دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

خانم ها به فکر مرکز فرماندهی خود باشید


خانم ها به فکر مرکز فرماندهی خود باشید

خانم های خانه دار اکثر اوقات روزشان را در آشپزخانه سپری می کنند علاوه بر اینکه آشپزخانه باید جای کافی برای قرار دادن وسایل مختلف داشته باشد و از حداکثر فضای آن برای چینش وسایل استفاده شود, باید مکانی امن برای آشپزی و حتی برای بچه ها باشد

خانم‌های خانه‌دار اکثر اوقات روزشان را در آشپزخانه سپری می‌کنند. علاوه بر اینکه آشپزخانه باید جای کافی برای قرار دادن وسایل مختلف داشته باشد و از حداکثر فضای آن برای چینش وسایل استفاده شود، باید مکانی امن برای آشپزی و حتی برای بچه‌ها باشد. این توصیه‌ها به کار آشپزخانه شما می‌آید.

۱) قفسه مخصوص سبزیجات در کابینت: در یک کابینت ساده که به شکل یک چارچوب است با تعبیه قفسه‌های ساده پلاستیکی، مکانی برای قرار دادن سیب‌زمینی، پیاز و سبزیجاتی دیگر می‌سازید که در فضای آزاد نگهداری می‌شوند. برای استفاده آسان‌تر، این قفسه‌ها به صورت کشویی باشد.

۲) استفاده از قفسه کوچک برای جای دادن قابلمه‌های بزرگ: با تعبیه قفسه‌ای به شکل یک نیم دایره، به آسانی با باز و بسته کردن در کابینت قفسه‌ها به همراه در به قسمت بیرون منتقل می‌شوند.

۳) جای مخصوص موادشوینده در کابینت ظرفشویی: قسمت پایین کابینت ظرفشویی، جای مناسبی برای قرار دادن موادشوینده و... است. برای حفظ بیشتر این مواد، با تعبیه قفسه فلزی در قسمت داخلی در کابینت، می‌توان از بقیه فضای داخل کابینت برای مصارف دیگر استفاده کرد.

۴) کمدچه به شکل ویترین: در کابینت‌های جدید، به جای تعبیه ویترین‌هایی با درهای شیشه‌ای، از کمدچه‌های ساده‌ای با درهایی از جنس پلاستیک و مات استفاده می‌شود. در دو مدل از این کمدچه‌ها. درهای یکی، به شکل کرکره در قسمت بالا جمع می‌شوند و دیگری یک کمدچه ساده که قفسه‌های آن فلزی و به صورت ریلی تعبیه شده است که به آسانی جابه‌جا می‌شود.

۵) قفسه‌های ساده به شکل کیسه: در این مدل ابتکار بسیار جالبی صورت گرفته است. برای نگهداری خوراکی‌هایی مثل پفک، شکلات و... که در بسته‌بندی نگهداری می‌شوند، طبقات مخصوصی ساخته شده که بسیار ساده و به آسانی قابل استفاده هستند. در این مدل دو عدد چارچوب فلزی به شکل کشو تعبیه شده که سبدی حصیری داخل آن قرار گرفته و از فضای داخل سبد برای نگهداری این خوراکی‌ها استفاده می‌شود.

۶) کشویی بزرگ برای یک سرویس قاشق و چنگال کامل: این کشوی کم حجم و باریک، با فضایی کاملا تقسیم‌بندی شده قابلیت این را دارد که یک سرویس قاشق و چنگال داخل آن جای گیرد. به این‌ترتیب در یک فضای تقسیم‌بندی شده، هر چیز در جای مناسب خود نگهداری می‌شود.

۷) قفسه‌ای دایره‌ای شکل برای قابلمه‌ها: قابلمه از جمله ظروف حجیمی است که فضای زیادی اشغال می‌کند و معمولا برای اشغال جای کمتر، چند عدد از آنها را داخل یکدیگر قرار داده و در کابینت قرار می‌دهیم و در هنگام استفاده نیز با مشکلاتی مواجه می‌شویم اما در این مدل ساده قفسه‌ای به شکل دایره تعبیه شده است و به وسیله یک محور در قسمت میانی به آسانی می‌چرخد و ظرف موردنظرتان را به راحتی پیدا خواهید کرد که البته بهتر است برای دسترسی بیشتر به ظروف، این مدل در محلی نزدیک به اجاق گاز قرار گیرد.

● ۱۲ نکته برای نگهداری مواد غذایی

۱) بعد از خریداری گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را به خانه برده و در یخچال یا فریزر قراردهید و از نگهداشتن آنها در دمای اتاق به مدت طولانی اجتناب کنید.

۲) گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را تنها در یخچال یا ماکروفر از حالت منجمد خارج کنید.

۳) گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را قبل از پختن در زیر آب سرد بشویید و اجازه ندهید که آب حاصل از شست‌وشوی آنها روی مواد غذایی دیگر بپاشد.

۴) بخش‌های دارای استخوان نسبت به بخش‌های بی‌استخوان نیاز به حرارت بیشتری دارند.

۵) گوشت بوقلمون نسبت به دیگر طیور نیاز به دمای بیشتری برای پخت دارد.

۶) بقیه گوشت قرمز، طیور و فرآورده‌های دریایی را بعد از سرو غذا حداکثر تا دو ساعت در یخچال نگهدارید.

۷) گوشت‌های خورشتی را در یخچال دو تا سه روز و در فریزر شش تا ۱۲ ماه نگهداری کنید.

۸) گوشت‌های چرخ‌کرده به دلیل احتمال آلودگی ثانویه و بار آلودگی میکروبی بیشتر عمر ماندگاری کمتری دارند و می‌توان آنها را یکی، دو روز در یخچال و دو، سه ماه در فریزر نگهداری کرد.

۹) گوشت و فرآورده‌های آن را در سردترین جای یخچال که دمایی در حدود ۵/۳، چهار درجه سانتی‌گراد دارد، قرار داده و بلافاصله در فریزر بگذارید. اگر قصد مصرف گوشت را در یکی، دو روز آینده دارید، نیازی به قرار دادن آن در فریزر نیست.

۱۰) گوشت‌های تازه بسته‌بندی شده در بسته‌های تحت خلأ یا وکیوم را حدود دو هفته می‌توان در یخچال نگهداری کرد.

۱۱) میگو را در یخچال می‌توان یکی، دو روز نگهداری کرد و در صورت قرار دادن در فریزر می‌توان آن را تا دو ماه نگهداری کرد. حتما قبل از هر چیز سر میگو را جدا کنید و آن را همراه پوست در فریزر قرار دهید.

۱۲) حتما در بسته‌بندی‌های محصولات گوشتی از کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنید که نسبت به رطوبت و هوا نفوذ‌ناپذیر باشند در غیر این صورت این مواد غذایی دچار پدیده تماس سطحی می‌شوند که در این حالت سطح مواد غذایی رطوبت خود را از دست داده سخت و تیره رنگ می‌شود و علاوه بر از دست دادن ویژگی‌های کیفی ارزش غذایی آن نیز کاهش پیدا می‌کند.