چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

حضور کره‌ای‌ها را در بازار چاپگرهای لیزری جدی بگیرید!


حضور کره‌ای‌ها را در بازار چاپگرهای لیزری جدی بگیرید!

به‌ شکل سنتی قباله بازار چاپگرهای لیزری داخل کشور در اختیار HP قرار دارد و معلوم نیست که در چه هنگامه‌ای تن به شراکت با دیگر برندهای معتبر خواهد داد. البته تعداد بازیگران بازار …

به‌ شکل سنتی قباله بازار چاپگرهای لیزری داخل کشور در اختیار HP قرار دارد و معلوم نیست که در چه هنگامه‌ای تن به شراکت با دیگر برندهای معتبر خواهد داد. البته تعداد بازیگران بازار چاپگرهای لیزری محدود به برندهایی مانند HP، Canon، Samsung، Epson، Lexmark، Dell و Epson است. از این میان دسترسی محصولات HP، Canon و Samsung به‌ سهولت امکان‌پذیر و دسترسی به محصولات دیگر برندهای جهانی صعب و دشوار است!

بازار چاپگرهای جوهرافشان نیز به‌ شکلی سنتی بیشتر متعلق به Canon است و Samsung را در این بازار راهی نیست، اما Epson حضور پررنگ‌تری در بازار جوهرافشان‌ها دارد. جناب canon سهم کمتری در قیاس با HP در بازار لیزری‌ها دارد، اما سهم HP از بازار جوهرافشان‌ها قابل توجه است، هر چند مدل‌های لیزری در اولویت قرار دارند.

اینها را گفتم تا جایگاه Samsung را به ‌عنوان بازیگر جوان این وادی با شفافیت بیشتری مشخص کنم. این شرکت کره‌ای به دلیل وجود پیش‌زمینه علمی و ارتباطات خوب که با مراکز علمی و توافقنامه‌هایی که با شرکت‌های این‌کاره منعقد کرده، توسعه بومی تکنولوژی را مورد توجه قرار داده است. هر چند در سال‌های نخستین با مشکلات عدیده‌ای مواجه شد و بعید نبود که به خاک سیاه بنشیند، اما توانست از سد بحران‌ها عبور کند و در حال حاضر ‌نقشی مهم در چند حوزه مهم دیجیتال دارد.

کوتاه درباره Lexmark

خداوکیلی آن‌هایی‌که چهار پنج سال پیش از چاپگرهای Lexmark استفاده می‌کردند بر ارزش فنی بالا و تکنولوژی قابل قبول آن اذعان دارند، اما نکته منفی ماجرا عدم پشتیبانی مناسب محصولات این شرکت در بازار داخلی بود. به‌ بیان دیگر Lexmark به بدترین نوع ممکن در بازار داخلی معرفی و توزیع شد. چنانچه محصولات Lexmark مورد اعتماد و توجه سازمان‌های دولتی قرار می‌گرفت به‌ طور قطع در زمره محصولات ماندگار بازار داخلی قلمداد می شد که نشد!

جالب آنکه تمامی چاپگرهای Dell توسط Lexmark طراحی و تولید می‌شوند و ماهی نیست که جایزه‌ای، ‌تقدیری چیزی کسب نکنند. در هر حال حیف است که دسترسی به محصولات Lexmark در بازار داخلی آسان نیست!

و اما Samsung

به شخصه هفت سالی می‌شود که با چاپگرهای این شرکت کره‌ای آشنا هستم و راستش استفاده از محصولاتش را در آن ایام بر محصولات لیزری Canon ترجیح می‌دادم. خوب می‌دانم که Canon و Samsung موفقیت‌های بسیاری در ارتقای کیفی محصولات لیزری خود کسب کرده‌اند و اکنون می‌توان به هر دو شرکت اعتماد کرد. تفاوت این دو در این است که Canon بازار بزرگ جوهرافشان‌ها را در اختیار دارد، اما Samsung به طور اختصاصی در بازار لیزری‌ها حاضر و ناظر است و تمام توان خود را مصروف توسعه قابلیت‌های خود در این حوزه کرده است. از سوی دیگر Samsung توان فنی بالاتری در قیاس با Canon دارد و طی سه چهار سال اخیر پیشرفت‌های بیشتری داشته است. نکته جالب اینکه Samsung اولین شرکتی بود که با عرضه مدل‌های CLP توانست مدل‌های لیزری رنگی را در سبد خرید کاربران غیرحرفه‌ای وارد کند و هم‌اکنون نیز سهم قابل‌توجهی از این بازار را در اختیار دارد. در زمینه چاپگرهای تک رنگ نیز تا مدت‌ها ارزان‌ترین لیزری تک‌رنگ، محصولی از Samsung و از خانواده ML بود. اوج بی‌انصافی بازار در این بود که چاپگر قدرتمند HP ۱۱۰۰ را -که روزگاری در تمامی شرکت‌ها حضور داشت- با مدلی از Samsung مقایسه می‌کردند که حداقل ۱۰۰ هزار تومان ارزان‌تر بود!

به‌ دلیل انجام همین مقایسه‌ها بود که چاپگرهای ارزان‌قیمت Canon تا سال‌ها مورد اعتماد نبودند، اما Samsung بازار چاپگرهای لیزری را از چند زاویه مورد حمله قرار داد و اگر منصف باشیم بیش از آن چیزی که تصور می‌شد به موفقیت دست پیدا کرده است.

خلاصه آنکه توصیه می‌شود محصولات لیزری تک‌رنگ و به خصوص لیزری رنگی این شرکت را در کنار دیگر انتخاب‌های خود قرار دهید.