سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

«بهمنی» بر تحلیل ها


«بهمنی» بر تحلیل ها

روز ۲۲ بهمن تاریخی را پشت سر گذاشتیم برای مردم, مثل همیشه تجدید خاطره و پیمانی بود با امام, شهدا, انقلاب, نظام و رهبری گرچه مروری بر تلاش ها و نوع برخورد دشمنان انقلاب خالی از لطف نیست

روز ۲۲ بهمن تاریخی را پشت سر گذاشتیم. برای مردم، مثل همیشه تجدید خاطره و پیمانی بود با امام، شهدا، انقلاب، نظام و رهبری. گرچه مروری بر تلاش‌ها و نوع برخورد دشمنان انقلاب خالی از لطف نیست.

می‌دانیم که رسانه‌های تبلیغی آمریکا، انگلیس و اسرائیل از قبل می‌کوشیدند این «فرصت» را به «تهدید» مبدل کنند و در این راه از ارائه تحلیل‌های متناقض و کم مایه بهره‌ها جستند، اما حضور میلیونی و یکپارچه مردم در سراسر کشور بهت و سردرگمی آنان را چنان رقم زد که برخی گویا دچار هذیا‌ن‌گویی شدند، برخی به یاس و سرخوردگی خود اعتراف کردند و برخی از سر عدم شناخت واقعیت‌ها اعلام کردند، ما پیروز شدیم! به عنوان نمونه یکی نوشت: به راهپیمایان ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان در همان راهپیمایی پول دادند. دیگری ادعا کرد: مردم به عشق ساندیس و کیک و شیرکاکائو آمده بودند.

سومی که ادعای روشنفکری هم می‌کند، اعلام کرد: این جمعیت که دیدید ما بودیم، اما چون بی‌سر و صدا آمده بودیم کسی نفهمید!

آن تحلیلگر برجسته! هم مدعی شد: چرا احمدی‌نژاد پس از سخنرانی از مردم ترسید و با هلیکوپتر مراسم را ترک کرد! (غافل از این که رئیس‌جمهور مانند مردم و در میان مردم خود را به مراسم رسانده بود). محسن سازگارا که هدایت عملیاتی جریان ضدانقلاب در خارج از کشور را سعی می‌کند برعهده بگیرد و در شبکه تلویزیونی VOA مرتبا حضور می‌یابد نیز در تاریخ ۷ بهمن گفت: «در راهپیمایی ۲۲ بهمن با آمدن به خیابان در واقع نمایش قدرت می‌دهیم و به دنبال فلج‌سازی حکومت، مشروعیت‌زدایی و ایجاد شکاف در حکومت و پایین کشیدن دولت هستیم.

این که در ۲۲ بهمن می‌توانیم مراکز قدرت را بگیریم و کارشان را تمام کنیم موضوعی است که بعد به آن می‌پردازم.» افزون بر آن مهندس موسوی چند روز قبل از راهپیمایی به صراحت دعوت و اعلام کرده بود: «در روز ۲۲ بهمن باید با حفظ «هویت» حضور داشته باشیم و سعی کنیم با رفتار خود اثرگذار باشیم.» عطاءالله مهاجرانی نیز قبل از راهپیمایی وعده داده بود: «امسال و این بهمن، سال دیگر و بهمن دیگری است. بهمنی که دنیا را مبهوت می‌کند... مردم باید با حضور مشخص و با «هویت» ممتاز خویش نشان دهند که شعار نفی استبداد همچنان شعاری زنده است. ۲۲ بهمن برای جنبش سبز فرصت دیگری است.»

مهاجرانی اما، پس از راهپیمایی از در دیگری وارد شد و با پذیرش شکست نوشت: «برخی گمان می‌کردند ۲۲ بهمن نظام جمهوری اسلامی سقوط می‌کند و آن برخی، جشن پیروزی برگزار می‌کنند... اما اکنون دیدند نه تنها چنین اتفاقی نیفتاد، بلکه نظام.... توانست نشان دهد که از پشتوانه مردمی و ملی برخوردار است و اکنون دوستان مبهوت و دمغ شده‌اند.» این بهت و دمغ شدن را در تحلیل‌ دیگر تحلیلگران جنبش به اصطلاح سبز بوضوح می‌توان دید. در کنار آنها که از سر«مستی» اعلام پیروزی کرده بودند، کسان دیگری این شکست را توجیه کردند و نوشتند: «باید این واقعیت را بپذیریم که روز ۲۲ بهمن ۱۳۸۸ جنبش سبز شکست تاکتیکی داشته است و از نظر سازماندهی و رهبری و تشکیلات بسیار ضعیف است.»

بررسی همه این تحلیل های متضاد نشان می‌دهد که این جنبش تا امروز رهبران زیادی به خود دیده است ،رهبرانی که قصد داشتند با طراحی تاکتیک «اسب تروا» عملیاتی غافلگیرانه انجام دهند. اما وقتی ۲۲ بهمن گذشت و روسیاهی به ذغال ماند، با انتشار تحلیلی دیگر، اعتراف کردند، اشتباهی بزرگ را مرتکب شده‌اند و نباید به جای رهبری اصلی جنبش! به مردم رهنمود غلط می‌دادند. (اعتراف ابراهیم نبوی)‌. در حالی که همین مردم و حتی اندک هواداران این جریان نیز- به توصیه حضور با هویت جمعی و مشخص از سوی رهبر به اصطلاح جنبش هیچ وقعی ننهادند.

معنای این سخن، چنین نیست که میلیون‌ها زن و مرد حاضر در راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر کشور همه دارای یک فکر و سلیقه بوده‌اند، بلکه قدر مشترک آنان عشق به انقلاب، امام، رهبری و جمهوری اسلامی بوده است و به همین دلیل هویت جمعی آنان در سایه این «اشتراک دیدگاه» شکل گرفت تا دست ردی باشد بر سینه همه کسانی که در مقابل مردم به دنبال «هویت»‌سازی‌‌های جعلی بودند.

باید به این هوشیاری و خودآگاهی مردم آفرین گفت که هم نقشه حساب شده تفرقه‌افکنان داخلی و خارجی را نقش بر آب کرد و هم بهمنی دیگر و ۲۲ بهمنی متفاوت و تاریخی به ثبت رساند: اینک بماند که تحلیلگران بی اطلاع از مردم و واقعیت ها، هم دمغ شدند و هم مایوس.

بیژن مقدم