چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

جهان تک قطبی و دلایل شکست آن


جهان تک قطبی و دلایل شکست آن

هر وقت از سیاست ها و آمال دولتمردان آمریکایی صحبت به میان می آید, تک روی, سلطه گری و حفظ منافع تحت هر شرایطی توسط آنها جزء لاینفک این سیاست ها تعریف می شود

● خوابی که تعبیر نشد

هر وقت از سیاست ها و آمال دولتمردان آمریکایی صحبت به میان می آید، تک روی، سلطه گری و حفظ منافع تحت هر شرایطی توسط آنها جزء لاینفک این سیاست ها تعریف می شود.

گویی ارباب تاریکی هنوز هم در فکر ساختن آخرین حلقه و به دست آوردن حکمرانی بر دهکده جهانی است. سماجت آنها برای ساختن جهان تک قطبی لجبازی بی فکرانه ای بود که امروز همه کارشناسان و تئوریسین های موافق و مخالف بر شکست این آرزوی محال اتفاق نظر دارند.

آمریکا با لشکرکشی های متعدد، بدهی های چندین میلیارد دلاری، تعطیلی کارخانه های بزرگ خود به مرحله ای رسیده که علاوه بر از دست دادن اقتدارش، این طور پیش بینی می شود که در چند سال آینده در ردیف بدهکارترین و فقیرترین کشورها قرار بگیرد.

تلاش های اوباما تماما بر این گذاشته شده که لااقل وجهه صلح طلبانه سیاست های آمریکا را بار دیگر- هر چند به صورت نمایشی- احیا کند. گرفتن جایزه صلح توسط وی کاملا گویای چنین هدفی و خام کردن ملت های دنیاست. به راستی چطور متوجه نیستند که در حال حاضر در اکثر کشورهای دنیا نام آمریکا با جنگ و سلطه گری عجین شده است؟!

بعد از جنگ جهانی دوم تنها دو انتخاب وجود داشت، کشورها یا باید به جبهه لیبرال سرمایه داری می پیوستند و یا به سمت کمونیست می رفتند. به این ترتیب با طرح جنگ سرد یک فضای کاملا دو قطبی ایجاد می شود. آمریکا با استفاده از فرصت ها اقتصاد بیمار خود را بهبود بخشید و فروپاشی شوروی سابق بزرگترین شانس تاریخی اش شد. آلمان که در آتش جنگ ویران شده بود وهیچ گونه زیرساختی نداشت در اقتصاد با آمریکا دست پیمان داد و پس از مرگ شوروی، آمریکایی ها به اوج رونق و شکوفایی اقتصادی رسیدند. به این ترتیب در یک دوره بیست ساله آمریکا به عنوان الگوی زندگی مدرن و مرفه زبان زد همه جهان بود.

اما امروز با شکست پی درپی سیاست های سلطه گرایانه آمریکا به ویژه در خاورمیانه تئوریسین های بزرگ نظام لیبرال سرمایه داری نظیر ساموئل هان تینگ تون و فوکویاما صراحتا می گویند: «تسلط بر جهان به یک قدرت ختم نمی شود و آمریکا باید تلاش کند تا لااقل چهره حافظ ملت ها بودن را برای خودش نگه دارد!»

● معنویت برخاسته از انقلاب اسلامی در مقابل لیبرال سرمایه داری غرب

زمانی که از طریق کلیساها دین تحریف شده مسیح به مردم تحمیل می شد، اندک اندک تصور جدایی دین از همه عرصه ها شکل گرفت و حقیقتا مسیحیت تحریف شده جوابگوی نیازهای بشر نبود. در چنین فضایی ایسم ها متولد شدند تا در حرکتی انسان محور به اصطلاح رشد را برای غرب به ارمغان بیاورند.

مجتبی باستان معاون فرهنگی بسیج دانشجویی تهران بزرگ به تلاش غرب برای فروپاشی فرهنگ شرق پس از جنگ جهانی دوم اشاره کرده و می گوید: «آمریکا برای تحقق اداره کردن جهان به صورت تک قطبی با استفاده از مرگ کمونیست تلاش های بسیاری انجام داد تا فرهنگ بومی کشورها را به کل تغییر دهد. آنها در اولین گام رویکرد جدایی دین از سیاست و علم را سرلوحه کارشان قرار دادند. بسترسازی برای جذب مغزهای مستعد و خلاق یکی از سیاست های تغییرناپذیر آمریکاست. در کنار چنین رویکردی به ضعیف نگه داشتن مسلمانان، جدا کردن جوانان از اندیشه های ناب اسلامی، تغییر هویت فرهنگی ملت ها و الگوسازی فیمینیستی برای زنان در کشورهای جهان سوم می اندیشند.

آنها با رواج مصرف گرایی و کمرنگ کردن آموزه های دینی سعی دارند از تاثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران در جهان بکاهند و هنوز هم در یک خوش خیالی سیاسی خود را کدخدای دهکده جهانی می پندارند.»

وی در پاسخ به این سؤال که روزنه های نفوذ آمریکا برای قدرت برتر ماندن- آن هم با چنگ و دندان- کدام ها هستند؟ می گوید: «آنها بر روی در دست گرفتن جهان رسانه ای بسیار تأکید دارند. در فضای دیجیتال، سایبری، مجازی و ماهواره ای دائما رویکردهای فرهنگی و تحلیل های سیاسی خود را اشاعه می دهند. منسوخ کردن زبان مادری، اختلاط زن و مرد، رواج مصرف گرایی در قالب ارائه مدهای غربی و منزوی کردن اندیشمندان اسلامی نظیر شهید مدرس و مطهری از اقدامات به روز فرهنگی آنهاست. اخیرا نیز با حربه ترویج آزادی غربی در پی جذب هم پیمانان داخلی در ایران و جهان اسلام هستند.»

معاون فرهنگی بسیج دانشجویی بر اشتیاق ملت ها به مبانی فکری اسلام اصرار کرده و می گوید: «هرگز فراموش نکنیم که با پیروزی انقلاب اسلامی و مطرح شدن اندیشه رهایی بخش امام(ره) در حال حاضر اسلام به عنوان یک تفکر عدالت محور و آزادی بخش در بین همه ملت ها مطرح است. از این فرصت برای اشاعه ارزش های معنوی در برابر مکاتب مادی استفاده کنیم. عدالت محوری، تکریم انسان و پر کردن شکاف طبقاتی شعارهایی نیستند که هرگز کهنه شوند. راه نجات ما تحقق کامل اندیشه های امام(ره) و مقام معظم رهبری در داخل و نیز صدور مبانی اسلام و انقلاب است. آنچنان که رهبر معظم انقلاب می فرمایند: «این یک واقعیت است که بیداری اسلامی در دنیا شروع شده، این را نمی شود انکار کرد.

در دنیای اسلام و در بین نخبگان و حتی در مواردی در بین توده مردم نگاه دوباره به هویت و به تشخیص اسلامی میل به عزت اسلامی، توجه به سرفصل های اسلامی برای احقاق حقوق ملت ها و انسانها به وجود آمده و این حرکت از آن حرکت هایی نیست که وقتی در ملتی به وجود آمد بشود آن را به آسانی از بین برد. نه! این روز به روز در ملت ها عمیق می شود. خیلی برای استکبار زحمت دارد تا بتواند این بیداری نوخواهی و این احساس اعتزاز به هویت اسلامی را در بین ملت ها از بین ببرد. خیلی کار دشواری است.

پایه اصلی تمدن نه بر صنعت و فناوری و علم که بر فرهنگ و بینش و معرفت و کمال فکری انسانی است. این است که همه چیز را برای یک ملت فراهم می کند و علم را هم برای او به ارمغان می آورد.»

● رویایی به نام جهان تک قطبی

اگرچه فروپاشی شوروی سابق به نفع آمریکا و نظام لیبرال سرمایه داری شد، اما از طرف دیگر دنیا را دچار از هم پاشیدگی کرد و حوزه های رقابت و چالش در پی این شوک شکل گرفتند.

علیرضا نادعلی دبیر دفتر گفتمان انقلاب اسلامی توضیح می دهد: «ظهور تروریسم، گسترش تسلیحات هسته ای، ادعای استقلال خواهی برخی کشورها و تلاش آنها برای رونق تولیدات داخلی شان، تغییرات آب و هوایی و نیز انتشار بیماری های مسری شرایطی را به وجود آورده که اگرچه در ظاهر این مشکلات با کدخدا بودن آمریکا تضادی ندارد، اما در باطن آمریکا را مجبور می کند برای رفع این مشکلات سیاست دیپلماتیک چندجانبه در پیش گیرد و به ناچار برای تن دادن به قوانین بین المللی، سایر کشورها را به هم پیمانی و اجماع با خودش تشویق می کند. بنابراین سیاست تک محوری آنها به تاریخ پیوسته و تمام شده است.»

دبیر دفتر گفتمان انقلاب اسلامی صراحتاً می گوید: «این تصور که یک عده در برابر آمریکا همیشه فقیر نگه داشته شوند، از میانه ترک برداشته است.

کشورهای آفریقایی و نیز آمریکای جنوبی با اتحاد اقتصادی شان (پیمان جنوب به جنوب) به نوعی در برابر سرمایه داری غرب قدعلم کرده اند. اگرچه این اتحاد نوظهور هنوز یک تهدید جدی برای نظام لیبرال سرمایه داری غرب به حساب نمی آیند، ولی یک حقیقت است و جرقه ای که به زودی شعله ور خواهد شد.»

وی ادامه می دهد: «خیال خوش تک محوری بودن آمریکائیان زمانی شکسته شد که با اعضای گروه شش هم پیمان شدند. فرانسه، انگلیس، ایتالیا، آلمان، ژاپن و چین، آمریکا را در برابر جهان چندقطبی به زانو درآوردند. کشورهای «بریک» روسیه، هند، چین و برزیل نیز به نوعی در آسیا و آمریکای جنوبی صاحبان قدرت محسوب می شوند. رویکرد آنها مبنی بر تعاملات اقتصادی گسترده با همه کشورهاست.

در روسیه پوتین با در دست داشتن موقعیت سوخت رسانی به اروپا شانس قطب اقتصادی شدن را برای ملتش حفظ کرده است.

هند ۸/۴ درصد کل تولیدات و صادرات جهان را به خودش اختصاص داده که هم اکنون از رشد اقتصادی ۴/۵ درصد برخوردار است و احتمال دارد به ۴/۶ درصد هم برسد.

به این ترتیب با برخورداری از قدرت نظامی به برتری منطقه ای در جنوب آسیا تبدیل شده است. برزیل یک بار توسط آمریکا به خاک سیاه نشست، ولی دوباره دست به زانوی خود گذاشت و توانست در اقتصاد روی پای خودش بایستد. این کشور می تواند در آمریکای جنوبی یک قطب قدرت باشد.

مایکل مک کانل مدیر یکی از شرکت های امنیتی آمریکا پیش بینی کرده تا سال ۲۰۲۵ میلادی این ۴ کشور حجم منافع اقتصادی شان از اعضای گروه شش به مراتب بیشتر خواهد بود.»

سؤال اساسی این جاست که آمریکا در برابر قطب های نوظهور چه رویکردی در پیش گرفته است؟ نادعلی می گوید: «البته قطب های نوظهور مشکلات مشترکی دارند. جمعیت زیاد و فقر گریبان گیر همه شان است. آمریکا در برابر این ها سیاست کارشکنی و نشانه گرفتن وحدت ملی شان را سرلوحه کار قرار داده و دو به هم زنی هایی دارد. تا مرزهای روسیه به پیش رفته و با گرفتن افغانستان خیال هم مرز شدن با روسیه را می پروراند. در هند همیشه یکی و دو ایالت ادعای استقلال طلبی دارند. در چین هم بین کارگزاران اختلاف می اندازد. با این حال باید پذیرفت که آرزوی اداره کردن جهان به صورت تک قطبی به تاریخ پیوسته و محال ممکن است.»

● جمهوری اسلامی قطب معنویت و فرهنگ

مهدی عباسی مهر، دبیر دفتر تحکیم وحدت ضمن اشاره به این که این روزها مصادف با سالروز نامه تاریخی امام(ره) به گورباچف است، می گوید: «آن موقع هم هیچ کس تصور نمی کرد شوروی دچار فروپاشی شود، ولی اتفاق افتاد و امروز همین عاقبت را برای آمریکا می توان پیش بینی کرد.»

وی ادامه می دهد: «آن چه انقلاب اسلامی را به عنوان یک قطب قدرت به دنیا شناساند اندیشه های معنوی امام(ره) بود که در برابر اندیشه های اومانیستی غرب قد علم کرد. در آن شرایط حضرت امام(ره) با یک تلنگر نظامات اومانیستی را دچار تناقض کردند و قدرت جوامع انقلابی را ارتقا بخشیدند.»

عباسی مهر سه مورد، فقر در جامعه، نبود امنیت و سلطه را به عنوان سه دلیلی که زمینه فروپاشی ایدئولوژی های اومانیستی نظیر مارکسیست را فراهم آورد مطرح می کند و می گوید: «شعار انقلاب عدالت محوری و رشد است. بنابراین علاوه بر اشاعه رویکرد معنوی باید با ترمیم زیر ساخت های اقتصادی و نیز دخالت دادن متفکرین و نخبگان در تصمیم گیری ها با یک برنامه ریزی منسجم در آینده نزدیک به یکی از قطب های مطرح قدرت در دنیا تبدیل شویم، چنانچه که هم اکنون از لحاظ معنوی این گونه ایم.»

وی در پاسخ به این سؤال که آیا می توان با اتکا به قدرت نظامی و یا حس ناسیونالیسمی در برابر آمریکا ایستاد؟ می گوید: «شوروی سابق به قدرت نظامی اش می بالید، اما در نهایت دچار فروپاشی شد. حس ناسیونالیستی آلمان ها در گذشته و یا دول عربی در حال حاضر نیز راه به جایی نبرده است. ما می بینیم که اعراب حتی نمی توانند در برابر رژیم اشغالگر قد علم کنند. ما باید به قدرت معنوی و فرهنگی خود تکیه کرده و همانطور که گفته شد برنامه ریزی دقیقی برای پیشرفت در همه عرصه ها به ویژه اقتصاد داشته باشیم.»

وی ادامه می دهد: «چین و هند در حال حاضر رقیبان سرسخت اقتصادی آمریکا هستند. حتی در عرصه فرهنگی می بینیم بالیوود در مقابل هالیوود قرار می گیرد. این تقابل به معنای تقابل مبانی فکری و اعتقادی نیست، بلکه به معنای رقیب اقتصادی بودن در همه عرصه هاست. از سوی دیگر غرب با تفکر آزادی بخش اسلام روبروست و می داند بزرگترین خطر برای مواضع قدرت برتر همین تفکر است، از این رو با ارائه چهره خشن از اسلام در قالب حمایت و طرح ریزی برای تولد گروه هایی چون القاعده سعی در ضربه زدن به صلح خواهی و عدالت محوری در اسلام دارد. این همان چراغ خطری است که غرب متوجه اش شده و برای رویارویی همه توانش را به کار گرفته است.

● جدیدترین حربه های آمریکا در برابر قدرت جهان اسلام

مهدی میرزایی یک تحلیل گر جوان از جنبش دانشجویی نیز بر این که انقلاب اسلامی تنها نقطه ای است که در برابر همه ایسم ها و قدرت ها قد علم کرده است، تاکید کرده و می گوید: «امروز القاعده و افراطی گرایی اسلامی را به عنوان نماد تفکر اسلامی در دنیا معرفی می کنند، تا به واسطه آن پرچم اسلام را- به خیال خودشان- به زیر کشند و اتحاد مسلمانان را نشانه بروند. حال آن که القاعده و طالبانیسم پاسخی سطحی و شتابزده غرب به مواضع اسلام راستین بود، و این ها هر جا کم بیاورند، به سان بادکنکی بادش کرده و به بهانه حضور القاعده در جدیدترین اقداماتشان حمله به کشور یمن را زمینه سازی می کنند.»

مهمترین شکست آمریکا، شکست روانی آنهاست. در فیلم «شاهین سیاه» سربازان آمریکایی نشان داده می شوند که در دهه نود میلادی به موگادیشو حمله کرده اند. هلی کوپتر سومالیایی ها که سقوط می کند، جنازه های آنها را به ماشین می بندد و در خیابان ها می کشند تا تحقیرشان کنند. آمریکایی ها آن قدر به تحقیر و حذف سایر ملت ها سرگرم بوده اند، که متوجه برخاستن موج نفرت علیه سیاست های سلطه گرایانه شان در دنیا نشدند.

اما امروز برعکس در عراق و افغانستان خودشان تحقیر می شوند. حتی ملت ضعیف نگه داشته شده افغانستان هیچ گاه سلطه آنها را نخواهد پذیرفت. آنها در سلسله جبال شمالی خاک افغان منتظر فرصتی برای راه اندازی جنگ های چریکی و مردمی هستند تا پاسخ دندان شکنی به اشغالگران بدهند. تعارف کردن شکلات توسط آمریکایی ها به کودکان عراقی و افغانی نمایش خصمانه به دام انداختن طعمه در دام گرگ است که با بیداری و ناامیدی ملت ها از آمریکا هیچ گاه به نتیجه نخواهد رسید.

دولتمردان آمریکایی هر از چند گاه برای برگرداندن وجهه کدخدایی خود دست به اقدامات عجولانه ای می زنند که در نهایت نه تنها موج نفرت از سیاست هایشان را کاهش نمی دهد، بلکه برعکس به پایه های لرزان قدرتشان لگدی محکم وارد می سازد.

در زمان بوش به ناگهان تصمیم گرفته شد که میزان مالیات ها کاهش پیدا کند، این تصمیم اگر چه در جهت فرونشاندن خشم مردم آمریکا از سیاست های جنگ طلبانه وی گرفته شد، اما به اقتصاد آمریکا ضربات مهلکی زد. تعطیلی بزرگترین کارخانجات تولیدی خودرو، بیکاری هزاران هزار کارگر، اعتیاد، افسردگی و مرگ سربازان جوان در عراق و افغانستان همگی از موارد عمده نارضایتی مردم آمریکا به حساب می آید. این گونه که بنگریم کرسی کدخدایی را شکسته و جامعه آمریکا را رها شده در انبوهی از مشکلات ارزیابی خواهیم کرد.

● پافشاری آمریکا بر سیاست تفرقه افکنانه

این یک واقعیت است که موقعیت آمریکا به عنوان یک قدرت برتر در جهان هزار تکه شده و دائماً در اعزام چندین باره نیرو به خاک عراق و افغانستان تحقیر می شود. تحقیر بزرگتر در برابر بالندگی ایران است.

مهدی میرزایی تحلیل گر جوان می گوید: «ایران را به جرئت می توان از لحاظ قوه فرهنگی و ایدئولوژیک جزو ده ابرقدرت دنیا به حساب آورد البته ما باید بتوانیم در فضای اقتصادی نیز حرفهایی برای گفتن داشته باشیم. اینکه آمریکا سقوط می کند ولی کشورهای غیراسلامی جهان را به سمت چند قطبی شدن به پیش می برند، چندان خوشایند نیست. برای حرف زدن در نظام بین المللی تنها نباید چشم به سقوط و جابه جایی قدرت ها داشته باشیم، بلکه باید تلاش کنیم که خودمان در نظام اقتصادی و تکنولوژی آنچنان قوی شده که به صورت یک قطب در خاورمیانه قدعلم کنیم. امروز به واقع یک جهان تک قطبی زیرپوستی تحت لوای تفکر مادی غرب ایجاد شده است.

به عنوان مثال کشورهای صاحب قدرت در اروپا و نیز کشورهایی چون چین از لحاظ ایدئولوژیکی همان تفکر مادی گرا و سرمایه داری غرب را دنبال می کنند. در جهان چندقطبی فعلی دعوا بر سر تغییر تفکر مادی نیست، بلکه تقابل بر سر این است که کدام یک یکه تاز میدان باشند؟»

این تحلیل گر جوان با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تفکر اسلامی توانست ایسم های مادی گرا نظیر مارکسیست را به انزوا بکشاند، می گوید: «امروز همه دنیا می دانند که تنها انقلاب اسلامی با تکیه بر ایدئولوژی برگرفته از مکتب اسلام توانسته به تنهایی در برابر تفکر مادی گرایی و جهان تک قطبی زیر پوستی بایستد.آمریکایی ها متوجه این خطر شده اند، اما چون دستشان در تمام دنیا رو شده و حربه جدیدی برای مقابله ندارند همچون گذشته بر ضعیف نگه داشتن ملت ها، اشغالگری و تحقیر اصرار می ورزند، برای مثال وقتی خودروهای ارتش آمریکا در عراق حرکت می کنند، وحشتی ایجاد کرده اند که خودروهای عراقی از مسیر اصلی کناره گرفته تا کاروان خودروهای آمریکایی عبور کنند. چنانچه خودروهای عراقی در مسیر اصلی قرار داشته باشد، مورد اصابت گلوله قرار خواهند گرفت و یا در خاک افغانستان نظامیان زن آمریکایی از حجاب اسلامی زنان افغان برای تحقق خدعه های نظامی خود سوءاستفاده می کنند.

به این ترتیب سیاست فعلی آمریکا هم چون یک کودک کم فکر و لجباز چیزی جز تحقیر سایر ملت ها نیست.»

میرزایی از راهکار تشکیل بسیج مستضعفین عالم که خاستگاه آن ایران اسلامی است به عنوان بهترین شیوه اتحاد در جهان اسلام اشاره کرده و ادامه می دهد: «در آخرین مورد زمانی که از طریق دانمارک به رسول الله(ص) توهین شد، همه جهان به اتفاق در برابر این حرمت شکنی ایستادند. تلاش دلسوزان باید بر این مبنا باشد که آرمان های مشترک را میان مسلمین تعمیم دهند، بدون آنکه موجودیت گروهی نادیده انگاشته شود و ملیتی لحاظ نگردد. در این شیوه هرگز فرهنگ دسته ای به تمسخر گرفته نخواهد شد و تلاش در حیطه ایجاد بازار مشترک اسلامی تداوم می یابد.»

این تحلیل گر پیرامون سیاست های تفرقه افکنانه آمریکا به مسلمین هشدار داده و می گوید:«آنهایی که ثروت های خدادادی جهان اسلام را به غارت می برند، همواره در پی بزرگ کردن اختلافات کوچک بین کشورهای مسلمان هستند. برای مثال بر سر یک چاه نفتی روابط ایران و عراق را متشنج می کنند.»

● موج بیداری در برابر مستکبرین

مهدی عباسی مهر دبیر دفتر تحکیم وحدت با اصرار بر اینکه منطبق با چشم انداز بیست ساله کشور باید به تهیه بسته ای که در آن نرم افزارها و راهکارها توضیح داده شده ، بپردازیم، می گوید: «سرعت پیشرفت های علمی و تکنولوژی آنچنان بالا است که گاه حتی آمریکا هم از کاروان این پیشرفت ها جا می ماند. روند پرشتاب تحولات اقتصادی این ضرورت را ایجاد کرده که برنامه منسجمی برای پیشرفت همه جانبه داشته باشیم و با تعریف جزئیات و تحقق این برنامه به یکی از قدرت های بلامنازع در منطقه تبدیل شویم.»

وی ادامه می دهد: «جهان اسلام که خط مقدم حمله به آمریکا است مسئله تک قطبی اداره کردن جهان را برنمی تابد و مسلماً ماحصل جنگ های خاورمیانه چیزی جز تضعیف بیش از حد آمریکا نخواهد بود. ادوارد لیتباک مشاور ریگان پیش بینی کرده که در دهه های آتی آمریکا در زمره کشورهای جهان سوم به حساب می آید چنانچه در شرایط فعلی یکی از بدهکارترین کشورهای دنیا محسوب می شود.»

دبیر دفتر تحکیم وحدت به مسئله فرهنگی آمریکا پرداخته و می گوید: «آمریکا همچنان با ترویج ابتذال سعی دارد ابتدا جامعه خود را اقناع کند و سپس مفهوم آزادی را در جهان اسلام زیر سؤال ببرد. این در حالی است که قلب جامعه آمریکا یک جامعه مذهبی است. دولت های آمریکا با بی تدبیری سعی دارند برای به قدرت رسیدن خود فضا را به جریان هایی بدهند که چارچوب فرهنگی آمریکا را بسوزاند. اما مردم آمریکا بیداری خود را حفظ کرده و به این جریان فرهنگی اندک اندک معترض می شوند. پل کندی نظریه پرداز آمریکایی عنوان کرده فشار این امپراطوری- آمریکا- بر این است که همه ملت های مدعی استقلال تضعیف شوند، ولی دنیا شاهد بالا رفتن آمار گرایش به تفکر اسلامی است. غرب این خطر را احساس کرده و مطمئناً نقشه هایی برای مقابله در دست اقدام دارد. از این رو است که رهبر معظم انقلاب مرتباً بر پیشرفت های علمی و رشد همه جانبه تاکید دارند.»

● الگوی رهایی اسلامی برای کشورهای استقلال طلب

در حال حاضر در آمریکای جنوبی، برزیل، در آفریقا کشور آفریقای جنوبی، در آمریکای مرکزی، مکزیک و در خاورمیانه ایران روبروی الگوی توسعه غرب ایستاده اند.

علیرضا نادعلی دبیر دفتر گفتمان انقلاب اسلامی می گوید:«انقلاب اسلامی که به پیروزی رسید مسئله فرهنگی در کنار مسئله اقتصادی مطرح شد، به گونه ای که مدل رهایی و آزادی ملت ها با تکیه بر انقلاب بزرگ فرهنگی ایران شکل گرفت. جهان اسلام مطمئناً در آینده ای نه چندان دور با تحقق کامل این مدل جایگاه برتری را به دست خواهد آورد، اما ما برتری طلب نیستیم و چون اندیشه های سلطه گرایانه غرب را منسوخ می دانیم، ممالک ناخودآگاه جذب این ایدئولوژی می شوند. روآوردن به اخلاق و معنویت حقیقی در جهان کنونی به یک سنگر مستحکم در برابر مواضع آمریکا تبدیل شده است.»

این صاحب نظر ادامه می دهد: «تمامی طرح های صلح در خاورمیانه برخاسته از تفکر تئوریسین های آمریکایی با شکست مواجه شده اند. پروژه های انقلاب مخملی در کشورمان یکی پس از دیگری به شکست می انجامد. در چنین شرایطی شاهد مستأصل شدن سیاستمداران آمریکایی هستیم. پیروزی حماس و حزب الله دلیل دیگری بر سرکوبی نقشه های مستکبرین است. بنابر این به تجربه ثابت شده از میان مدل های مختلفی که برای خروج از جهان تک قطبی هم اکنون مطرح می شود، خواه ناخواه مدل جمهوری اسلامی ایران از همه مدل ها برتر است. این مدل اگرچه برخاسته از تفکر شیعی بود، ولی نه تنها برای شیعیان بلکه برای همه جهان اسلام و کشورهایی که به دنبال استقلال و آزادی هستند- نظیر ونزوئلا، کوبا و کشورهای آفریقایی- به عنوان یک الگو محسوب می شود. این گونه با یک نگاه فرا اقتصادی می توان مدعی شد پیروزی انقلاب اسلامی خروج از یک فضای تک قطبی را برای جهانیان به ارمغان آورد.»

● فرصت برای صدور اندیشه های اسلامی و انقلابی

مسلمین باید به سرنوشت خودشان حاکم شوند. مشکل اساسی همین جاست که حکومت های اسلامی در بسیاری موارد در برابر زیاده خواهی های مستکبرین سر تسلیم فرو می آورند.

این در حالی است که خیزش و بیداری اسلامی از شرق آسیا تا غرب آفریقا کاملا مشهود است.

مهدی میرزایی با اعتقاد به اتحاد جهان اسلام می گوید: «امروز دنیا به بن بست در بسیاری از زمینه ها رسیده است. ساختار خانواده فروپاشیده و واحد از خانواده به فرد رسیده است، بزه ها رو به فزونی گذاشته و زندان ها فربه گشته اند. در بخش نظامی کشورها با تفکر انسان، گرگ انسان است، به انباشت سلاح های غرب روی آورده اند. به این ترتیب بخش عمده هزینه های دنیا را تسلیحات نظامی و قوای نظامی به خود اختصاص داده اند. به این ترتیب بهترین فرصت برای ابراز اندیشه های متعالی اسلام فراهم شده است.»

میرزایی به دو تفکری اشاره دارد که در نظام بین المللی امروز مطرح هستند. وی توضیح می دهد: «تفکر اول به معنای شکستن تمام سدهای مذهبی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... در برابر خواسته های صاحبان این تفکر و نفوذ یک سویه آنها در شریان ها و مویرگ های دنیاست. تفکر مدرنیته چنین خصیصه ای دارد. دیکتاتور این تفکر که در رأس آن آمریکاست، بسان اژدهایی تمام خرده فرهنگ ها را می بلعد و اعتقاد دارد که همه دنیا باید لباسی را بپوشند که آنها می خواهند، غذایی را بخورند که آن ها می خورند، موسیقی راگوش دهند که آنها گوش می دهند، اتومبیلی را سوار شوند که آنها سوار می شوند و حتی معنویتی را قبول کنند که آنها مطلوب می دانند. این جهانی سازی نوع جدید استعمار و استثمار ملت ها به صورت خوش رنگ و لعاب است.»

وی به توضیح نوع دوم تفکر مطرح در دنیا پرداخته و می گوید: «نوع دیگر از تفکر برپایه به رسمیت شناختن فرهنگ ها و خرده فرهنگ هاست. تمام ملت ها و عقاید آنها را به رسمیت می شناسد و سعی در تعامل با آنها دارد. صدور انقلاب اسلامی به معنای دوم آن مورد نظر ماست و تمام تلاش غرب برای نشان دادن مدلی از نوع اول است. صاحبان مدل اول تفکری جز به اثبات رساندن خود و نابودی مخالفینشان ندارند. آنها نویدبخش جهان بی منطقند. حال آنکه انقلاب اسلامی به تفکر مستکبرین گردن ننهاده و زیبایی و کمال ارتباطات را دنبال می کنند. البته مستکبرین با ساخت فیلم هایی چون بدون دخترم هرگز و سی صد به دنبال این هستند که ما را در زمره معتقدین به مدل اول جلوه دهند.»

وی در تکمیل صحبت هایش به شرایط مردم غزه اشاره کرده و می گوید: «کشیدن دیوار فولادی تا عمق ۲۰ تا ۳۰ متری زمین و به ارتفاع چندین متر در مرز نوار غزه و مسدود کردن مسیر رساندن مایحتاج مردم غزه اقدامی است که به وضوح سلطه گری غرب و هم پیمانی آنها با رژیم صهیونیستی به خیال از بین بردن ملت های خواهان استقلال و آزادی را نشان می دهد. آنها می خواهند قلب ملت های اسلامی را نشانه رفته و تفکر اسلام گرایانه را سرکوب کنند.»