دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

۱۲ اسفند روزی ماندگار در تاریخ ایران


۱۲ اسفند روزی ماندگار در تاریخ ایران

مردم ایران از کرانه های خزر تا سواحل و جزایر خلیج همیشه فارس با آرای خود و حضوری گسترده در انتخابات تراز انقلاب اسلامی را در منطقه و جهان ارتقا دادند

برای آنها که با روان‌شناسی اجتماعی و سیاسی ملت ایران آشنا هستند، مشارکت بیش از ۶۴ درصدی مردم در نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی رویدادی غیرمنتظره نیست، چرا که مردم ایران نشان داده‌اند همیشه برای صیانت از حقوق خویش و آرمان‌های بلند انقلاب و نظام اسلامی در صحنه حضور داشته و هرگاه که رجزخوانی و اعمال فشار و تهدید و تحریم از سوی دشمنان غربی و در راس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی بیشتر باشد، این حضور و اعلام وفاداری به آرمان‌های امام و رهبری و انقلاب اسلامی و ایستادگی در برابر هجمه‌های ناجوانمردانه از سوی ملت افزایش معناداری پیدا می‌کند.

آنچه در فضای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی مشاهده شد از ابتدای سال ـ که نام سال انتخابات مجلس را به خود گرفته بود ـ فضاسازی سنگین از سوی محافل سیاسی و رسانه‌ای خارجی بود که قصد داشتند با بهره گرفتن از وقایع تلخ ماجرای فتنه سال ۸۸، نخستین انتخابات پس از انتخابات سال ۸۸ در جمهوری اسلامی ایران را به چالش کشیده و به خیال خود یا در جهت سردی و بی‌رونقی آن گام بردارند یا این که از آن یک چالش امنیتی برای کشور بسازند. از سوی دیگر، قدرت‌های غربی با افزایش فشارهای خود به ایران در این سال در ۳ محور موضوع هسته‌ای، حقوق بشر و تروریسم تلاش کردند به زعم خود، ملت را خسته کرده و با ایجاد شکاف میان مردم و نظام، میوه و ثمره این اختلاف‌افکنی را در اسفندماه و روز انتخابات مجلس چیده و نرخ پایین مشارکت مردمی را دلیلی برای موثر واقع شدن سیاست‌های خود معرفی کنند.

این سیاست از آن رو با شدت و قدرت بیشتری از سوی غرب در پیش گرفته شد که موج بیداری اسلامی در کشورهای عربی و مسلمان منطقه و سقوط حکام مستبد و وابسته نظیر بن‌علی و حسنی مبارک و قذافی قدرت‌های غربی را بیش از پیش نگران نقش الهام‌بخش ایران اسلامی و نفوذ معنوی ایران نزد ملت‌های منطقه ساخته است. نزدیک‌شدن عملی ملت‌های منطقه به ایران ـ که نشانه‌های آن در سال گذشته کم هم نبوده است ـ غرب را به این فکر رهنمون شده که الگوی ایران را نزد ملت‌های منطقه تخریب کند تا از این راه، معادله در حال تغییر منطقه را که به زیان رژیم صهیونیستی و آمریکاست، بر هم زده و نعل وارونه خود در حمایت از دموکراسی و مردم را در منطقه پر رنگ کند. در این مسیر از نگاه آنها انتخابات مجلس در ایران فرصت و موقعیت مغتنمی بود که باید از آن بهره برد و جدایی مردم از نظام اسلامی را به سمع و نظر انقلابیون مسلمان منطقه رساند. طراحان این نوع توطئه‌ها تاب مستوری نداشته و اهداف و برنامه‌های خود را آشکار علیه ملت ایران بازگو می‌کردند، در این میان حتی دنباله تندرو و البته فاقد عمق استراتژیک آنها در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی هم دست به رجز‌خوانی و تهدید به حمله نظامی به مراکز هسته‌ای صلح‌آمیز ایران زده و در این زمینه جنگ روانی به راه انداخته و ترس خود از تنها ماندن در میان ملت‌های به خروش آمده منطقه را با فریاد‌های از سر ترس علیه ایران جبران می‌کرد.

اما قدرت‌های غربی و اذناب منطقه‌ای آنها در محاسبات خود دچار اشتباهات مهمی بودند؛ از جمله نشناختن یا باور نداشتن ویژگی‌های خاص ملت ایران و همچنین عدم درک و قدرت تجزیه و تحلیل نقش بی‌بدیل رهبری انقلاب اسلامی و رابطه ملت و ولایت در ایران.

● نقش بی‌بدیل رهبری

از نخستین ساعات ۱۳ اسفند و فردای روز انتخابات که نرخ مشارکت عمومی ایرانیان در انتخابات مجلس شورای اسلامی (۲/۶۴ درصد) اعلام شد،‌فعالان سیاسی و جناح و جریان‌ها و نهادهای دست‌اندرکار سیل تبریک و تشکر خود را نثار ملت و رهبری انقلاب اسلامی کردند، چرا که حماسه ۱۲ اسفند بی‌شک دارای ۲ رکن اساسی ملت و ولایت بوده است و رهبر معظم انقلاب از ابتدای سال نقش بی‌بدیلی در ارشاد و هدایت کشور و مردم برای نقش ‌بر‌آب کردن خواب‌های آشفته دشمنان داشتند؛ آن هم در شرایطی که دشمن این‌گونه وانمود می‌کرد که بهترین شرایط برای متفرق کردن و ایجاد شکاف میان مردم را داشته و می‌تواند با بهره از فرصت اولین انتخابات پس از فتنه ۸۸، چندین هدف و آرزوی خود را که از جمله آنها برجسته کردن ناامیدی در میان ایرانیان و انقلابیون جدید منطقه بود، برآورده سازد.

نگاهی به سخنرانی‌ها و فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ماه‌های گذشته و هشدارها و تبیین مواضعی که از طرف ایشان صورت گرفت، نشان‌دهنده ترسیم نقشه راهی است که به حماسه عظیم ۲۲ بهمن ۹۰ و پس از آن ۱۲ اسفند ۹۰ منجر شد و در این مسیر ملت ولایتمدار و قدرشناس ایران با لبیک به ندا و دعوت رهبر خود، علاوه بر افزایش اقتدار و ایمنی نظام، دیگر ملت‌های به پا خاسته منطقه و دوستان انقلاب اسلامی در سراسر جهان را دلگرم کرده و امید و نشاطی مضاعف را نزد‌ آنان ایجاد کرد و این همان وضعی است که بیژن نوباوه‌وطن‌، نماینده مجلس شورای اسلامی در یادداشتی در جام‌جم از آن به عنوان انقلاب در انقلاب یاد کرده است و دیگر ناظران، تحلیلگران و دست‌اندرکاران هر یک به گونه‌ای به توضیح و وصف آن پرداخته‌اند که در این میان از جالب‌ترین تفسیرها در گفته‌ها، نوشته‌ها و اذعان و اعتراف‌های خود محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب موجود است.

به هر حال چنان که رهبری انقلاب فرموده‌اند؛ این انتخابات بر خلاف خواست دشمنان موجب افزایش ضریب امنیتی و پشتوانه نظام و انقلاب شد و نه یک چالش امنیتی برای آن، که البته در این میان علاوه بر نقش رهبری و ملت باید به سهم ویژه نخبگان سیاسی و روحانیون بلندمرتبه‌ای که ظرفیت و توان خود را برای ایجاد وحدت سیاسی بین نیروها و شکل‌گیری یک انتخابات رقابتی و سالم بر خلاف خواست دشمنان به میدان آوردند نیز در نظر داشت و این مهم را توشه‌ای برای فرداهای انقلاب برشمرد.

● همه با یک نقش و نشان

رکن اصلی دیگر حماسه ۱۲ اسفند بی‌شک مردمی هستند که با درک درست موقعیت، لبیکی در خور به ندای رهبر خویش سر داده و «همه با یک نقش و نشان به تفاوت هر رنگ و زبان» هم پاسخ دشمنان را دادند و هم در شکل‌گیری نهاد و قوه عالی مرتبه مجلس به عنوان مهم‌ترین رکن قانونگذاری و نظارت در کشور به بهترین شکل و با مشارکت در خور ایفای نقش کردند، که این خود ایفای نقش در سمت و سوگیری آینده کشور و تمشیت بهتر امور در آن بوده است. مردم ایران از کرانه‌های خزر تا سواحل و جزایر خلیج همیشه فارس با آرای خود و با گستردگی حضور، تراز انقلاب اسلامی را در منطقه و جهان ارتقا داده و مجلسی با پشتوانه قوی رای مردمی را پایه‌ریزی کردند و در این جهت، ترکیب مجلس را نسبت به دوره قبل ۷۰ درصد دگرگون ساختند که این نیز خود نشان از روحیه و میل به نوآوری و نشاط و فراهم کردن زمینه خدمت برای نیروهای تازه نفس بر ‌آمده از متن ملت دارد.

نکته:‌ به چالش کشیده شدن ​ تهدیدها و تحریم‌های غرب از سوی ملت ایران و تثبیت بیشتر موقعیت نظام جمهوری اسلامی در منطقه و جهان با اتکا به آراء و نیروی عظیم مردمی فصل مشترک اظهارات تحلیلگران و ناظران داخلی و خارجی

ترک، کُرد، لر، بلوچ، عرب، ترکمن ،فارس و همه اقوام ایرانی نه با ابزارهای دیگر بلکه با سرانگشت و پنجه تدبیر همبسته، یکدل و یکصدا با همه فشارها و رجزخوانی‌های جهان ز​رو زور و تزویر مقابله کردند. بنابر آمارهای وزارت کشور، میزان مشارکت مردمی در بعضی مناطق مانند کهگیلویه و بویراحمد تا ۸۸ درصد واجدان شرایط رای نیز پیش رفت و در دیگر مناطق هم مشارکت بسیار بالا بود؛ به گونه‌ای که مردم با ۲‌/‌۶۴ درصد مشارکتی حتی فراتر از دوره‌های قبلی مجلس را رقم زدند که می‌توان گفت این حتی مورد انتظار برخی دوستان انقلاب هم نبود تا چه رسد آنها که بیش از یک‌سال بود که بر طبل تحریم انتخابات می‌کوبیدند. از این رو می‌توان آنچه، در دوازدهمین روز آ‌خرین ماه سال در ایران رخ داد را می توان دفاع مقدس نرم از کیان ایران اسلامی نامید که سربازان و افسران آن از ۱۸ ساله تا ۱۰۰ ساله و از زنان و مردان با تفاوت در رنگ و زبان‌ها که نقش و نشان خواستن و توانستن را بر صفحات تاریخ بودند به یادگار گذاشتند.

● سر دلبران در حدیث دیگران

به چالش کشیده شدن همه تهدیدها و تحریم‌های غرب از سوی ملت ایران و تثبیت بیشتر موقعیت ایران در منطقه و جهان با اتکا به نیروی عظیم مردمی فصل مشترک گفته نه‌تنها تحلیلگران و ناظران داخلی بلکه قاطبه مفسران و رسانه‌های خارجی بخصوص در میان کشورهای منطقه است نمونه‌های زیر مشتی است نشان خروار.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک عربی و بین‌الملل لبنان با بیان این‌که حماسه ۱۲ اسفند همه تحریم‌ها و تهدیدات غرب را به چالش کشید، تاکید کرد مردم ایران پیامی آشکار در دفاع از کشور خود به همه جهانیان ارسال کردند.

غالب قندیل، مدیر مرکز مطالعات استراتژیک عربی و بین‌الملل لبنان ‌حضور مردمی در انتخابات مجلس شورای اسلامی را باشکوه خواند و گفت: میلیون‌ها تن از رای‌دهندگان ایرانی به پای صندوق‌های رای رفتند، به گونه‌ای که سیل جمعیتی که تا واپسین لحظات رای‌گیری موفق به انداختن رای خود به صندوق‌ها نشد، مسوولان را به تمدید مدت زمان رای‌گیری واداشت.

عضو شورای ملی رسانه‌های لبنان همبستگی و انسجام ملت ایران در اعلام حمایت از نظام را دلیل اصلی این استقبال بی‌نظیر برشمرد و افزود: مردم ایران پیامی آشکار در دفاع از کشور و مقاومت و اعلان انزجار خویش از قدرت‌های استعماری بویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی به همه جهانیان ارسال کردند.

این کارشناس مسائل استراتژیک حضور گسترده ملت ایران در پای صندوق‌های رای را سیلی محکمی به تهدیدات صهیونیست‌ها و آمریکا مبنی بر حمله به جمهوری اسلامی ایران خواند و افزود: در حالی که سیل تهدیدات غربی‌ها مبنی بر اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ملت ایران به گوش می‌رسید، مردم این کشور با حضور خود همه توطئه‌های دشمنان را به چالش کشیدند.

قندیل با اشاره به مانورهای رسانه‌های غربی و عربی قبل از شروع روند رای‌گیری در نهمین دوره انتخابات مجلس گفت: بسیاری از رسانه‌ها سعی در کم‌اهمیت جلوه‌دادن و دلسرد‌کردن مردم از مشارکت در این انتخابات داشتند، ولی در نهایت چاره‌ای جز تن‌دادن به واقعیت فراروی خود ندیدند.روزنامه اسرائیلی هاآرتص نیز در گزارشی به نتیجه انتخابات پارلمانی در ایران اشاره کرده و نوشت: مشارکت مردم و نتایج اولیه انتخابات مجلس نشان از حمایت قاطع مردم از نظام دینی و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی در برابر غرب دارد. در واقع این روند می‌تواند فصل جدیدی در مقاومت ایران مقابل فشارهای غرب باز کند.

این روزنامه ادامه داد:‌ نتایج انتخابات حکایت از پیروزی قاطع وفاداران به آیت‌الله خامنه‌ای دارد.

این روزنامه یادآور شد با توجه به این که انتخابات مجلس نهم، اولین انتخابات پس از ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ بود، از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار بود.

به نوشته این روزنامه صهیونیستی ، ‌‌بعید به نظر می‌رسد نتیجه انتخابات سبب تغییر در سیاست‌های عمده نظام سیاسی در ایران از جمله درخصوص موضوع هسته‌ای، ارتش و سیاست‌های نفتی بشود.

فرانس ۲۴ هم نوشت: انتخابات اخیر پاسخی به اتهامات غرب درباره دموکراسی در ایران است. ۷ هزار صندوق رای از صبح آماده اخذ رای از مردم بوده‌ تا ۲۳۰ نماینده مجلس ایران را انتخاب کنند. این انتخابات در سایه تهدیدهای اسرائیل درباره حمله به تاسیسات و تحریم‌ها برگزار شده است.

گاردین چاپ انگلیس هم تصریح کرد :نتیجه این انتخابات تغییری در سیاست‌های بنیادین ایران و از جمله مواضع هسته‌ای ایران در قبال غرب نخواهد داشت.

خبرگزاری چینی شینهوا هم گزارش داد فشار غرب باعث افزایش مشارکت در انتخابات پارلمانی ایران شد.

شبکه الجزیره هم گفت: مردم شمال تهران از ساعات اولیه به حوزه‌های رای آمده و اعلام کردند به آنچه که خواست رهبرشان باشد عمل می‌کنند. مردمی که از ساعات اولیه صبح به این حوزه‌ها آمده اعلام کردند رای‌دادن وظیفه مسلمشان است. آنها به آنچه که خواست رهبرشان باشد عمل می‌کنند.

روزنامه الرای کویت نیز تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های ایران غیرقابل پیش‌بینی‌بودن است. مردم برخلاف انتقادهایی که دارند ناگهان حضوری غیرمنتظره از خود نشان می‌دهند. امروز میلیون‌ها ایرانی به پای صندوق‌های رأی می‌روند. از مهم‌ترین ویژگی‌های ملت ایران این است که تحلیلگران و ناظران قدرت پیش‌بینی گام‌های آن را ندارند و نمی‌توانند مواضع مردم ایران را در قبال بیشتر انتخابات‌ها پیش‌بینی کنند. آنها ناگهان در مقابل چالش‌هایی که نظام با آن روبه‌روست [به صحنه] می‌آیند و معادلات را کاملا تغییر می‌دهند و حضوری غیرمنتظره از خود نشان می‌دهند.

شبکه خبری المنار هم گزارش داد: مردم پس از سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی به صورت پرشورتری در حوزه‌های انتخابیه حضور یافتند. مردم ایران از ساعتی قبل از آغاز انتخابات در صف‌های طویل برای شرکت در انتخابات لحظه‌شماری می‌کردند و حضور آنان بسیار پرشور و پرنشاط بوده است.

محمد تقوی