چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
جلوه ای از عدالت ورزی دولت نهم
۱) در سفرهایی که مظفرالدین شاه در سال ۱۳۲۰ (۱۹۲۰) و ۱۳۲۳ (۱۹۰۵) به پاریس داشته است عریضههای زیادی به او نوشته شده است که اشارهبه پارهای از آنها خالی از لطف نیست:اعلیحضرتا...! من در انتظار خواهرم مادموازل کرامپل هستم، این ایام در روسیه مقیم است. چون او مریض است و من میل دارم که در فرانسه بماند و با هم باشیم سرمایهای برای تجارت احتیاج داریم، به مبلغ ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ فرانک، تهیه این مبلغ برای من پنجاه و هشت ساله غیرمقدور است.
امیدوارم که اعلیحضرت این مسوول را به عین رضا مورد قبول قرار دهند... اگر این درخواست مورد قبول قرار بگیرد و من مغازهای باز کنم به پاس حق اعلیحضرت عکس آن شاهنشاه را بالای تابلوی مغازه خود خواهم گذاشت.ایضا! اعلیحضرتا، دیروز سهشنبه موقعی که پاریس بودم هر قدر نزدیک مقر شاهانه انتظار زیارت اعلیحضرت را کشیدم به این سعادت نرسیدم، اما در این فاصله، جیببری انگشتری الماس مرا که به قصد تعمیر همراه داشتم از جیبم ربود... فکر کردم که چون علت اصلی این دزدی وجود شخص اعلیحضرت بوده خواستم که در مقابل محکمهای برایشان اقامه دعوی کنم، اما هرچه تحقیق کردم دیدم که در قوانین فرانسه راهی برای این کار نیست. به همین جهت بهتر آن دیدم که مستقیما به اعلیحضرت مراجعه کنم و غرامت این سرقت را که اعلیحضرت من غیرقصد مسبب آن بودهاند از ایشان بخواهم.
۲) در سفرهای استانی آقای احمدینژاد، در شهرستان چندین گونی عریضه و شکایت دریافت میدارند که از تنوع و گوناگونی زیادی برخوردارند، از میان اینها پارهای تقاضای مساعدت مالی دارند، برخی از نداشتن شغلی برای خود و فرزندان گلهمند هستند و پارهای از تضییع حقوق خود در ادارات دولتی گلایه دارند. آقای احمدینژاد در پاسخ به عریضهها، برخی را برای دریافت وام به بانکها و بنیاد مسکن معرفی نموده، برای دانشآموزی که تقاضای دوچرخه کرده دوچرخه فرستاده و نظایر آن، اما در پاسخ به غالب عریضهها مبلغ ۶۰ هزار تومان ارسال نموده است.
۳) پاسخ به شکایات مردم در جای خود اقدامی درخور تحسین است، چراکه یکی از شاخصهای توانمندسازی مردم میزان پاسخگویی دولتهاست. در این صورت مردم احساس اهمیت، مشارکت و منزلت میکنند. اما چگونگی پاسخ به شکایات و خواستههای مردم از اهمیت دوچندان برخوردار است.
۴) این اقدام با هیچکدام از مبانی نظری رفاه و سیاستهای حمایتی همخوانی ندارد، یارانه نقدی هم تلقی نمیشود چون یکی از خصوصیات یارانه نقدی استمرار منظم آن برای یک برنامه زمانی معین و گروههای هدف معین است.
۵) این اقدام از منظر عدالت نیز فاقد مبانی و توجیه است. پاسخ ناصحیح و غیراصولی به خواستههای متفاوت از منظر عدالت زیر سوال است. تکلیف آن کسی که فاقد قابلیت و توان لازم برای حتی نوشتن یک نامه است و یا ساکن روستای دورافتادهای است که نه دسترسی و نه آگاهی از حضور رئیسجمهور دارد چه میشود. در هفته گذشته بهطور تصادفی در یکی از شهرستانها که رئیسجمهور در این اواخر سفر کردهاند با ۲۰ نفر از کسانی که ۶۰ هزار تومان دریافت کردهاند برخورد داشتم، برآورد سرانگشتی بنده این بود که از این ۲۰ نفر ۸ نفر آنها فقیر نیستند و نیاز به حمایت ندارند و از وضع مالی نسبتا خوبی برخوردارند. ۹ نفر فقیر هستند اما تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند و ۳ نفر فقیر هستند و تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی هم نیستند. گروه اول که به غلط چنین حمایتی از آنها شده، گروه دوم حمایت مضاعف و نسبت به سایر افراد تحت پوشش ناعادلانه از آنها حمایت صورت گرفته است و به گروه سوم هم غیراصولی این حمایت صورت پذیرفته است بنابراین چنین اقدامی محشون از بیعدالتی است.
۶) مبالغ پرداختی در چه فصلی از بودجه سال ۱۳۸۶ آمده است و چه منطقی بر تخصیص آن حاکم بوده است؟
۷) دادن آبنبات به مردمی که در نتیجه سیاستهای اقتصادی دولتها، بالاخص دولت نهم و فقدان یک چتر حمایتی اصولی در چنین وضعیت رنجور بیمار و مستاصلی قرار گرفتهاند کجای عدالت است؟ با ایهام از عریضه دوم به مظفرالدین شاه در بند یک، مسبب اصلی این مصیبتها و شکایتهای مردم سیاستهای غلط و عملکرد مسوولان اجرایی و سیاستگذار کشور است که ساز و کار لازم برای به محاکمه کشیدن آنها توسط مردم فقیر و محروم وجود ندارد!
۸) از هماکنون مردم شروع به نوشتن نامه برای سفر بعدی رئیسجمهور نمودهاند! و قطعا میزان عریضهها و درخواستها به چندین برابر خواهد رسید که دولت امکان پاسخ مقتضی به آنها را نخواهد داشت.
۹) جناب آقای احمدینژاد، پر واضح است که صرف این مبالغ به این شکل میتواند به شما کمک کند. عکس شما بر بالای مغازهای قرار گیرد و به شما و همکاران و همقطاران در انتخاباتهای آتی کمک کند، اما به آنهایی که این پول را دریافت میکنند کمکی نخواهد کرد. آقای احمدینژاد، اگر میخواهید به این مردم خدمت کنید یک اقدام انجام دهید، همین کفایت میکند و آن کنترل و تکرقمی کردن نرخ تورم است، البته به گونهای که مردم لمس و باور کنند که در عمل چنین اتفاقی افتاده است. توزیع این منابع که فاقد هیچ مبانی و اصولی نیست فقط به تورم، بیعدالتی و بیبرنامگی دامن میزند.
۱۰) پوپولیسم بلای توسعه، پیشرفت و آبادانی یک ملت و خلاف عدالت است. برای رضای خداوند و خدمت صادقانه به مردم دست از این کار برداریم و برای دردها و آلام و مشکلات مردم فکری اصولی کنیم.
وحید محمودی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست