن و شوهری است با این جملات از بین ببرید. اجازه ندهید فرزندانتان به دلیل یک دعوای نه چندان جدی احساس خطر کنند.
● درباره احساساتتان صحبت کنید
وقتی یک غریبه در حین رانندگی و یا در خیابان به هر دلیل شما را ناراحت میکند درباره ماجرا به فرزندتان اینطور توضیح بدهید:«آن آدم واقعا من را عصبانی کرد.
چه رفتار بیادبانهای! اما هر چه که بود من اجازه نمیدهم این موضوع بقیه روزم را خراب کند» با این رفتار در واقع شما از خودتان برای کودکتان یک الگو ساختهاید. الگویی که به او یاد میدهد چطور موقعیتهای عذابآور زندگی را مدیریت کنید و به کودکتان یاد میدهید چطور عصبانیت خود را کنترل کنید قبل از اینکه عصبانیت شما را تحت کنترل درآورد.
● عصبانیت خود را مدیریت کنید
وقتی آرامش خود را از دست میدهید حداقل سعی کنید خشمتان را کنترل کنید. دقت کنید که در چه مواقعی از طول روز شما بیشترین میزان عصبانیت را تجربه میکنید؟ و این اتفاق در چه موقعیتی پیش میآید؟ زمان اوج عصبانیت خود را شناسایی کنید و تلاش کنید آن را به حداقل برسانید. شما حتی میتوانید موقعیت را برای فرزندتان با قاطعیت اینطور مشخص کنید: «وقتی تو کارهایت را نادیده میگیری من واقعا عصبانی میشوم» حالا خواهید دانست که چطور میتوان موقعیت بهتری را ساخت. شما با قدرت و بدون عصبانیت با آنها صحبت میکنید. این خوب بخش عمدهای از راه حلی برای کنترل خشمتان است.
● خشم خود را مهار کنید
برای خونسرد باقی ماندن در مقابل رفتارهای غیرقابل فرزندانتان این قوانین را پیروی کنید: سوال صحیح را بپرسید:وقتی فرزند شما رفتار غیرمعقولی از خود نشان میدهد به طوری که شما را به مرز انفجار میرساند این راهکار را در پیش بگیرید: به جای فکر کردن درباره اینکه چرا او چنین حرکتی را انجام میدهد. روی فرزندتان تمرکز کنید. رفتار او قطعا دلیل خاصی دارد. آیا او عصبانی است؟ حوصلهاش سررفته و یا خسته است؟ شاید هم واقعا به توجه شما نیاز دارد. به جای اینکه عصبانی شوید سعی کنید نیازآن لحظه کودکتان را پیدا کنید و برای رفعش دست به کار شوید.
● بحثهای زن و شوهری را به حداقل برسانید
در لحظات آرام، شما و همسرتان باید برای مدیریت کردن بحثهای بین خود، در شکل متفاوتی نسبت به دفعات قبل موافقت کنید. در اوج عصبانیت درست وقتی که از همسرتان شاکی شدهاید! موقعیتی که شما را اینطور به هم ریخته ترک کنید و در فضای دیگری کمی قدم بزنید تا مجبور نشوید عصبانیت خود را برابر چشم کودکتان نشان دهید. بین خود و همسرتان یک علامت مشخص بگذارید تا در شرایطی که هر کدام از شما به شدت عصبانی شدهاید با یادآوری آن علامت بحث را به زمان دیگری موکول کنید. زمانی که هر دوی شما آرامتر هستید.
● او یک نوزاد است، حتی وقتی ۱۲ ساله است
آخرین آمار نشان میدهد که ۹۰درصد والدین این واقعیت را میپذیرند که در طول یکسال بارها و بارها بر سر فرزندان بین ۲ تا ۱۲ سال خود فریاد کشیدهاند. برای جلوگیری از جیغ و فریاد کردن بر سر بچهها این روش را به کار ببرید؛در اوج عصبانیت فکر کنید فرزند شما یک نوزاد است حتی اگر واقعا اینطور نیست.
باید بپذیریم که نوزادان جذابیت بیشتری دارند در عوض بچههای دیگر به خصوص در ابتدای نوجوانی گاهی واقعا خلق و خوی آزاردهندهای از خود نشان میدهند.
بنابراین اگر در چنین شرایطی تصور کنید آنها نوزاد هستند میتوانید رفتار معقولتری از خود نشان بدهید. در این شرایط یک نفس عمیق بکشید. اگر میتوانید به اتاق دیگری بروید و برای دو، سه دقیقه قدم بزنید. نکته اینجاست که شما در چنین شرایطی باید برای دقایقی از فضا و موقعیتی که باعث ناراحتیتان شده فاصله بگیرید تا بتوانید خودتان را به لحاظ روحی ریکاوری کنید. فراموش نکنید که هیچگاه در اوج عصبانیت همه تقصیرها را گردن فرزندتان نیاندازید. اگر از شدت عصبانیت بیش از حد سر او داد و فریاد کردید بعد که به آرامش رسیدید کنارش بنشینید و به او یادآور شوید که حرکتش شما را عصبانی کرده اما شما هم نباید آنطور سرش داد و فریاد میکردید و بابت این موضوع متأسف هستید. شما حق دارید فرزندتان را توبیخ کنید اما شکل این قضیه بسیار مهم است.
پردیس زندگی من
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست