چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
فقط بگو چی دوست داری
خیلی از ما عادتهای غذایی عجیبی داریم؛ عادتهایی که نمیدانیم از کجا میآیند و اصلا چطور ما را به سمت غذایی خاص هل میدهند یا از غذایی خاص دور میکنند...
این عادتها گاهی خوب هستند و گاهی بد. برای دانستن ۸ راز مهم درباره عادتهای غذایی این راهنما را بخوانید.
۱ اگر پنیرهای ویژه و گران برای شما جذاب نیست
شما میتوانید کارشناس مزه باشید. حس چشایی شما دقیق و حساس است و همین باعث میشود تا مزه پنیرهای خاص و گرانی که خیلیها دوست دارند، تحمل نکنید. احتمالا حس بویایی بسیار قویای هم دارید و به همین راحتیها نمیتوانید بوی پنیر را که نوعی کپک است، تحمل کنید.
۲ اگر خوراکی رویایی شما کاملا سرد یا داغداغ است
اگر تا الان از مرگ پرزهای چشایی خود جان سالم به در برده باشید، شانس آوردهاید. وقتی که غذای یخ یا داغ میخورید و متوجه درجه حرارت خیلی بالا یا خیلی پایین آن نمیشوید، یعنی پرزهای چشایی را بیحس و کاربرد کردهاید و باید خیلی مراقب باشید. پس بستنیای که همین الان از فریزر بیرون آمده، سیبزمینی داغی که تازه از ماهیتابه خارج شده، یخ و... را روی زبان خود نگذارید.
۳ اگر شکلات تلخ در دهان تان مزه زغال میدهد...
احتمالا عصبهای چشاییتان آسیب دیده است. این آسیبدیدگی بیشتر در افرادی اتفاق میافتد که جراحی دهان و دندان داشتهاند یا لبشکریاند. این افراد مزههای تلخ را تلختر از آنچه هست، احساس میکنند.
۴ اگر با خوردن هویج و کلم شاد میشوید
مادرتان هم شبیه شماست. اشتیاق و علاقه به خوردن کلم و هویج از دوران بارداری او به شما به ارث رسیده و برخلاف عادت به مصرف نمک، خیلی ارثیه خوبی است.
۵ اگر ترجیح میدهید به جای گشنیز، صابون بخورید
درست شبیه کوررنگی به بیماریای به اسم کوربویی دچار شدهاید و نمیتوانید عطر قوی سبزیهایی مثل گشنیز را تشخیص دهید. وقتی هم متوجه عطر غذا نمیشوید دیگر فرق بین یک ماده غذایی خوشبو و معطر را با ماده شیمیایی تشخیص نمیدهید.
۶ اگر به نمک معتادید
اگر از مادرتان بپرسید در زمان بارداری، گرفتار ویارهای صبحگاهی بوده یا نه، به احتمال زیاد جوابش مثبت است و برای شما درددل میکند که چقدر صبحها حال بدی داشته است. تحقیقات نشان میدهد این بیماری صبحگاهی خانمهای باردار، حجم آب داخل رحم آنها را کم میکند و وقتی جنین درون رحم دچار کمآبی میشود، نمک خون مادر را مصرف میکند. عادت به نمک، از همان دوران جنینی در شما مانده است.
۷ اگر فلفل قرمز در دهان شما کوره آتش درست میکند
غذاهای تند هیچوقت برای شما مطبوع نیست و حتی کمی فلفل در غذا، زبان شما را میسوزاند، چون الیاف چشایی شما به شدت حساس است. حس چشایی حساس، تندی فلفل را تاب نمیآورد و رستوران غذاهای هندی، هیچوقت رستوران مورد علاقه شما نخواهد بود.
۸ اگر قهوه سیاه دوست دارید...
تبریک میگوییم؛ قدرت چشایی شما فوقالعاده است. مزههای مختلف شوری، تلخی، تندی و شیرینی را به سرعت تشخیص میدهید و قدرت چشایی شما شبیه دستگاه دقیقی، میتواند تکتک این مزهها را از هم تمایز دهد.
دکتر سیدضیا الدین مظهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست