جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

رابطه وزن هنگام تولد و بیماری‌های کلیوی


رابطه وزن هنگام تولد و بیماری‌های کلیوی

نوزادان متولد شده با وزن کمتر از سه کیلو و ۵۰۰ گرم بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن قرار دارند. تحقیقات نشان داده است نوازدان کم وزن در بزرگسالی با احتمال بیشتری به …

نوزادان متولد شده با وزن کمتر از سه کیلو و ۵۰۰ گرم بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن قرار دارند. تحقیقات نشان داده است نوازدان کم وزن در بزرگسالی با احتمال بیشتری به بیماری‌های کلیوی مبتلا می‌شوند.

پژوهشگران دریافته‌اند این نوازدان با احتمال ۷۰ درصد بیشتر از نوزادان با وزن طبیعی به بیماری‌های مزمن کلیوی مبتلا می‌شوند. گفته می‌شود محدودیت رشد جنین در شکم مادر با رشد طبیعی کلیه در ارتباط بوده و در نتیجه باعث وجود نفرون‌های کوچک‌تر و کمتر هنگام تولد می‌شود.

علاوه بر این نوزادان کم وزن بعدها و در پی صدمات ناشی از تصادفات، عفونت و یا وجود فاکتورهای دیگر مانند دیابت، بیشتر با خطر از دست دادن کلیه‌ها روبه‌رو می‌شوند.

همچنین محققان دریافته‌اند وزن کم هنگام تولد با دو مشخصه رایج بیماری‌های مزمن کلیوی، دفع پروتئینی از طریق ادرار (آلبومینوری) و فیلتراسیون گلومرولی پائین (عملکرد ضعیف کلیوی) در ارتباط است. گفته می‌شود برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ها، افرادی که هنگام تولد وزن کمی داشته‌اند باید از چاقی که گاهی منجر به دیابت می‌شود خود را دور نگه‌دارند. علاوه بر این فعالیت‌های فیزیکی منظم داشته و از مصرف داروهایی که برای کلیه مسمومیت‌ ایجاد می‌کند، اجتناب کنند. همچنین هر چند وقت یکبار به پزشک مراجعه کرده و فشار خون، میزان پروتئین موجود در ادرار و سطح کراتین موجود در خون را مورد بررسی قرار داده و از سلامت خود اطمینان حاصل کنند.