یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

کیبه غذای ملی لبنان


کیبه غذای ملی لبنان

کیبه نوعی کوفته لبنانی، و غذای ملی این کشور است. کسی نیست که به لبنان سفر کند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . کیبه به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو ‌می‌شود که در اینجا ، نوع ساده آن …

کیبه نوعی کوفته لبنانی، و غذای ملی این کشور است. کسی نیست که به لبنان سفر کند و از این غذای لذیذ نچشیده باشد . کیبه به اشکال و طرق مختلف تهیه و سرو ‌می‌شود که در اینجا ، نوع ساده آن را شرح ‌می‌دهیم. گوشت کیبه، باید خوب نرم شود. در قدیم گوشت این غذا را ‌می‌کوبیدند. اما امروزه در قصابی‌ها گوشت کوبیده و مخصوص کیبه پیدا ‌می‌شود، ولی درمنزل هم ‌می‌توان این گوشت را تهیه نمود .

مواد لازم

۵۰۰ گرم ( دو بار چرخ شود):

گوشت گوسفند بی چربی

۲ لیوان:

بلغور گندم پخته و آبکش شده

یک عدد :

پیاز متوسط

به میزان لازم:

فلفل و نمک

یک قاشق مرباخوری:

ادویه مخلوط لبنان

مقداری:

آب یخ یا یخ خرد شده

طرز تهیه

ابتدا پیاز را رنده کنید، فلفل را نیز ریز خرد کرده و با گوشت مخلوط کنید ؛ سپس بلغور، نمک، فلفل و ادویه را بیفزایید و با کمی‌آب یخ یا یخ خرد شده به طور کامل ورز دهید. اضافه کردن یخ باعث ‌می‌شود، گوشت نرم شود و خنک باقی بماند، هم چنین زیاد چربی پس ندهد.از آن جا که برای درست کردن این غذا باید گوشت را زیاد ورز دهیم ، ‌می‌توانیم گوشت را ۲ بار دیگر از چرخ رد کرده ، یا از خرد کن‌های برقی استفاده کنیم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد کوفته را چند ساعت در یخچال بگذاریم تا سرد شود. بعد، از یخچال درآورده و دوباره چند دقیقه ورز ‌می‌دهیم

آن گاه دستمان را مرطوب ‌می‌کنیم و از مایه به اندازه نارنگی کوچک بر‌می‌داریم و کف دستمان پهن ‌می‌کنیم . از مایه وسط کیبه یک قاشق غذاخوری ‌می‌گذاریم ، اطراف را به هم ‌می‌رسانیم؛ سپس به شکل دوک به آن فرم ‌می‌دهیم و در روغن سرخ ‌می‌کنیم. هم چنین ‌می‌توانیم یک ظرف فر را چرب کرده و نیمی‌از مواد را بریزیم و با دست پهن کنیم. آن گاه از مایه وسط کیبه بر روی آن پخش کرده و بقیه مواد کیبه را ‌می‌ریزیم و پهن ‌می‌کنیم . بعد با چاقو به شکل لوزی برش ‌می‌دهیم و کمی‌ روغن روی آن ‌می‌ریزیم( تا روغن درون آن نفوذ کند).

سپس در فر پنجره وسط با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد ‌می‌گذاریم تا بپزد و روی آن طلایی شود( ‌می‌توانیم ابتدا فویل بکشیم و در آخر برداریم.)

ادویه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچین و جوز هندی را به صورت پودر در آورده و به طور کامل با هم مخلوط ‌می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه: (به روش سنتی)

۳ قاشق غذاخوری: روغن

یک دوم فنجان: خلال بادام

۲ عدد ( ریز خرد شود) : پیاز متوسط

۵۰۰ گرم : گوشت چرخ شده

به اندازه کافی : نمک و فلفل

یک دوم قاشق مرباخوری : ادویه مخلوط لبنان

یک چهارم قاشق مرباخوری: دارچین

روغن را در ماهی تابه گرم ‌می‌کنیم و بادام را در آن طلایی کرده و کنار ‌می‌گذاریم.سپس پیازوادویه‌ها را ریخته ، گوشت را اضافه ‌می‌کنیم و تفت ‌می‌دهیم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام را اضافه و مخلوط ‌می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه مایه وسط کیبه نوع دوم

یک دوم فنجان یا حدود ۸۰ گرم :

بادام

۴۰۰ گرم:

گوجه فرنگی ( ریز خرد شده)

یک قاشق مرباخوری :

دارچین

یک فنجان:

جعفری خرد شده

بادام را در روغن تفت داده و با بقیه مواد مخلوط ‌می‌کنیم.



همچنین مشاهده کنید