دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
گوهری در قلب کویر
● شناسنامه
▪ ورزشگاه ۱۵۰۰۰ نفری زاهدان
▪ هدیه ای منحصر به فرد برای سیستان
کار ساخت ورزشگاه ۱۵۰۰۰ نفری زاهدان از مهرماه ۱۳۸۰ آغاز و زمان اتمام این پروژه ملی ورزشی سال ۱۳۸۶ بوده است. مساحت کاسه استادیوم ۱۹۳۲۵ متر مربع است.
ورزشگاه ۱۵۰۰۰ نفری زاهدان که در دهکده بزرگ المپیک این شهر واقع شده دارای ۴ رختکن مجزا است که داخل هر رختکن یک سونا برای استفاده ورزشکاران ساخته شده است. برای رفاه تماشاگران در این استادیوم ۱۲۰ چشمه سرویس بهداشتی ساخته شده است. ورزشگاه ۱۵۰۰۰ نفری زاهدان از پروژه های ملی است.
این استادیوم دارای زمین چمن مصنوعی استاندارد، پیست دوومیدانی، اسکوربورد، ۴ رختکن، ۴ سونا، رختکن داوران، فضای اداری و پارکینگ بزرگ است. این ورزشگاه گنجایش ۱۵۰۰۰ نفر تماشاگر را دارد. جایگاه ویژه با گنجایش ۱۷۳ عدد صندلی برای میهمانان و خبرنگاران که دارای سقف چادری مخصوص است در نظر گرفته شده است. زمین فوتبال این ورزشگاه استاندارد و مطابق با آخرین دستورالعمل فیفا جهت برگزاری بازیهای آسیایی، جهانی و رسمی ساخته شده است. دور زمین چمن پیست دوومیدانی ۸ خط برای انجام مسابقات دوومیدانی درنظر گرفته شده است. سیستم نور آن دارای ۴ دکل نورافکن با ۷۰۰ لوکس روشنایی مطابق با آخرین استانداردهای دنیاست و سیستم صوتی آن مجهز و کامل است. به خاطر گرمسیر بودن منطقه و مشکل کمبود آب در زاهدان چمن ورزشگاه از چمن مصنوعی پوشیده شده است. پیش بینی پارکینگ جهت پارک ۸۷۷ خودرو شده است. مساحت پارکینگ ۲۲۰۰۰ متر مربع است. حدود ۶ میلیارد و پانصد میلیون تومان برای اجرای ساخت ورزشگاه ۱۵۰۰۰ نفری زاهدان هزینه شده است. این ورزشگاه را یکی از زیباترین ورزشگاه های ۱۵۰۰۰ نفری در سطح کشور می توان نامید که مطابق با استانداردهای روز جهان ساخته شده است. ورزشگاه ۱۵۰۰۰ نفری زاهدان در دهکده المپیک این شهر واقع شده است.
برق شادی در چشمهایش دیده می شد، با اشتیاقی خاص لباس های تمیز خود را از گنجه بیرون آورد تا خود را سریع به مقصد برساند. هیچ کس از او نپرسید کجا با این سراسیمگی!
پسرک بلوچ با لباس محلی برای اولین بار قرار بود پا به محلی بگذارد که پدران و مادران او از افتتاح یک استادیوم به عنوان یک رویا نام می بردند اما حالا این اتفاق رویا نبود واقعیت داشت. استادیومی شیک، مدرن با تجهیزات کافی در قلب کویر.
به راستی کمتر کسی گمان می برد در استان محروم سیستان و بلوچستان روزی استادیومی افتتاح شود که شاید سرآغازی باشد برای پایان محرومیت طولانی مردمان این منطقه، برای مسؤولان و دست اندرکاران ساخت این مجموعه لذت دیدن خنده های کودکان معصوم منطقه بس بود که مشقت کار در کویر را به جان بخرند. آنان ساختند تا مردم مظلوم سیستان و بلوچستان در راستای تحقق شعار دولت عدالت محور از یکی از حقوق شهروندی خود بهره گیرند.
مردان و زنان سیستان امیدهای بسیاری در دل دارند همانگونه که هموطنان آنها در استان های همجوار امیدوار بودند که با ورود ورزش به استانشان همه چیز رنگ جدید به خود بگیرد. آنها می خواهند مثل سایر ایرانی ها سهمی در بین نفرات افتخارآفرین ورزشکار داشته باشند. سیستانی ها می خواهند همانند دولتمردانشان شعار «ما می توانیم» را صرف کنند، پیرمرد بلوچ می گوید: «پوششم، گویشم متفاوت است اما قلبم برای ایران می تپد پس زنده باد ایران و ایرانی».
بدون دعوت و فراخوان تمام صندلی های ورزشگاه به چشم بر هم زدنی پر شد، مدیران استانی باور نمی کردند در نخستین روز تولد استادیوم چنین جمعیتی برای به تصویر کشیدن یک حماسه ورزشی دور هم جمع شوند. آنقدر شور و هیجان داشتند که هرچه شادی کردند خسته نشدند. آنها مردمانی قدرشناس بودند چون از ثانیه اول مراسم افتتاحیه ثابت کردند شایسته بهترین خدمات و امکانات هستند. تشویق های منظم، احترام به یکدیگر، تکریم میزبان همه و همه اسنادی بودند بر شایسته بودن مردمان سیستان و بلوچستان.
محمد علی آبادی رییس سازمان تربیت بدنی روزی در این استان در جهاد سازندگی خدمت می کرد و با درد این مردم آشناست و حالا می خواهد لبخند را بر مردم محروم استان هدیه کند. دکترده مرده استاندار سیستان و بلوچستان با مطرح کردن این مطلب می گوید: «در دولت نهم استان سیستان و بلوچستان شناسنامه دار شد، صرف ارقام نجومی در زیرساخت های استان باعث شد به عینه شاهد پیشرفت پروژه های عمرانی باشیم اما باید به صراحت اعلام کنیم استان ما در امر ورزش دچار عقب ماندگی های بسیاری است و برای رفع این معضل باید گام های انفجاری برداریم. به همین دلیل مسؤولیت ما دوچندان شده است.
دکتر ده مرده در ادامه توضیح می دهد: «ما در شرایط فعلی تنها به فکر جذب سرمایه گذاران در امر ورزش استان هستیم. امروز باید با افتخار به خود ببالیم که در کشورهای همجوار استان سیستان و بلوچستان نظیر پاکستان، افغانستان و هند چنین ورزشگاهی وجود ندارد. ما یکی از استان هایی به شمار می رویم که جمعیت جوانانمان در سطح بالاست. حالا اگر این انرژی را در مسیر ورزش هدایت کردیم می توانیم ادعا کنیم که گوشه ای از وظیفه اصلی خود را انجام دادیم.»
● ۱۱۴ پروژه در ۲۱ استان
ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زاهدان در حالی افتتاح شد که به طور همزمان پروژه ورزشی دیگر در سطح کشور به بهره برداری رسید.
این ۱۱۴ پروژه در ۲۱ استان کشور در مساحتی بالغ بر ۲۴۷۹۹۱ متر مربع و با اعتبار ۲۸۶۴۸۲ میلیارد تومان به بهره برداری رسیدند.
۱) آذربایجان شرقی: ۱۰ پروژه (یک روباز- ۹ سرپوشیده) در مساحت ۱۳۹۲۸ مترمربع و با اعتبار ۲۵۰۲۶ میلیون ریال.
۲) آذربایجان غربی: ۴ پروژه سرپوشیده در مساحت ۵۱۴۰ مترمربع با اعتبار
۱۴۴۰۰ میلیون ریال.
۳) اردبیل: ۲ پروژه سرپوشیده در مساحت ۱۷۰۰ مترمربع و با اعتبار ۵۰۰۰ میلیون ریال.
۴) اصفهان: ۵ پروژه (۴ روباز- یک سرپوشیده) در مساحت ۴۳۶۰۰ مترمربع با اعتبار
۵۲۵۰ میلیون ریال.
۵) تهران: ۲۸ پروژه (۷روباز- ۲۱ سرپوشیده) در مساحت ۷۰۶۶۸ مترمربع و با اعتبار
۸۵۵۵۳۰ میلیون ریال.
۶) چهارمحال و بختیاری: ۴ پروژه سرپوشیده در مساحت ۴۷۴۰ مترمربع با اعتبار
۱۳۵۹۲ میلیون ریال.
۷) خراسان رضوی: ۱۷ پروژه (۱۶ سرپوشیده- یک روباز) با اعتبار ۵۰۳۳۸ میلیون ریال.
۸) خراسان شمالی: یک پروژه سرپوشیده در مساحت ۱۳۰۰ مترمربع با عتبار ۳۵۰۰ میلیون ریال.
۹) خوزستان: ۳ پروژه سرپوشیده در مساحت ۱۰۸۰ مترمربع با اعتبار ۲۴۰۰ میلیون ریال.
۱۰) زنجان: ۶ پروژه (۳روباز- ۳سرپوشیده) در مساحت ۲۲۴۵۲ مترمربع با اعتبار
۱۳۲۰۰ میلیون ریال.
۱۱) سیستان و بلوچستان: یک پروژه سرپوشیده در مساحت ۱۳۴۱ مترمربع با اعتبار ۱۷۶۶ میلیون ریال.
۱۲) فارس: ۴ پروژه سرپوشیده در مساحت ۵۶۸۰ مترمربع با اعتبار ۱۳۱۰۰ میلیون ریال.
۱۳) قزوین: ۶ پروژه سرپوشیده در مساحت ۶۴۰۰ مترمربع با اعتبار ۱۰ هزار میلیون ریال.
۱۴) کرمانشاه: ۲ پروژه سرپوشیده در مساحت ۲۶۰۰ مترمربع با اعتبار ۷۰۰ میلیون ر یال.
۱۵) گلستان: ۴ پروژه (یک روباز- ۳ سرپوشیده) در مساحت ۳۹۱۴ با اعتبار
۱۱۸۰۰ میلیون ریال.
۱۶) لرستان: یک پروژه سرپوشیده در مساحت ۱۳۰۰ مترمربع با اعتبار ۳۵۰ میلیون ریال.
۱۷) مازندران: ۴ پروژه سرپوشیده در مساحت ۵۴۰۰ مترمربع با اعتبار ۱۱۴۰ میلیون ریال.
۱۸) مرکزی: ۵ پروژه سرپوشیده در مساحت ۵ هزار مترمربع با اعتبار ۱۱۴۰ میلیون ریال.
۱۹) هرمزگان: ۳ پروژه سرپوشیده در مساحت ۴۳۸۸ مترمربع با اعتبار ۱۰۷۰۰ میلیون ریال.
۲۰) همدان: ۴ پروژه (یک روباز- ۳ سرپوشیده) در مساحت ۱۲۷۳۰ مترمربع با اعتبار ۱۳ هزار میلیون ریال.
۲۱) یزد: یک پروژه سرپوشیده در مساحت ۱۷۰۰ مترمربع با اعتبار ۴۵۰۰ میلیون ریال.
در مجموع ۱۱۴ پروژه در مساحت ۲۴۷۹۹۱ مترمربع با اعتبار ۲۸۶۴۸۲ در ۲۱ استان سراسر کشور به بهره برداری می رسد.
جواد حسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست