شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

مـاست و دوغ هم آتشین شده‌اند!


مـاست و دوغ هم آتشین شده‌اند!

به تازگی ماست و دوغ‌های تند و فلفلی روانه بازار شده‌اند و توانسته‌اند نظر افرادی که به مصرف خوراکی‌های خیلی تند عادت دارند را هم به خود جلب کنند...
برخی از افراد می‌گویند مصرف …

به تازگی ماست و دوغ‌های تند و فلفلی روانه بازار شده‌اند و توانسته‌اند نظر افرادی که به مصرف خوراکی‌های خیلی تند عادت دارند را هم به خود جلب کنند...

برخی از افراد می‌گویند مصرف ماست و دوغ‌های فلفلی به شدت دهانشان را می‌سوزاند و اجازه لذت بردن از غذا خوردن را به آنها نمی‌دهد. اما واقعا هدف از تولید چنین محصولاتی چیست؟

در واقع، هدف اصلی از تولید ماست و دوغ‌های فلفلی، تنوع بخشیدن به بازار صنایع غذایی و تامین نظر مشتری‌هایی با سلیقه‌ها و ذائقه‌های متفاوت است. در زمان‌های گذشته ماست و دوغ را بیشتر با گیاهان سنتی مانند بابونه، شوید، نعناع و پونه طعم‌دار می‌کردند اما امروزه افزودن موادی مانند فلفل به لبنیات برای حضور در بازار رقابت جذب مشتری، چندان دور از انتظار نیست.

البته ناگفته نماند که خود فلفل حاوی ترکیب‌های ضدسرطانی است و از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هم پیشگیری می‌کند. معمولا ما ایرانی‌ها از ابتدا هم ذائقه چندان تندی نداشتیم و بعید نیست که مردم ما طعم ماست و دوغ فلفلی را به خوبی و راحتی نپذیرند. یعنی بیشتر ما نمی‌توانیم طعم‌های خیلی تند را تحمل کنیم اما چنین طعم‌هایی در کشورهایی مانند هند یا مکزیک کاملا قابل پذیرش است. به‌طور کلی، برای تولید لبنیات تند اعم از ماست و دوغ، از فلفل‌های تند قرمز یا سبز استفاده می‌کنند و اگر کسی بتواند از این محصولات مصرف کند، از خاصیت‌های آنتی‌اکسیدانی این لبنیات هم در کنار پروتئین و کلسیم آنها بهره برده‌ است.

دکتر محمدحسین عزیزی

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس