پنجشنبه, ۷ تیر, ۱۴۰۳ / 27 June, 2024
جو Barley
![جو Barley](/web/imgs/16/160/av88h1.jpeg)
جو گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یك متر می رسد . برگهای آن متناوب و باریك و دراز و به رنگسبز تیره می باشد .
جو از نظر كاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه .
جو بهاره در بهار كشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیكه جو پائیزه در پائیز كشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .
● تركیبات شیمیایی:
در صد گرم جو مواد زیر موجود است :
▪ آب ۱۱ گرم
▪ پروتئین ۸گرم
▪ مواد نشاسته ای ۷۸ گرم
▪ كلسیم ۱۶ میلی گرم
▪ فسفر ۱۸۹ میلی گرم
▪ آهن ۲ میلی گرم
▪ سدیم ۳ میلی گرم
▪ پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۱ ۰/۱۲ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ ۰/۰۵ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ ۳ میلی گرم
▪ ضمنا جو دارای مقدر بسیار كمی آرسنیك می باشد .
● خواص داروئی:
▪ جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود
۱) جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده
۲)جو پوست كنده كه پوست آن گرفته شده است
۳)جو سفید كه پوست وس بوس آن رگفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .
جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است
مواد مقوی آن كمتر از گندم بوده ولی قابض و شخك كننده است .
۱)غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است .
۲)خاصیت نرم كننده درد .
۳)در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می كردند .
۴)برای نقرس مفید است .
۵)جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و كم خونی و سوء هاضمه است.
۶)ماء الشعیر برای درمان سل ، زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
۷)ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
۸)ماء الشعیر را با خشخاش كوبیده برای سردرد مفید است .
۹)برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناك بگذارید .
۱۰)در جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای اطفال است .
۱۱)بیسكوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم درد را از بین می برد.
۱۲)سرد مزاجان باید جو را با شكر بخورند.
۱۳)كشك الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
۱۴)برای برطرف كردن گلو درد و ورم گلو كشك الشعیر را قرقره كنید .
۱۵)برای پائین آرودن كلسترول از جو استفاده كنید .
۱۶)جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می كند .
● طرز استفاده:
▪ سمنو یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس كرده و در حرارات معتدل نگاهدری كنید تا جوانه بزند و هنگامیكه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری كنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .
▪ ماء الشعیر : جو پوست كنده و جو پوست نكنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو كاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینكه له شود صاف می كنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می كنند .
▪ كشك الشعیر : جو پوست كنده را با آب مخلوط كرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا كاملا باز شود سپس آنرا له می كنند و صاف می كنند كه خود جو نیز داخل آب شود كشك الشعیر شبیه آَش جو می باشد .
▪ عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ كردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید كه دارای مقدر ۶۰ درصد مالتوز ، ۱۰ درصد ساكاروز ، ۲۰ درصد دكسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B۱ و B۲ است.
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان سعید جلیلی قالیباف انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ایران محمدباقر قالیباف علیرضا زاکانی مناظره انتخاباتی مناظره
سیل هواشناسی بارش باران تهران قوه قضاییه سوادکوه قتل فضای مجازی شهدای خدمت سازمان هواشناسی شهرداری تهران وزارت بهداشت
قیمت طلا قیمت دلار دولت سیزدهم نهضت ملی مسکن حقوق بازنشستگان بازنشستگان قیمت خودرو مسکن قیمت سکه طلا خودرو بانک مرکزی
تلویزیون سینمای ایران جوکر سریال شهید خدمت سینما رسانه ملی دفاع مقدس تئاتر فیلم حج سریال پایتخت
دانش بنیان ماهواره
بولیوی رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ روسیه آمریکا غزه جنگ غزه فلسطین لبنان اوکراین ترکیه چین
یورو 2024 فوتبال پرسپولیس استقلال باشگاه پرسپولیس سپاهان لیگ برتر خوان کارلوس گاریدو جواد نکونام جام ملت های اروپا لیگ برتر ایران باشگاه استقلال
هوش مصنوعی نمایشگاه الکامپ ایلان ماسک سامسونگ فناوری عیسی زارع پور وزیر ارتباطات اپل گوشی ناسا
سازمان غذا و دارو دیابت سرطان زوال عقل ویتامین ریزش مو سنگ کلیه