پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
لیست خرید شیردهی
اگر قرار است به تازگی مادر شوید یا چند ماهی است که از مادرشدنتان میگذرد حتما به این وسایل نیاز پیدا میکنید پس آنها را در فهرست خریدتان بگنجانید:
● سوتین شیردهی
سوتین شیردهی حالتی خاص دارد و به راحتی باز و بسته میشود و مادر میتواند در عین حال که سوتین به تن دارد، یک سینه را باز کند و به نوزادش شیر دهد. سوتینهای شیردهی انواع مختلفی دارند. برخی از کنارهها و برخی از بالا باز میشوند. انواعی که از بالا باز میشوند، راحتترند و سادهتر باز و بسته میشوند. بهترین جنس برای سوتین شیردهی، کتان است. زیرا احتمال بروز حساسیت را کمتر میکند و راحتتر و سریعتر شسته میشود. فراموش نکنید اندازه سوتین شیردهی با اندازه سوتین شما در دوران بارداری به دلیل بزرگ شدن پستانها متفاوت است.
● بالشتک شیردهی
بالشتک شیردهی این امکان را فراهم میکند که نوزاد حین شیر خوردن سرش را راحت روی آن بگذارد به این شکل هم مادر خسته نمیشود و هم نوزاد در وضعیت بهتری قرار میگیرد.
● پد سینه
پد سینه برای جمع کردن ریزش کم شیر مناسب است. پدها دو نوع قابل شستوشو و یکبار مصرف دارند. بهتر است هر چند وقت یکبار
پد را تعویض کرد وگرنه باعث ترک و شقاق پستان میشود. در ضمن چون مرطوب هستند، بوی نامطبوعی هم میگیرند و این موضوع میتواند باعث شود شیرخوار سینه مادر را پس بزند.
● کرم شقاق سر سینه
امروزه توصیه میشود بعد از هر بار شیردهی مادر مقداری از قسمت چرب شیر را نوک سینه بمالد تا ترک نخورد اما در صورت بروز این مشکل، میتوان از کرمهای ضدترک استفاده کرد. توصیه میشود قبل از خرید با پزشک خود مشورت کنید و حتما انواع بدون رنگ و مواد نگهدارنده را تهیه کنید تا تولید آلرژی نکند. از ویتامین A+D نیز میتوان استفاده کرد اما کرمهای مخصوص شقاق سینه بهترند.
● شیردوش
در صورتی که شاغل هستید یا فرزند نارس دارید، باید به طور مرتب یا هرازچند گاهی شیر خود را بدوشید با شیشه به نوزادتان بدهید. بهترین وسیله برای انجام این کار شیردوش است. شیردوش در انواع دستی و برقی موجود است. در شیردوش دستی باید پمپی را فشار دهید تا به کمک آن شیر خارج شود. مزیت این شیردوش این است که میتوانید به راحتی آن را با خود حمل کنید اما مشکل اینجاست که خیلی سریع حین کار با آن دست خسته میشود و احتمال ترک خوردن سینه در پی استفاده مکرر از آن زیاد است. اگر مجبورید مرتب شیر خود را بدوشید، شیردوش برقی مناسبتر خواهد بود. حملونقل این نوع شیردوش آسان و کار با آن سادهتر است. البته این نوع شیردوش به برق نیاز دارد و در ضمن قیمت آن بالاتر است. هنگام خرید دقت کنید انواعی را تهیه کنید که براساس شکل مکیدن نوزاد طراحی شده و در ضمن شستن و نگهداری از آن ساده باشد.
● ظرف نگهداری شیر
برای نگه داشتن شیر در یخچال و فریزر میتوانید از ظروف پلاستیکی مخصوص که در آزمایشگاهها به فروش میرسد استفاده کنید. این ظروف استریل هستند و در بستهبندیهای پلاستیکی به فروش میرسند.
● شیشه شیر
اگرچه توصیه میشود تا جای ممکن از شیشه برای تغذیه نوزاد استفاده نشود اما گاهی اوقات استفاده از قاشق ممکن نیست و مادر مجبور به شیردهی با شیشه میشود. در بازار بطریهای شیر شیشهای و پلاستیکی وجود دارد. مزیت جنس شیشهای این است که دوام بیشتری دارد و به راحتی بدون اینکه نگران مواد سمی پلاستیکی از جمله بیسفنول A باشید، میتوانید شیشه را در آب جوش بیندازید و ضدعفونی کنید. البته این شیشهها کمی سنگین هستند و احتمال شکستن آنها هم زیاد است. بطریهای پلاستیکی شیر سبک و نشکن هستند اما لازم است آنها را بعد از مدت کوتاهی استفاده عوض کرد. انواع جدیدی از بطریهای شیر به تازگی وارد بازار شده که تماما سیلیکون هستند. در این جنس بیسفنول A وجود ندارد، سبک است و کودک میتواند آن را به راحتی در دست بگیرد. البته قیمت این نوع در مقایسه با انواع دیگر گرانتر است. این بطریها در اشکال گرد، کج، سه ضلعی و ارگونومیک در بازار موجود است. شیشههای کوچک بین ۹۰ تا ۱۲۰ میلیلیتر گنجایش دارند و مخصوص شیردادن به نوزادان یا آبمیوه دادن به کودک است. شیشههای متوسط ۲۶۰ میلیلیتر گنجایش دارند و برای شیرخواران ۶ تا ۹ ماه مناسب هستند.
● سرشیشه
سرشیشه در دو جنس مختلف سیلیکون و کائوچو در بازار موجود است. سرشیشه سیلیکونی روشن و صاف است. بو و مزه خاصی ندارد، احتمال بروز حساسیت را کم میکند، مقاومتر است و طول عمر بیشتری دارد. مشکل این نوع سرشیشهها این است که کودک باید محکم مک بزند تا شیر جاری شود. در ضمن قیمت آنها هم کمی بالاست. سرشیشههای کائوچویی تقریبا قهوهای یا کرم هستند. سبکترند و راحتتر مک زده میشوند. کمی طعم دارند که البته به مذاق بچهها خوش میآید. طول عمر کوتاهتری در مقایسه با سیلیکون دارند و باید زود به زود آنها را تعویض کرد. سرشیشهها در انواع کلاسیک، ارتودنسی و ضدنفخ در بازار موجود است.
هنگام خرید سرشیشه توجه داشته باشید که سرشیشه و شیشه از یک مدل و یک مارک باشند تا شیر از کنارههای سرشیشه بیرون نریزد. سرشیشه را مناسب با سن کودک خود انتخاب و مرتب آن را کنترل کنید تا مطمئن شوید سالم است. در صورتی که هر نوع فرسودگی را مشاهده کردید، آن را عوض کنید.
● دستگاه استریل
دستگاه استریل «گرم» و استریل «سرد» در بازار موجود است. استریل گرم خود به دو نوع استریل «با امواج» و استریل «برقی» است. کافی است شیشه شیر را حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در دستگاه استریلکننده قرار دهید. اگر دستگاه استریل ندارید میتوانید شیشه شیر را ۱۰ دقیقه و سرشیشه را ۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید. بعد از اینکه روند استریلیزه کردن تمام شد، به کمک یک پنس قطعات را بردارید تا دستتان نسوزد. بعد با دست تمیز قطعات را بدون اینکه آنها را دستمالی کنید به هم ببندید. شیشه شیر استریل شده تا ۲۴ ساعت قابل استفاده است به شرط اینکه دست کثیف به آن نخورد.
سمیه مقصودعلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست