پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
ویندوز ۸ رونمایی شد
ویندوز۸ آماده عرضه است. این سیستم عامل که تصویرسازی دوبارهای از ویندوزهای قدیمیتر است، برای مایکروسافت و مشتریان، همان قدر اهمیت دارد که ویندوز۱/۳، ویندوز ۹۵ و اکسپی اهمیت داشت. سیستم عاملی که رابط کاربریاش طوری تغییر کرده است که بتواند روی دستگاههای با صفحه لمسی از جمله رایانههای با قابلیت لمسی و تبلتها کار کند. مایکروسافت همچنین تبلت خودش را عرضه خواهد کرد. این تبلت، Surface نام دارد و برای نخستین بار است که این شرکت یک دستگاه کامل را از اول تا آخر خودش تولید میکند. هم تبلتهای مایکروسافتی و هم ویندوز ۸ قابل تهیه بوده است.
و اما در همایش رونمایی ویندوز۸، مایکروسافت نیویورک را انتخاب کرد و میزبان حدود ۵۰۰ خبرنگار و مهمانهای دیگرش بود. هر چند، مایکروسافت که پیشتر سر پل مککارتنی و رینگو استار، دو عضو گروه قدیمی بیتلز را به کمپین تبلیغاتی آورده بود، این بار بدون راکاستارهای مشهورش به معرفی پرداخت. سران اجرایی مایکروسافت در این همایش، از تولید هشت نوع دسکتاپ، لپتاپ و تبلت خبر دادند که ایسوس، دل، سامسونگ و... تولید آنها را به عهده خواهند داشت.
طی روزهای اخیر، بسیاری از منتقدان از ویژگیهای مثبت تبلتهای ویندوزی جدید صحبت کردهاند، هر چند برخی دیگر معتقدند کمبود نرمافزارها در ویندوز استور(فروشگاه راهاندازی شده مایکروسافت برای فروش نرمافزارهای ویندوزی، همانند اپاستور اپل) باعث کاهش کیفیت خدمات دهی و در نهایت استفاده صحیح از دستگاههای ویندوزی میشود.
استیون سینوفسکی، رئیس بخش ویندوز و ویندوز لایو میگوید: «ویندوز استور هنگام راهاندازی بیشتر از هر فروشگاه دیگری نرمافزار دارد.» او همچنین به آیپد اپل اشاره میکند که در زمان عرضه، از بازار آیفون استفاده کرد و بسیاری از نرمافزارهای آیفون روی آیپد پورت شد.
به نظرسینوفسکی، هزاران توسعهدهنده نرمافزار وارد اکوسیستم ویندوز میشود و استفاده از پیسی روز به روز بهتر خواهد شد.
پیش از رونمایی ویندوز در آمریکا، شانگهای هم شاهد رویداد مشابهی بود.
شاید بهتر است اشاره شود که درونمایه کنفرانس خبری مایکروسافت برای معرفی ویندوز۸، از بسیاری جهات قابل مقایسه با اپل بود. همه چیز از نظر ظاهری و شکل برگزاری گرفته تا معرفی قابلیتها به روشی خودمانیتر، مشابه کنفرانسهای اپل بود. تفاوت بزرگ این دو شرکت در آن است که اپل از عنصر غافلگیری استفاده میکند و محصولاتش را تنها در این کنفرانسها معرفی میکند، اما بیشتر قابلیتهایی که مایکروسافت در این همایش از آنها صحبت کرد، قبلا طی توزیع نسخههای پیشنمایشی ویندوز دیده، شنیده، بررسی و حتی قابلیتهای آن سنجیده شده است. هر چند یکی از مشکلات، داشتن بازار عظیم و وجود شرکای تجاری در اکوسیستم ویندوز، این موضوع را اجتنابناپذیر میکند.
این رویداد مایکروسافت، حتی در مقایسه با بقیه کنفرانسهایی که این شرکت برگزار میکرد، یکجورهایی سرد و بیروح بود. در زمان عرضه ویندوز۹۵، بیل گیتس از جی لنو (کمدین) برای معرفی ویندوز۹۵ استفاده کرد تا نشان دهد ویندوز چقدر ساده است. مککارتنی و رینگو استار نیز در کنفرانس بازی مایکروسافت، کمک زیادی در معرفی بازی Beatles: Rock Band داشتند.
اما در کنفرانس عجیب ویندوز۸، مایکروسافت با کمک جعبههای چوبی مدلی مینیاتوری از منهتن درست کرد. این جعبهها به رنگ سفید بود و ناحیهای به اندازه یک زمین بسکتبال را اشغال کرده بود. خبرنگارها، برای تست کردن مدلهای مختلف ویندوز۸، باید به میان این جعبههای سفید میرفتند که به سقف ساختمانها پرچ شده بود!
سینوفسکی نخستین فردی بود که روی صحنه آمد و جلوی ردیفی از مانیتورهای آبی دستگاههای ویندوز۸، که توسط تولیدکنندگان مختلف آماده شده بود، ایستاد. پیراهن یقه هفت آبی روشن، با تیشرت سفید. عجیب آنجا بود که استیو بالمر هم کراوات نداشت و میخواست مراسم صمیمیتری را برگزار کند.
سران اجرایی مایکروسافت در این کنفرانس اعلام کردند ویندوز بیش از یک میلیارد مشتری دارد و ۱۱ میلیارد عکس، در سرویس رایانش ابری مایکروسافت، اسکایدرایو قرار گرفته است.
اپل هم نقش مهمی در ماجرا داشت، چرا که مایکروسافت خوب توانسته بود راهاندازی یک کنفرانس خبری را از این شرکت وام بگیرد. آنها از کتاب لغات اپل، صفت «ترینها» را گرفته بودند و از طریق آن، ویندوز و ماشینهایی که این سیستم عامل را داشتند، معرفی میکرد. سینوفسکی معتقد بود ویندوز۸، بهترین ویندوزی است که مایکروسافت تاکنون تولید کرده است و تبلتها و پیسیهایی که با سیستم عامل ویندوز۸ عرضه میشود، بهترین سیستمهایی بوده که تاکنون به خط تولید رفتهاست.
مایکروسافت برای آن که احترامی به شرکای تجاری تولیدکننده پیسیها گذاشته باشد، تا اواخر کنفرانس از دستگاه خودش؛ یعنی تبلت سرفیس، حرفی به میان نیاورد.
در رونمایی دیگری، پانوس پانای، مدیر بخش سرفیس تبلتش را از ارتفاع شانه رها کرد. تبلت با برخورد به روی زمین نشکست و مایکروسافت با این اقدام، از محکم بودن قاب و شیشه این تبلت صحبت کرد. سینوفسکی همچنین چند دستگاه سرفیس را رونمایی کرد که گروهی آنها را به اسکیتبرد تبدیل کرده و بخش کوتاهی از رونمایی را بهخود اختصاص دادند.
بالمر که بخش اولیه را جمعبندی میکرد، از دغدغههایی صحبت کرد که رابط کاربری ویندوز۸ در مقابل کاربران قدیمی پیسی، که مدل ماوس و کیبوردی را ترجیح میدهند، با مشکل مواجه شده است. هر چند او معتقد بود ویندوز۸ پارادایمهای پیسیهای امروزی را خواهد شکست.
او سپس از مشکلی که برخی کاربران با نسخههای پیشنمایشی ویندوز۸ داشتند، صحبت کرد. از نبود دکمه استارت، محل قرارگیری برنامهها، تنظیمات و دیگر کنترلها صحبت کرد. مایکروسافت معتقد است رابط کاربری جدیدش بهطور خودکار تایلهای صفحه اصلی را بهروز خواهد کرد و همین باعث میشود دکمه استارت به دست فراموشی سپرده شود.
خبرنگار آسوشیتدپرس پرسید آیا ممکن است مایکروسافت دکمه استارت را بار دیگر به ویندوز برگرداند و استیو بالمر در حالی که صحنه را ترک میکرد، پاسخ داد: تمام صفحه دکمه استارت است.
● شروعی متفاوت
مایکروسافت ویندوز ۸ بدون شک، بیش از ویندوز ۹۵ کاربران را شگفتزده کرده است. حذف دکمه استارت و بهجای آن، قراردادن صفحهای بهنام Startکه در آن، مربعهای رنگی جای فهرستها و آیکونها را گرفته، تنها نقطه آغاز این تغییر است. هر یک از این مربعها میتواند به یک فرد، نرمافزار، وبسایت، فولدر، پلیلیست یا هر چه کاربر بخواهد، تبدیل شود. تعداد مربعهای صفحه استارت محدود نیست و جابهجا کردن آنها، کاملا به سلیقه کاربر بستگی دارد.
همچنین دیگر خبری از دیوار آیکونهای ثابت نیست. این مربعهای رنگی میتواند آخرین اطلاعات، بهروز شدن وضعیتها، پیشبینی آب و هوا، آخرین اخبار، آخرین توئیتها و هر چیزی را که نرمافزار بخواهد در لحظه گزارش کند، نشان دهد.
علاوه بر همه اینها، عکسها، وبسایتها، ویدئوهای بامزهای که دیدهایم و تقریبا هر چیز دیگری میتواند در لحظه با دیگران به اشتراک گذاشته شود. دیگر نیازی به کپی و پیست آدرس نیست، کافی است ماوس را به گوشه سمت راست برده و گزینه Share را انتخاب کنید تا از طریق ایمیل یا فیسبوک مطلبتان ارسال شود.
● نرمافزارهای پایه
ویندوز بهصورت پیشفرض با تعدادی نرمافزار پایه عرضه میشود. نرمافزارهایی چون People، Mail، و Messaging برای انجام سریع کارهای روزمره توصیه شدهاست.
نرمافزار Mail میتواند از اوت لوک، جیمیل و یاهو ایمیلها را بیاورد. نرمافزار اسکایدرایو برای ذخیره فایلها و نرمافزارهای ویندوزی بهکار میرود و میتواند میان چند دستگاه به اشتراک گذاشته شود. نرمافزار People برای مشاهده آخرین اطلاعات و گفت و گوها میان افراد مختلفی که در فهرست تماسهای ایمیل، دوستان فیسبوک یا LinkedIn قرار دارند، بهکار میرود. نرمافزار Video برای تماشای ویدئوها و شوهای تلویزیونی است و میتواند برای انتقال ویدئو به تلویزیون نیز استفاده شود. نرمافزار Music برای خرید، یافتن یا گوش دادن به موسیقی محبوبتان تولید شده است. حتی میتوان پلیلیستها را از درون نرمافزار با دیگران به اشتراک گذاشت. نرمافزار Messaging برای نمایش فهرستی یکپارچه از دوستان فیسبوک و مسنجر استفاده میشود.برای کسانی هم که به گفتوگوی ویدئویی علاقهمندند، نرمافزار اسکایپ روی ویندوز نصب شده است.
● رایانههای نسل جدید
پیسیهای نسل نو، جدا از مدلی که انتخاب میکنیم، بیشتر با ویندوز۸ همخوان خواهد بود. تبلتهای جدید سبک و سریع بوده و با طول عمر بالای باتریها، میتواند بیشتر و بیشتر بدون نیاز به برق استفاده شود. تبلت/لپتاپها، یا همان کانورتیبلها هم قابلیتهای تبلت را در خود دارند و هم بسرعت با اتصال به کیبورد میتواند به یک لپتاپ همهفن حریف تبدیل شود. زمان استارتاپ سیستمهای جدید مایکروسافتی نیز کمتر از ده ثانیه است!
در صفحه ویندوز مایکروسافت، به نشانی زیر میتوان اطلاعات کاملی از انواع دستگاههای تولیدشده مختص ویندوز۸ به دست آورد. این دستگاهها را شرکتهایی چون لنووو، دل، ایسوس و ایسر تولید کردهاند.
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-۸/new-pcs
مایکروسافت همچنین در این صفحه، پرسشنامهای قرار داده که به کاربران کمک میکند مدل جدید دستگاههای ویندوز۸ را انتخاب کنند.
● همخوانی چند سیستم با یکدیگر
با کمک حساب مایکروسافت، میتوان تنظیمات و موارد محبوب یک سیستم را به دیگر سیستمها انتقال داد. حساب مایکروسافت (که در حقیقت یک آدرس ایمیل و رمز عبور است) روش جدید برای ورود به سیستمهایی محسوب میشود که ویندوز۸ یا ویندوزRTرویشان نصب است. این قابلیت که از گوگل کرومبوک الهام گرفته است، میتواند نرمافزارها، تنظیمات، فایلهای مهم و... را میان دستگاههای مختلف به اشتراک بگذارد. برای مثال، اطلاعات دوستان هر کاربر از طریق وبسایتهایی چون هاتمیل، اوتلوک، فیسبوک و توییتر بهصورت خودکار بهروز شده و در آخرین وضعیتشان قرار خواهد داشت.
بهاشتراکگذاری فایلها، تصاویر و اسناد از طریق اسکایدرایو، فیسبوک و فلیکر ممکن خواهد بود. نرمافزارهای خریداری شده در ویندوز استور، میتواند روی پنج دستگاه ویندوزی نصب شود. تنظیمات شخصی هر فرد بهصورت خودکار در سرورهای مایکروسافت پشتیبانگیری و میان دستگاههای ویندوز۸ و ویندوزRT بهاشتراک گذاشته میشود. تمها، تنظیمات زبان، مرورگر پیشفرض و تاریخچه مرور صفحات وب از جمله مواردی است که نیازی به پشتیبانگیری دستی نداشته و بهصورت خودکار و آنلاین میان دستگاههای مختلف همخوان خواهد شد.
● همکاری نرمافزارها با یکدیگر
کارهایی که قبلا برای انجام دادنشان به چند نرمافزار نیاز بود، در ویندوز۸ میتوان یکپارچه کرد. بهعنوان مثال نرمافزار Photos میتواند تمام عکسهای روی رایانه، عکسهای ذخیره شده در وبسایت فلیکر و فیسبوک را در یک محل نشان بدهد. علاوه بر اینها، امکان آپلود آنها برای قراردادن در بلاگ، ایمیل به دوستان و... از درون همین نرمافزار و بدون نیاز به ترک آن انجام میشود.
رابط کاربری نرمافزارها شکل و شمایل مشابهی پیدا کرده است و مثلا کلیک راست، منوی دستورات نرمافزار را نشان میدهد. جستجو در تمام این نرمافزارها نیز رابط یکسانی دارد و صرف نظر از نرمافزاری که استفاده میکنیم، میتوان بخشهای مختلف نرمافزار را از طریق منوی جستجو پیدا کرد.
● ورود با اشاره تصاویر
یکی از قابلیتهای ویندوز۸، رمز عبور تصویری است. کاربر میتواند تصویر دلخواه را انتخاب کرده و در سه مرحله، بهطراحی رمز روی آن عکس بپردازد. مثلا در تصویر یک جنگل، دور سه درخت بخصوص دایره بکشد. هر چند هنوز این قابلیت خیلی پیچیده نشده است و به سه رمز ساده از جمله کلیک روی بخش خاصی از تصویر، کشیدن خط صاف یا دایره محدود مانده است.
● قابلیتهای ویندوز ۸
برای مشاهده قابلیتهای جدیدتر و بیشتر ویندوز ۸ به وبسایت مایکروسافت مراجعه کنید.
محمدرضا قربانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست