شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
بارداری پوچ چیست
بارداری پوچ یا هیداتیفورم درواقع یک تومور غیرسرطانی است که در ناحیه رحم ایجاد میشود و رشد میکند. این اتفاق معمولا در شرایطی رخ میدهد که تخم باردارشده به دیواره رحم میچسبد اما باعث رشد جنین نمیشود...
در واقع این بارداری حتی قبل از زمانی که زن متوجه بارداری بشود اتفاق میافتد. در بارداری پوچ، جفت به رشد خود ادامه میدهد اما عمر او بدون جنین مدت کوتاهی خواهد بود.
● علایم بارداری پوچ
متاسفانه بارداری پوچ ابتدا دقیقا مثل یک بارداری طبیعی است. یعنی علایم بارداری طبیعی مانند قطع عادتماهیانه خستگی و حساس شدن پستانها را هم میتوان مشاهده کرد به علاوه تست بارداری هم مثبت است، اما در برخی موارد نشانههایی را هم از خود بروز میدهد پس اگر یکی از نشانههای زیر را مشاهده کردید حتما به پزشکتان مراجعه کنید:
- خونریزی تیره یا قهوهای در ماه اول بارداری
- حالت تهوع و سرگیجه متوالی
- فشار یا درد لگنی
بعد از مراجعه به پزشک او نیز مواردی را برای تشخیص بررسی میکند و در نظر میگیرد:
- داشتن فشارخون بالا
- رشد سریع رحم یا رحم بیش از حد بزرگ در دوران بارداری
- پرهاکلامپسی که باعث فشارخون بالا و پروتئین در ادرار پس از هفته ۲۰ بارداری میشود.
- پرکاری تیرویید
- کیست موجود در تخمدانها
پزشک در ابتدا با انجام سونوگرافی ساک حاملگی را اندازهگیری میکند.حاملگی پوچ معمولا تا وقتی که سونوگرافی، رحم یا ساک خالی را نشان بدهد، تشخیص داده نمیشود. اگر قطر ساک حاملگی در سونوگرافی بیشتر از ۲۰ میلیمتر باشد و جنینی در آن دیده نشود حاملگی پوچ تایید می شود. اگر قطر ساک کمتر از این باشد چون هنوزبارداری پیش نرفته چند روز بعد باید دوباره بررسی و سونوگرافی واژینال شوید. حاملگی پوچ سرانجام به سقط خودبخودی منجر میشود.
● علل و عوامل خطرساز
بارداری پوچ ممکن است برای هر خانمی اتفاق بیفتد چرا که علت آن در مشکلهای کروموزومی است. هنگامی که تخم بارور میشود، سلولها شروع به تقسیم میکنند یعنی بخشی به تشکیل جنین و بخشی به تشکیل و ایجاد جفت میپردازد اما گاهی قسمتی که باید به جنین تبدیل شود، به دلیل تعداد زیاد یا کم کروموزوم از این عمل ناتوان است. خیلی جالب است که بدن این ناهنجاری کروموزومی را تشخیص میدهد و سعی به ادامه بارداری نمیکند. در واقع با برخی علامتها سعی دارد وجود این تودهای که غیرطبیعی دارد رشد میکند را اطلاع دهد.
بارداری پوچ عارضهای بسیار ناشناخته است. از هر هزار زن باردار یک مورد دچار این مشکل میشود. فاکتورهای زیر اما بیتاثیر نیستند:
- سن خانم باردار: بارداری پوچ معمولا در خانمهایی با سن بالاتر از ۳۵ سال یا کمتر از ۲۰ سال رخ میدهد.
- گروههای قومی خاص: طبق بررسیها، برخی گروهها بیشتر دچار این عارضه میشوند. خانمهای مقیم خطه جنوبی آسیا بیشتر دچار این بیماری میشوند.
● برخی شکایتهای رایج
بعد از اینکه بارداری پوچ برطرف شد، ممکن است برخی از بافتهای مرده در بدن باقی بمانند و به رشدشان ادامه دهند که در اصطلاح پزشکی به آن GTD میگویند. البته این موضوع در ۲۰درصد خانمها رخ میدهد. یکی از دلایل ابتلا به آن، افزایش سطح HCG هورمون بارداری- است که در خون شما باقی است. البته عارضه GTD اغلب اوقات با مصرف دارو درمان میشود.
● ... و اما درمان
برای درمان این بیماری باید حتما بافتهای مرده جفت از بدن خارج شود. برخی از پزشکان درمان دارویی را پیشنهاد میدهند اما بهترین راه کورتاژ است. در بارداریهای اولیه بدن زن باردار میتواند بافت مرده را به راحتی دفع کند و درواقع بارداری پوچ منجر به سقط خودبهخودی میشود. درنتیجه باید ابتدا صبر کرد تا به طور طبیعی این کار انجام شود. اقدام برای بارداری بعدی باید با نظر پزشکتان و حداقل ۶ ماه بعد صورت گیرد.
ترجمه:مریم امیدی
منبع: مایوکلینیک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست