شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
باقلا، منبع طبیعی فسفر و آهن
باقلا، گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقاست که از ۵هزار سال پیش کشت می شود.
این گیاه حاوی مواد مغذی لازم برای بدن از جمله فسفر، پتاسیم، ویتامین K و آهن است. میزان مصرف باقلا در اروپا، آفریقا و آسیا بسیار بالاست.
به نوشته سایت «ehow»، این گیاه منبع عالی تیامین است که برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم عصبی ضروری است.
ویتامین A موجود در آن برای سلامت پوست، تقویت بینایی و رشد استخوان ضروری است.
مقدار زیاد پتاسیم در باقلا به بدن کمک می کند تا فشار خون را در حد طبیعی حفظ کند و عملکرد قلب را تنظیم کند.
فسفر موجود در این گیاه برای شکل گیری استخوان و دندان مهم است و به بدن در بهره گیری از ویتامین کمک می کند.
منبع غنی فیبر است. فیبر به سیستم گوارشی کمک می کند تا غذا سریع تر هضم شود.
باقلا کم کالری و بدون کلسترول است.
اسیدآمینه آن نقش انتقال دهنده عصبی را در مغز ایفا می کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست