پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
سیکلوسپورین Ciclosporine
سیستم دفاع غیر اختصاصی میزبان را تحت تأثیر قرار نداده و موجب تضعیف قابل توجه مغز استخوان نیز نمیشود. جذب سیکلوسپورین از مجرای گوارش متغیر و ناقص است. فراهم زیستی این دارو تقریباً ۳۰ درصد میباشد، ولی ممکن است با افزایش مقدار مصرف و طول درمان، افزایش یابد.
پیوند آن با پروتئین بسیار زیاد است و عمدتاً به لیپو پروتئینها پیوند میشود متابولیسم این دارو کبدی است.
برای جلوگیری از رد پیوندهای کلیهٔ کبد و قلب کاربرد دارد.
سیکلوسپورین
از سال ۱۹۸۱ سیکلوسپورین در پیوند اعضای انسان انقلابی برپا کرد این دارو از رد پیوند جلوگیری میکند ـ یعنی واکنش دستگاه ایمنی بدن به هنگامی که بافت بیگانهای را شناسائی میکند و اعضای پیوند شده را گاه تقریباً بلافاصله پس از پیوند از کار میاندازد. عوارض نامطلوب این دارو اندک است.
پیوندهای قلب وریه نیز با سیکلوسپورین بسیار آسان شد؛ از هنگامی که استفاده از سیکلوسپورین در دسامبر ۱۹۸۵ آغاز شد، حتی یک مورد هم از رد پیوند قلب که از لحاظ بالینی قابل تشخیص باشد وجود نداشته است.
در حال حاضر در مراکزی که پیوند اعضا صورت میگیرد استفاده عمومی دارد، اما عضوی را که قرار است از بدن دهنده پیوند شود باید رف ۲۴ ساعت به فرد گیرنده برسد.
سیکلوسپورین A ساختار شیمیائی منحصر به فردی دارد مولکولی حلقهای شکل است که از ۱۱ جزء اسیدآمینهای تشکیل شده است. شاید تاکنون داروئی که برتر از سیکلوسپورین باشد کشف و یافت نشده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست