یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
یک شبکه بدون سیم به نام Access Point
رضا جوالچی : (Wireless access point (WAP or AP دستگاهی است برای برقراری ارتباط بین دستگاه های بدون سیم به یکدیگر با هدف تشکیل یک شبکه بدون سیم و در اغلب موارد نقش پل ارتباطی بین این شبکه بدون سیم را با یک شبکه اترنت سیمی نیز بر عهده دارد. Access Pointها همچون یک مرکز فرستنده و گیرنده امواج رادیویی شبکه های بدون سیم عمل می کنند. Access point نودها را در شبکه های محلی بدون سیم (WLAN) مدیریت و تنظیم می کند و می تواند اطلاعات مورد نیاز کلاینت ها از قبیل آدرس IP , DNS سرور و دروازه را جهت ارتباط آنها با یکدیگر و با شبکه های دوردست به صورت خودکار در اختیار آنها قرار دهد. وقتی در یک شبکه بدون سیم از access point استفاده می کنیم، این شبکه در اصطلاح در مد Infrastructure عمل می کند در غیر این صورت و عدم استفاده از access point در شبکه بدون سیم در مد adhoc یا peer to peer خواهد بود.
در access pointهای قدیمی و پایه حداکثر ۱۰ الی ۲۰ کلاینت اجازه اتصال و برقراری ارتباط با یکدیگر را داشتند در حالی که این عدد در مدل های جدید تا ۲۵۵ کلاینت افزایش پیدا کرده است. روی هر access point به صورت پیش فرض آدرس IPای در نظر گرفته شده است که از طریق آن و به وسیله یک کاوشگر وب می توان به مدیریت و تنظیم access point پرداخت. اتصال از طریق وب روش معمول و متدوال برای مدیریت access point ها است، هر چند روی بعضی مدل ها امکان مدیریت به وسیله Telnet و روی بعضی دیگر درگاه Console برای این کار در نظر گرفته شده است. در شبکه های بزرگ و در محیط هایی که شعاع تحت پوشش زیاد است، می توان چندین access point را به یکدیگر پیوند زد و یک محیط بدون سیم با شعاع زیاد ایجاد کرد که کلاینت ها می توانند در صورت نیاز به حرکت در این محیط بدون نگرانی از قطع ارتباط بپردازند. به این ویژگی roaming گفته می شود.
Access point های موجود در بازار از سه باند فرکانسی که در عام فرکانس آزاد و در اصطلاح ISM Industrial Scientific and Medical خوانده می شوند، استفاده می کنند. سه باند ISM همانطور که از نامش برمی آید برای مقاصد صنعتی، علمی و پزشکی آزاد اعلام شده است. مشخصات این سه باند عبارتند از:
محدوده ۹۰۲ تا ۹۲۸ مگاهرتز(کاربرد کم)
محدوده ۴/۲ گیگاهرتز تا ۴۸۳۵/۲ گیگاهرتز (بسیار پرکاربرد)
محدوده ۷۲۵۵/۵ گیگاهرتز
تا ۸۵/۵ گیگاهرتز (کاربرد متوسط)
لازم به ذکر است نحوه استفاده از فرکانس ها بر اساس قوانین هر کشور متفاوت بوده و گاه برای جلوگیری از تداخل فرکانسی لزوم گرفتن مجوز از سازمان مربوطه واجب است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست