شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
۲۷ دسامبر۱۹۷۹ ـ تحولات ۲۷ دسامبر۱۹۷۹ کابل ، ورود نیروهای شوروی ، دو دولی های بعدی برژنف و تغییر مسیر تاریخ جهان
بیست و هفتم دسامبر سال ۱۹۷۹آغاز عصر تازه ای در خاور میانه و آسیای جنوبی است که هنوز ادامه دارد. این دوران مرگبار در پی ورود نیروهای شوروی به کابل، و قتل حفیظ الله امین که بر ضد نور محمد تره کی رهبر شاخه خلق حزب کمونیست افغانستان و رئیس دولت وقت این کشور کودتا کرده، او را کشته و برجایش نشسته بود آغاز شد.
با قتل امین، ببرک کرمل رهبر شاخه پرچم حزب کمونیست که افراطی تر از «تره کی» بود به ریاست دولت بر گزیده شد و از همین روز رقابت و معارضه شدید آمریکا و شوروی بر سر افغانستان آغاز گردید و ... که با فروپاشی شوروی مسئله به صورتی دیگر درآمده و سرزمین کلیدی پارسیبانان اینک به محل تاخت و تاز «ناتو» تبدیل شده است و این رشته سر دراز خواهد داشت.
پس از برکنار شدن شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ و برقرار شدن وضعیتی در این کشور که خلاف انتظار و پیش بینی مقامات آمریکایی بود و در نتیجه کوتاه شدن دست آمریکا از ایران، برژنف رهبر وقت شوروی می دانست که آمریکا تلاش خواهد کرد که جای ایران را به افغانستان بدهد و از این بابت نگران بود. طبق افشاء گری های پس از فرو پاشی شوروی و آشگار شدن اسناد محرمانه این دولت ، در آن سال با همه مراقبت های مسکو، چند ماه پس از روی کار آمدن« تره کی» به برژنف که از یک بیماری مزمن( ناشی از افراط در مصرف الکل ) رنج می برد اطلاع رسیده بود که « سیا » با حفیظ الله امین معاون تره کی در تماس است. برژنف مانند همه دولتمردان شوروی بعد از استالین در تردید و دو دلی بود که امین تحت تلقین های « سیا » دست به کودتا زد ، و برژنف نیرو فرستاد و مسئله را پیچیده تر کرد. حال آن که اگر به موقع تصمیم گرفته بود ؛ با برکناری امین، به اعزام نیرو نیاز نبود.
با ورود نیروهای شوروی به افغانستان و روی کار آمدن ببرک کرمل که در کمونیسم، افراطی از تره کی بود نه تنها این که شوروی آماج تبلیغات و تحریمات گوناگون قرار گرفت بلکه «سیا» با همکاری دولت پاکستان با بودجه ای بدون حساب برخی از سران قبایل افغان را بر ضد دولت کابل برانگیخت و افغانستان به میدان جنگی خونین مبدل شد. با وجوداین، دولت مسکو کشتار هزاران سرباز خود را تحمل کرد و برضد پاکستان که مسیر کمکها و کانون تحریکات بود اقدام شدید نکرد.
مورخان عقیده دارند که اگر شوروی مسیر کمکها را در پاکستان بمباران و یا موشکباران کرده بود این قسمت از جهان، امروز مسیر دیگری را طی می کرد و قیافه دیگری داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست