دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مرصع پلو
برنج : ۱۰۰۰ گرم
گوشت مرغ : ۱۵۰۰ گرم
کشمش : ۱۰۰ گرم
زرشک : ۱۵۰ گرم
بادام : ۱۰۰ گرم
پسته : ۱۰۰ گرم
روغن : ۲۰۰ گرم
پوست پرتقال : ۲ فنجان
زعفران : ۱ قاشق مربا خوری
این پلو بهعلت شکل قشنگی که دارد به مرصع پلو معروف میباشد. (یعنی جواهرنشان)
برنج را قبلاً خیس میکنیم، مرغ را تمیز مینمائیم، با یک لیوان آب یک عدد پیاز و کمی نمک میگذاریم بپزد بهطوری که بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد استخوانهای درشت مرغ را میشکنیم و مرغ را به قطعات متوسط خرد میکنیم زرشک و کشمش را جداگانه میشوئیم خشک میکنیم و جداگانه با دو قاشق روغن کمی سرخ میکنیم به زرشک دو سه قاشق شکر میریزیم خلال بادام را نیز در آب سرد خیس میکنیم تا کمی نرم شود زعفران را در کمی آبجوش حل میکنیم و آماده میگذاریم برنج را آبکش میکنیم کمی روغن و آب ته دیگ میریزیم نصف از برنج را در دیگ ریخته قطعات مرغ را روی آن میگذاریم نصف از بقیه برنج را روی مرغ میریزیم و نصف از خلال پرتقال و بادام را روی سطح برنج قرار میو با بقیه برنج روی آن را میپوشانیم در دیگ را بسته روی آتش میگذاریم تا در دیگ عرق کند آب مرغ را صاف کرده با سه چهار قاشق روغن و کمی زعفران حل شده در آبجوش مخلوط میکنیم روی برنج میدهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم میکنیم .
نکته حساس در کشیدن این پلو است که باید نهایت سلیقه را بهکار برد در دیس بزرگ یا سینی نقره قشنگی را انتخاب میکنیم دو سه کفگیر از روی برنج را که به گل پلو معروف است بر میداریم و با زعفران مخلوط میکنیم خلال بادام و پرتقال را با کفگیر در ظرفهای جداگانه میریزیم و مقدار خلال بادام و پرتقال و کشمش سرخ کرده و زرشک سرخ کرده را با برنج داخل دیگ مخلوط میکنیم و پلو را در دیس میکشیم قطعات مرغ را روی آن میچنیم و با برنج زعفرانی روی مرغ را میپوشانیم و با بقیه خلال بادام و خلال پرتقال و زرشک و کشمش سرخ کرده و خلال پسته (خلال پسته را نباید لای پلو گذاشت چون سبزی آن را از بین میبردو کافی است آن را بشوئیم در صافی بریزیم آب آن که رفت موقع کشیدن پلو آن را مصرف کنیم) روی پلو را بهدقت به شکل راه راه و یا خانه خانه تزئین میکنیم و کمی کره آبکرده روی دیس میدهیم.
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافی است.
طرز خیس کردن برنج به طریق زیر انجام میشود:
برنج را بهدقت تمیز میکنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم بحدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملاً محسوس باشد میریزیم آب باید ۴ انگشت تقریباً بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد، بعد به نسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی میپیچیم روی برنج قرار میدهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود.
طرز آماده کردن خلال پرتقال :
خلال را دوبار میجوشانیم و آب آنرا عوض میکنیم ۵ تا ۶ ساعت در آب سرد می ریزیم و گاهی آب آنرا عوض می نمائیم تا تلخی آن گرفته شود بعد خلالها را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب چند جوش میدهیم تا مغز خلال شیرین شود و بعد در صافی می ریزیم شربت آن که گرفته شد مصرف میکنیم .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست