سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
زندگی شیرین تر
هیچ رازی به طور قطع برای یک زندگی مشترک عالی وجود ندارد. به عبارت دیگر، موفقیت در زندگی مشترک قطعی و دائمی و همواره مطلوب نیست. ازدواج از یک طرف میتواند به عنوان بهشتی برای زوجین تلقی شده و از طرف دیگر به جهنمی آزار دهنده تبدیل شود.
یکی از عبارات معروف در این باره میگوید، ازدواج وقتی همواره خوشایند است که طرفین در مورد بسیاری از مسائل نابینا و ناشنوا باشند تا نقایص همدیگر را نبینند و سخنان ناراحتکننده یکدیگر را نیز نشنوند.
البته همسرانی هم هستند که به دلیل نزدیکی و صمیمیت زیاد با یکدیگر زندگی خوبی دارند و توانستهاند محیطی گرم و پر از محبت برای خود و همسرشان پدید آورند. باید به این نکته هم توجه داشت که صرفا وجود علاقه و محبت موجب شیرینی دائمی زندگی نخواهد شد و عوامل مهم دیگری نیز در این میان دخیل هستند.
برای دستیابی به زندگی مطلوب، ابتدا باید هدف خود را از ازدواج مشخص کنید.
آیا صرفا میخواهید یک خانواده تشکیل دهید؟ کسی را برای روزهای پیریتان میخواهید؟ آیا خواهان امنیت فکری و مالی هستید؟ یا...
البته تمام موارد فوق در ازدواج وجود دارند، اما انگیزههای قویتری نیز در این میان نقش دارند.
ازدواج یعنی وقتی خود واقعی تان را آشکار میکنید و خواهان تکامل خود هستید.
تمایل به ازدواج به طور فطری در تمام انسانها وجود دارد؛ اما مساله اصلی این است که افراد پس از ازدواج برای بقا و حفظ آن چه باید بکنند؟
احترام، همدردی و صبر همگی مهم هستند، اما حتی بهترین ازدواجها نیز ممکن است با مشکل روبهرو شوند.
علت آن هم در بسیاری موارد این است که زوجین میخواهند سادهترین راهها را امتحان کنند.
اما نکاتی هم وجود دارد که با رعایت آنها زندگی شیرینتر و با ثباتتر خواهد شد.
مستقل باشید، فقط به این دلیل که ازدواج کردهاید قرار نیست همه چیز را در مورد همسرتان بدانید. تمام افکار و گفتار و کردار همسرتان نباید برایتان گزارش شود.
گاهی اوقات در زندگی مشترک از یاد میبریم که ما ۲ نفر با ۲ شخصیت و فکر متفاوت هستیم که قرار است کنار هم زندگی کنیم، نه اینکه دقیقا مثل هم شویم.
ویژگیهای منحصر به فرد خود را از دست ندهید، زیرا همین موارد موجب جذابیتهای شما برای همسرتان شده است.
سعی کنید آنگونه که هستید رفتار کنید و از همسرتان نیز نخواهید تبدیل به فرد دیگری شود. او را همانگونه که هست بپذیرید.
وقتی همسرتان عصبانی است، خود را کنترل کنید، وقتی شما عصبانی هستید نه صدای دیگری را میشنوید و نه به چیز دیگری میاندیشید. پس اگر با عصبانیت همسرتان از کوره در روید، راه به جایی نخواهید برد.
در چنین شرایطی بکوشید خود را آرام کنید و تنفس عمیق داشته باشید. مطمئن باشید اینکار به آرامشتان کمک میکند.
ابتدا نفس عمیق بکشید، سپس بنشینید و صحبت کنید.
مسوولیت آنچه را میگویید بپذیرید و سعی کنید خود را مسوول بدانید.
هرگز وقتی همسرتان عصبانی است بدون پرداختن و رسیدن به یک توافق نسبی به بهانه خواب به رختخواب نروید و در ضمن هرگز هر دو با هم فریاد نزنید، مگر اینکه منزل آتش گرفته باشد و تقاضای کمک کنید!
اگر مخالف عقیده همسرتان هستید با آرامش نظرتان را بیان کنید، در بسیاری موارد ممکن است نظر شما مخالف عقیده همسرتان باشد. بپذیرید که هر کس حق دارد عقیده و فکر خود را داشته باشد.
نظر خود را بیان کنید، اما نه به صورتی که انگار در حال نقد همسرتان هستید.
مهم نیست که چه کسی درست میگوید و چه کسی غلط، زیرا قرار نیست در زندگی مشترک هر وقت بحثی به وجود میآید یک طرف در نهایت برنده باشد و نفر دیگر بازنده.
هرگز مشکلات گذشته را دوباره مطرح نکنید، وقتی مشکلی پیش میآید قرار نیست تمام مشکلات گذشته زندگی خود را از ابتدا تا کنون دوباره مرور کنید، زیرا اینکار جز تخریب رابطه میان شما و همسرتان نتیجهای نخواهد داشت.
دست کم روزی یک بار سعی کنید یک کلمه یا عبارت تحسینکننده یا تشویقی به همسرتان بگویید، گاهی اوقات همسران فراموش میکنند که قرار نیست دائم به یکدیگر فرمان دهند. گاهی جملات مدام امری میشوند. برای مثال «آشغالها را بیرون ببر»، «لباسها را بشور» و عباراتی از این دست.
بد نیست که درخواستهایمان یک کلمه لطفا نیز استفاده کنیم، زیرا هیچ یک از ما از دیگری طلبکار نیستیم.
در ضمن از راههای گوناگون و از طریق کلامی نیز به همسرتان نشان دهید که او را دوست دارید و شیرینی و دوام این رابطه برایتان اهمیت دارد.
حتی وقتی از دست او دلخورید نیز کمی نرمی میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
کمی تواضع و احترام به طرف مقابل موجب میشود که او تمایل پیدا کند تا شما را نیز راضی نگاه دارد.
البته غرور چیز بدی نیست. در جامعه موجب میشود سرتان را بالا نگاه دارید و گرنه در خانه و خانواده بهتر است کمی غرورتان را پایین بیاورید وگرنه به منزله مانعی برای طرف مقابل تلقی میشود که احساس میکند باید از روی آن بپرد و به عبارت دیگر، حالت دفاعی و سرسختی او را افزایش میدهد.
● وقتی از رابطه تان راضی نیستید
در بسیاری از موارد اگر همسران واقعا به یکدیگر گوش دهند رابطه خوبی با یکدیگر خواهند داشت، در غیر این صورت و با نادیده گرفتن نظرات یکدیگر نیز بسیار سریع رابطه به بن بست کشیده خواهد شد.
البته تمام همسران حرفهای یکدیگر را میشنوند، پس چرا باز هم از نیات، تفکرات و خواستههای یکدیگر بی اطلاعند؟
زیرا گوش کردن به همسرتان را نیاموختهاید. برای اثبات این موضوع باید ذکر کنیم که وقتی همسرتان مشغول صحبت با شماست آیا در مورد جزییات بیشتری از او میپرسید یا اینکه او را نگاه میکنید و گاهی سری هم تکان میدهید، اما فکرتان مشغول مطلب دیگری است؟
بسیاری از ما وقتی در حال گوش کردن به صحبتهای طرف مقابل هستیم در اوایل صحبت او نتیجه گیری و قضاوت میکنیم و حتی پاسخ را میدهیم. در صورتی که در بسیاری موارد، منظور اصلی طرف مقابل را بخوبی درک نکردهایم.
برای رسیدن به نتیجه بهتر پیشنهادی به شما ارائه میکنیم:
وقتی همسرتان مشغول صحبت راجع به موضوعی است که شما کاملا با آن مخالف هستید، بهترین کار این است که صحبتش را قطع نکنید، بلکه تا انتها سکوت اختیار کنید و با آرامش به او گوش دهید.
سپس کاغذی بردارید و تمام نکاتی را که در مورد آن بحث شده به طور خلاصه بنویسید. سپس آنچه را نوشتهاید، بخوانید و به تمامی کلمات دقت کنید.
در این مرحله منظور خود را بیان کنید. از همسرتان بخواهید که به نقطه نظرات شما گوش بدهد و سپس هر دو در مورد مطالب بیان شده از جانب دیگری فکر کنید. چند دقیقه سکوت کنید و در آخر در مورد احساستان و آنچه برایتان مهم است با دیگری صحبت کنید.
مسائل پیش پا افتاده را حذف کنید و در مورد اولویتهای بحث به توافق برسید. به طور قطع نکات مشترکی میان شما وجود خواهد داشت که منجر به مصالحه و رضایت شود.
● وقتی از دست همسرتان عصبانی میشوید
گاهی اوقات با تمام تلاشی که میکنید باز هم احساس عصبانیت و خشم میکنید.
این احساس در روابط اجتماعی بسیار طبیعی است، بویژه وقتی احساس میکنید که قربانی رفتار دیگری شدهاید و حقوق حقه و طبیعی شما زیر پا گذاشته میشود. حتی در برخی شرایط نیز احساس میکنید نظر شما هیچ ارزشی برای همسرتان ندارد و فقط به حرف ها و خواستههای خود اهمیت میدهد.
حتی در برخی موارد ممکن است احساس کنید شریک زندگیتان هزینه زندگی و حتی هزینههای شخصی خود را آن طور که خودش صلاح بداند، صرف میکند و نظرات شما را نادیده میگیرد.
در چنین مواردی سعی کنید مسائل را خیلی خصوصی نپندارید و بدون مطرح کردن آن با همسرتان با اعضای خانواده یا حتی دوستان راجع به آن صحبت نکنید، زیرا اینکار مورد را بغرنجتر خواهد کرد و موجب تشدید حس نارضایتی و خشم تان خواهد شد.
بزرگترین صدمهای نیز که به شما میزند این است که بتدریج نوعی احساس شکست در رابطه را تجربه خواهید کرد و محبت و علاقه رفته رفته از بین میرود.
مشکل دیگری که حاصل میشود این است که هر روز منتظر موضوعی جدید خواهید بود، در صورتی که همسرتان و رفتارش نه تنها تغییر نخواهد کرد بلکه ممکن است به دلیل مواجهه با سردی شما، به نوعی حالت دفاعی و سختی بیشتر نیز منجر شود.
بهترین کار در چنین مواردی این است که در یک فرصت مناسب، زمانی را با همسرتان خلوت کنید و رو در روی هم در یک فضای آرام بنشینید و راجع به رفتار یا گفتار وی با او صحبت کنید.
اما نکته مهم این است که در چنین گفتگویی نباید موضوع را به نحوی طرح کنید که انگار قصد مقصر جلوه دادن یا متهم کردن وی را دارید؛ بلکه میتوانید به او بگویید که از رفتار و گفتارهایش در زمانهای مختلف چه احساسی پیدا کردهاید.
در این موارد از او بپرسید که منظور او از انجام اعمال یا مطرح کردن گفتههای خاص چه بوده، زیرا ممکن است او با طرز فکر خاص خود عمل کرده و اصلا آگاه نبوده که در حال ناراحت کردن شماست.
به او بگویید که قصدتان اصلاح رابطه است و گرنه نمیخواهید او را مقصر جلوه دهید. حتی اگر از کاری یا حرفی نیز رنجیدهاید باز هم همسرتان را دوست دارید و نگران سست شدن رابطه هستید. پس از او بخواهید با شما همکاری کند تا رابطه تان بهتر و صمیمانهتر پیش رود تا هردو احساس رضایت بیشتری کنید.
نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که پیش از طرح موضوع حتما از اینکه در زندگی مشترک، سعی خود را برای بهتر ساختن شرایط میکند از او قدردانی کرده، خاطر نشان کنید که با طرح چند مورد میخواهید نتیجه بهتری از زحمات مشترکتان در زندگی بگیرید.
مترجم: سحر کمالی نفر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست