پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
عملیات ناکام
جنگ ۲۲ روزه رژیمصهیونیستی علیه غزه در حالی با بر جای گذاشتن بیش از ۱۳۰۰ شهید، نزدیک به ۵۴۰۰ زخمی و خسارات مادی در حدود ۲ میلیارد دلار پایان یافت که این رژیم در دستیابی به اهداف خود کاملا ناکام بود.
اسرائیل قصد داشت در میان سایر اهداف، تونلهایی که برای انتقال کالا و تسلیحات از مصر به غزه مورد استفاده قرار میگرفتند را تخریب کند اما حتی از دستیابی به این هدف هم بازماند. با گذشت کمتر از یک هفته از برقراری آتشبس و با تلاشهای شبانهروزی مقنیها، این تونلها بازسازی شده و فعالیت خود را از سر گرفتهاند.
زمان بازسازی و تمیزکاری در غزه فرا رسیده است. در اردوگاه آوارگان برزیل در مجاورت مرز مصر و در جنوب نوار غزه گردانندگان تونلهای رفح که برای انتقال انواع کالاها از جمله تسلیحات از مصر به نوار غزه مورد استفاده قرار میگرفتند گرد هم آمدهاند تا آسیبهای وارد آمده به تونلها را از بابت بمبارانهای گسترده ارتش اسرائیل ارزیابی کنند.
زنی مویهکنان در برابر تلی از خاک و نخاله ساختمانی که زمان ساختمانی ۴ یا ۵ طبقه بوده، نشسته است. همسر و پسرانش در حال جابهجایی نخالههای ساختمان به سمت دیگر خیابان هستند.
حسن ۲۸ ساله که در یکی از تونلها چند خانه آنسوتر مشغول به کار است با اشاره به خانهای که زن در برابرش نشسته است، میگوید: دهانه یکی از تونلها به زیرزمین این خانه باز میشد. ۲ ماه طول کشید تا این معبر زیرزمینی که ساخت آن عاقبت نوامبر سال گذشته میلادی به پایان رسید به بهرهبرداری برسد و ۱۳ نفر شبانه روز برای ساخت آن تلاش کردند. او با خنده میافزاید: من موش هستم. نیمی از عمرم را آن پایین میگذرانم.
کارفرمای حسن درون یک آلونک سیمانی ایستاده و بر آستانه تونلی که جلوی پایش قرار گرفته است، فریاد میزند: محمد چراغ را به سقف آویزان کن و زود برگرد بالا! این تونل ۲۶ متر عمق و ۳۳۰ متر طول دارد. ورودی و خروجی تونل با تختههای چوبی پوشانده شدهاند اما داخل تونل چنین نیست. هزینه ساخت هر تونل در حدود ۷۰ هزار دلار است. این تونل ویژه در آنسوی مرز به داخل منزل مسکونی باز میشود. پلیس مصر از وجود این گذرگاه مخفی و دیگر تونلها اطلاع دارد ولی هیچکاری انجام نمیدهد.
تونلی که حسن در حال مشارکت در بازسازی آن است هنوز برقدار نشده و به همین جهت امکان انتقال کالا از طریق آن وجود ندارد. موتورهایی که آسانسورهای دو سوی تونل را فعال میسازند، سیستم تهویه هوا و روشنایی تونل به دلیل نبود برق کار نمیکنند و به تبع آن نمیتوان از تونل استفاده کرد.
نوری سوسوزنان در انتهای تونل دیده میشود. محمد در حال بالا آمدن است. کمتر از ۲ دقیقه بعد به بالای نردبان چوبی میرسد. صورتش غرق در عرق است و تیشرت سبزرنگش خیس شده است. نفسزنان و در حالی که به آرامی روی زمین مینشیند، میگوید: همه چیز مرتب است. در حالی که نفسهایش مقطع و سنگین هستند، میافزاید: برخی بخشهای تونل ریزش کرده و چند روزی طول میکشد که خاک را خارج کنیم اما توانستم خود را به آنسوی مرز برسانم.
● خشم ساکنان غزه
نشانه بمبارانهای اسرائیل را همه جا میتوان دید. حسن ابومحسن، راننده تاکسی زهوار دررفته نارنجی رنگ با اشاره به ساختمانی مخروبه میگوید: اینجا مقر مرکزی پلیس رفح بود. در حالی که از برابر ساختمانهایی که یکی در میان به دلیل بمباران صهیونیستها تخریب شدهاند، عبور میکند با خشم و عصبانیت میافزاید: شدت بمباران در اینجا کمتر بود اما تعداد خانههای تخریب شده در غزه به مراتب بیشتر است.
یکی از ساکنان رفح میگوید برخی مناطق که زیرساختهای انتقال برق در آنها آسیب ندیده تا ۲۰ ساعت در روز برق دارند. عدی سکریه، مهندسی بیکار با اشاره به تاثیر مخرب حصر غزه توسط اسرائیل میگوید: یک کپسول گاز تا قبل از آغاز محاصره اقتصادی ۱۰ دلار قیمت داشت اما حالا با هزار زحمت باید برای هر کپسول ۱۲۰ دلار بپردازیم. این افزایش قیمتها در مورد همه کالاها صدق میکند. قیمت هر لیتر بنزین تا قبل از شروع محاصره اقتصادی ۲ دلار بود که به ۳ تا ۵/۳ دلار افزایش یافته است. عدی میافزاید: اسم این زندگی نیست.
مردم از حصر اقتصادی غزه که با غلبه نیروهای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بر هواداران محمودعباس، ریاست تشکیلات خودگردان فلسطینی در ژوئن سال ۲۰۰۷ میلادی بر این باریکه تحمیل شد به تنگ آمدهاند.
قطر، عربستانسعودی و چند کشور دیگر برای کمک به ساکنان غزه اقدام به ارسال محولههایی شامل آرد، شکر و شیر خشک کردهاند اما رژیمصهیونیستی مانع از ورود کاروانهای کمکهای خارجی به غزه میشود.
● جنگ ناکام
با اعلام آتشبس یکجانبه حماس بود که خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی این جنبش که ساکن دمشق، پایتخت سوریه است طی نطقی که از تلویزیون دولتی سوریه پخش شد به اسرائیل هشدار داد باید طی یک هفته نیروهای ارتش این رژیم خاک غزه را ترک کنند.
۳ مرد میانسال که درون قهوهخانهای در مرکز شهر رفح نشستهاند در حالی که قلیان میکشند در مورد جنگ ۲۲ روزه سخن میگویند. یکی از آنها با لحنی تلخ میگوید: تنها هدف اسرائیل کشتار مردم و وارد آوردن حداکثر لطمات مادی به ما بود. او با گفتن این که در حملات اخیر ۹ تن از اعضای فامیلش کشته شدهاند، میافزاید: با این حال ذرهای در اراده مردم برای مقاومت خلل وارد نیامده است. فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل تخریب تونلهای ارتباطی بین رفح و شهرکهای مرزی در مصر را به عنوان یکی از اهداف اصلی عملیات برگزیده بودند اما کمتر از یک هفته از برقراری آتشبس بود که این تونلها فعالیت خود را از سر گرفتند. پیام این تحول برای تلآویو کاملا واضح بود: جریان زندگی در حماس قطع نمیشود و غزهنشینان به این سادگی دست از مقاومت نمیکشند.
● سازمان ملل، غزه را به منطقهای زلزله زده تشبیه کرد
نهاد سازمان ملل در امور کمک به اوارگان فلسطینی (UNRWA) نوار غزه را به منطقهای زلزلهزده تشبیه کرده است. نهادهای وابسته به سازمان ملل که با استفاده از آتشبس برای برآورد خرابیهای ناشی از حملات صهیونیستها وارد نوار غزه شدند پس از دیدار گیدو ساباتینلی، مسوول امور بهداشت انروا اعلام کردند نوار غزه اکنون مانند منطقهای زلزله زده است.
به گفته ساباتینلی بسیاری از افراد به سبب تخریب خانههای خود جایی برای سکونت ندارند. شمار زیادی از فلسطینیان که پناهگاههای اضطراری را پس از توقف درگیریها ترک کرده بودند پس از مشاهده تخریب منازل خود بار دیگر به این پناهگاهها بازگشتهاند.
ساباتینلی گفت: وسعت تخریب و نابودی در نوارغزه عظیم است. وی افزود: برای برآورد دقیق خساراتها منتظر پایان ماموریت گروهی هستیم که برای ارزیابی وضع تخریبها به نوار غزه عزیمت کردهاند.
منبع: اشپیگل
مترجم: شیما خیری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست