چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
پنیر لیقوان به هضم غذا کمک میکند
پنیر لیقوان از نظر ارزش غذایی با تمام پنیرها برابری میکند و تفاوتی با سایر اعضای این گروه ندارد. در کل، پنیر از دسته لبنیات است و ارزش غذاییاش برمیگردد به پروتئین ـ که کیفیت بسیار بالایی دارد ـ کلسیم، فسفر و منیزیم. میتوان گفت لبنیات غنیترین منبع کلسیم و ویتامینهای محلول در چربی به ویژه ویتامین A، D و برخی ویتامینهای گروه B (که مقدارشان به نحوه تهیه پنیر بستگی دارد) محسوب میشوند.
یکی از ویژگیهای خاص پنیر لیقوان، در مقایسه با سایر پنیرها، این است که در فرآیند تبدیل شیر به پنیر از باکتریهایی استفاده میشود که پروبیوتیک هستند و همانطور که میدانید پروبیوتیکها باعث بهبود هضم موادغذایی میشوند و برای دستگاه گوارش بسیار مفیدند. به همین دلیل، مصرف این نوع پنیر به افرادی که مبتلا به ناراحتیهای گوارشی هستند یا حتی سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیه میشود؛ زیرا پروبیوتیکها تقویت کننده سیستم ایمنی هم هستند. در کنار این فواید، پنیر لیقوان مشکلاتی هم دارد و مصرف آن به برخی افراد توصیه نمیشود. مشکل اول چربی بالای این پنیر است و به همین دلیل مصرف زیاد آن به ویژه به افراد مبتلا به ناراحتیهای قلبیعروقی و افراد دارای کلسترول بالا و چربی خون توصیه نمیشود؛ چون چربی این پنیر از نوع اشباع بوده و کلسترول بالایی دارد. مشکل دوم، نمک است؛ چون این پنیرها برای افزایش ماندگاریشان در نمک فراوانی قرار میگیرند بنابراین بهتر است قبل از مصرف حداقل آنها را ۲ تا ۴ ساعت در آب جوشیده قرار داد و پس از خنک شدن در یخچال گذاشت تا مقداری از نمکشان کاسته شود.
البته میزان مصرف این نوع پنیر بهتر است در روز در حد یک یا دو واحد و هر واحد نیز به اندازه یک قوطی کبریت باشد. به طور کلی، پنیر لیقوان پروتئین بسیار خوبی دارد بهخصوص پروتئین کازیین که به جذب بهتر سایر پروتئینها کمک میکند و برای افرادی که دچار سوءهاضمه هستند، مفید است. علاوه بر همه اینها با توجه به کیفیت بالای پروتئین موجود، این پنیر را در گروه گوشت هم قرار میدهند و در نتیجه مصرف آن برای افرادی که نمیتوانند یا حتی دوست ندارند گوشت بخورند، گزینهای مناسب است. این پنیر همچنین جایگزین مناسبی برای شیر بوده و مصرف آن برای افرادی که عدم تحمل به لاکتوز دارند نیز توصیه میشود. پس اگر به هر دلیلی کمتر از شیر استفاده میکنید حتما دقت داشته باشید که پنیر را به تنهایی یا به همراه انواع سالاد یا غذاهای اصلی در برنامه روزانه خود بگنجانید.
دکتر خدیجه رحمانی
متخصص تغذیه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست