شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
جو Barley

جو گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یك متر می رسد . برگهای آن متناوب و باریك و دراز و به رنگسبز تیره می باشد .
جو از نظر كاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه .
جو بهاره در بهار كشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیكه جو پائیزه در پائیز كشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .
● تركیبات شیمیایی:
در صد گرم جو مواد زیر موجود است :
▪ آب ۱۱ گرم
▪ پروتئین ۸گرم
▪ مواد نشاسته ای ۷۸ گرم
▪ كلسیم ۱۶ میلی گرم
▪ فسفر ۱۸۹ میلی گرم
▪ آهن ۲ میلی گرم
▪ سدیم ۳ میلی گرم
▪ پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۱ ۰/۱۲ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ ۰/۰۵ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ ۳ میلی گرم
▪ ضمنا جو دارای مقدر بسیار كمی آرسنیك می باشد .
● خواص داروئی:
▪ جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود
۱) جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده
۲)جو پوست كنده كه پوست آن گرفته شده است
۳)جو سفید كه پوست وس بوس آن رگفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .
جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است
مواد مقوی آن كمتر از گندم بوده ولی قابض و شخك كننده است .
۱)غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است .
۲)خاصیت نرم كننده درد .
۳)در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می كردند .
۴)برای نقرس مفید است .
۵)جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و كم خونی و سوء هاضمه است.
۶)ماء الشعیر برای درمان سل ، زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
۷)ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
۸)ماء الشعیر را با خشخاش كوبیده برای سردرد مفید است .
۹)برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناك بگذارید .
۱۰)در جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای اطفال است .
۱۱)بیسكوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم درد را از بین می برد.
۱۲)سرد مزاجان باید جو را با شكر بخورند.
۱۳)كشك الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
۱۴)برای برطرف كردن گلو درد و ورم گلو كشك الشعیر را قرقره كنید .
۱۵)برای پائین آرودن كلسترول از جو استفاده كنید .
۱۶)جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می كند .
● طرز استفاده:
▪ سمنو یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس كرده و در حرارات معتدل نگاهدری كنید تا جوانه بزند و هنگامیكه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری كنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .
▪ ماء الشعیر : جو پوست كنده و جو پوست نكنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو كاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینكه له شود صاف می كنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می كنند .
▪ كشك الشعیر : جو پوست كنده را با آب مخلوط كرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا كاملا باز شود سپس آنرا له می كنند و صاف می كنند كه خود جو نیز داخل آب شود كشك الشعیر شبیه آَش جو می باشد .
▪ عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ كردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید كه دارای مقدر ۶۰ درصد مالتوز ، ۱۰ درصد ساكاروز ، ۲۰ درصد دكسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B۱ و B۲ است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست